17 Reacties

3 jaar geleden

Misschien een knutselwerkje in een baby thema laten maken? En dan laten raden waarom het over baby’s gaat?

3 jaar geleden

Of een aftelkalender tot een hele speciale dag en ze laten raden wat er dan gaat gebeuren?

3 jaar geleden

Gefeliciteerd met je zwangerschap. Een zwangere juf vinden kinderen altijd ontzettend leuk. Mijn dochter had dat vorig jaar in groep 6 en was mega enthousiast. Alleen geen idee meer hoe juf het had gezegd. Volgens mij gewoon dat juf een baby kreeg, wanneer ze er voor het laatst was tot haar verlof zou beginnen en dat juf er dus niet altijd zou zijn omdat ze zich dan niet lekker voelt of naar de dokter/vk moet.

3 jaar geleden

Mijn zus liet de kindjes in een kring zitten en pakte het bord met een stift en ging galgje spelen. Dus kindjes vinger opsteken en letter zeggen. Uiteindelijk kwam er 'Juf krijgt een baby' te staan. Volle enthousiasme gingen alle kindjes staan en juichen. Was zo ontzettend schattig!! Toen mochten ze allemaal nog knuffelen en vragen stellen weer in de kring was zo leuk al die reacties😭😍 Het woordje Juf lukte ze maar niet dus er stond heel lang krijgt een baby en toen ze uiteindelijk Juf hadden waren ze zo blij 🤭 sommige vroegen 'maar hoe weet u dat er een baby in de buik is?' toen zei ze 'dat vertelde de dokter' en 'neemt u morgen de baby mee naar school?' 🤣 had nog helemaal geen buikje maar zo schattig hoe kinderen al redineren.

3 jaar geleden

Hallo Liezatje, Hier ook een zwangere juf van groep 5 in België. Als deze keer alles goed loopt, dan zullen de lln het bij mij ook ontdekken aan de hand van galgje.😄 Als cadeau heb ik dan ook van die snoepfopspenen gekocht. En die week heb ik ook een hoekenwerk over baby's en verzorging 😊.

3 jaar geleden

Hey! Ik heb de kids allemaal laten tekenen wat zij in hun buik hadden op dat moment. Kwam dus voornamelijk eten op papier en ik had op mijn blaadje een baby getekend. Ze vonden het toch wel gek want toen ik het vertelde met 17 weken was m’n buik niet echt te zien haha 🙈

3 jaar geleden

Bedankt voor jullie leuke reacties!! Galgje is in groep 3 een leuke inderdaad. Ga ik zeker onthouden😊 Ik had al bedacht dat ze, tegen die tijd, mogen raden of het een jongen of meisje wordt en dan natuurlijk ook even stilstaan bij de onthulling. Steeds tussendoor wat leuke activiteiten lijkt me leuk, zodat het leeft in de klas! Lijkt me heerlijk om het me ze te delen

3 jaar geleden

Ik had op dit letterbord deze tekst en ik had er een echofoto opgeplakt. Allemaal snoep, zakjes chips en andere snaaierij gekocht. Bij elkaar op de instructietafel gezet!

3 jaar geleden

Ik heb ook galgje gedaan! Alleen dan wel met groep 7.

3 jaar geleden

Ik heb een rebus gemaakt: juf krijgt een baby!

3 jaar geleden

Gefeliciteerd! Ik ben ook juf. Wij deden wel eens als 5 min. spelletje 'ik heb een persoon in m'n hoofd'. De kinderen mogen dan vragen stellen en ik mag ze alleen met ja en nee beantwoorden. Op die manier moeten ze raden wie ik bedacht heb. Zo heb ik het ook met de baby gedaan. De eerst vraag was: heeft ie bruin haar? Antwoord: weet ik niet. Tweede vraag : is het een jongen of een meisje... Weet ik nog niet. Ze waren helemaal verbaasd. Is het iemand uit de klas? Nee, maar het is wel in de klas ☺️

3 jaar geleden

Ik heb verteld dat ik al heel lang een geheim met mij mee droeg en dat ik het nu eindelijk kon vertellen. En toen iets dat het nog heel klein was en dat het in mijn buik zat: rara wat kon dat zijn? Die koppies (kleuters) waren echt mooi! Daarna de echo laten zien en ze waren helemaal verwonderd.

3 jaar geleden

Gefeliciteerd. De eerste zwangerschap bekend gemaakt in de week van de lentekriebels. Hilarische vragen kreeg ik. De tweede zwangerschap liet ik alle kinderen iets over hun weekend op een prop schrijven. Deze proppen gooide we in de klas en steeds mocht je een nieuwe prop lezen en weer weggooien. Heel leuk om te zien dat je direct zag welke kinderen mijn prop aan het lezen waren.

3 jaar geleden

Ik heb bij de kleuters het prentenboek 'Wat zit er in je buik, mama?' gebruikt en deze wat creatief omgezet ipv mama juf. Zou vast ook bij groep 3 kunnen. Ik heb het destijds (eerste lockdown) online gedaan en een filmpje van een echo bijgevoegd.

3 jaar geleden

Gefeliciteerd! Ik heb groep 7/8. Heb de hele dag door aanwijzingen gegeven. Uiteindelijk een spelcircuit gedaan waarbij ze letters konden winnen. Hier moesten ze een woord van maken en dat was de uiteindelijke hint. Dit was in de lente en had geloof ik als uitkomst 'nieuw leven'. Zo grappig hoe ze aan het puzzelen waren en er in eerste instantie niet uitkwamen. Veel plezier alvast!

3 jaar geleden

Tip: zodra ze het weten is het geweldig ze naar het geslacht te laten en een naamsuggestie te laten geven. Oke Leeuw, Batman, Gertrude en Joeyie werden t sowieso niet, maar moest wel enorm lachen hiermee. Ik werk zelf op een BSO met alle leeftijden.

3 jaar geleden

Ik heb in mijn groep (3,4,5) de echo laten zien en gevraagd wat ze zagen. Hele leuk reacties: een oog, een slak, het heelal en de oerknal (Net de week ervoor de oerknal gehad in de klas). Een van de kids wist wat het echt was, dus haar als laatste de beurt gegeven. Ze waren vooral benieuwd hoe groot de baby was. Daarom de vergelijking met groente en fruit gemaakt. De kalender hiervan hangt in de klas en wordt keurig iedere week afgestreept! Juf: "als de baby geboren wordt is het een watermeloen"😂🙈