1072 Reacties

4 jaar geleden

Ik weet sinds afgelopen vrijdag ook dat ik zwangerschapsdiabetes heb. Voor nu elke 2 week groeiecho’s en 4x per dag zelf prikken om alles in te gaten te houden. Zoals t nu lijkt, valt het allemaal mee qua waardes maar ben wel benieuwd naar alle verhalen!

4 jaar geleden

Ja ik heb het bij mijn andere 2 zwangerschappen ook gehad. 1 x te laat achter gekomen 2x moest ik op dieet Ja n.a. de zwangerschappen was het gelijk erg en met de geboortes waren de kinderen in orde. ( dus geen last van de suiker) Nu zwanger van nummer 3 dus zal binnekort wel weer moeten testen. Groetjes

4 jaar geleden

Reactie op Kelz

Ja ik heb het bij mijn andere 2 zwangerschappen ook gehad. 1 x te laat acht ...
Weg bedoel ik Haha

4 jaar geleden

Reactie op mom25456

Ik weet sinds afgelopen vrijdag ook dat ik zwangerschapsdiabetes heb. Voor ...
Ooh seeieus, hoe ver ben je nu? Ja die controles kreeg ik ook te horen idd. Groeiecho's in de gaten houden. En elke x prikken. Ben ook benieuwd hoe anderen ervaren.

4 jaar geleden

Reactie op Kelz

Ja ik heb het bij mijn andere 2 zwangerschappen ook gehad. 1 x te laat acht ...
Heb ik inderdaad begrëpen dat je na 1x zwangerschapsdiabetes de andere zwangerschappen ook krijgt. Hoop dat je het niet hebt.

4 jaar geleden

Reactie op Sanda

Heb ik inderdaad begrëpen dat je na 1x zwangerschapsdiabetes de andere zwan ...
Ik Ben nu bijna 18 weken. Ze houden de baby extra in de gaten ind met groei.

4 jaar geleden

Reactie op Sanda

Ooh seeieus, hoe ver ben je nu? Ja die controles kreeg ik ook te horen idd. ...
Ik ben nu 32 week. Hopelijk kan ik het met voeding genoeg omlaag krijgen en is insuline niet nodig maar dat moeten de komende dagen uitwijzen.

4 jaar geleden

Beide zwangerschappen heb ik suiker gehad. Bij de eerste had ik een negatieve test maar mij zoon was 4725 gram dus kan bijna niet anders dan suiker. Is uiteindelijk met een spoed keizersnede geboren. Tweede zwangerschap wel een positieve test. Moest iedere dag 5 keer prikken maar kon mijn suiker goed omlaag houden met een dieet. Was niet altijd leuk maar had echt geen zin om insuline te spuiten. Extra Groei echo’s waren leuk. Zoonlief is dmv een natuurlijke bevalling kerngezond geboren en was 3660 gram. Nu ik bevallen ben is het over maar je hebt 50% meer kans op diabetes type 2 na je 50ste. Ik heb er nooit echt moeite mee gehad en voelde me voor de rest goed. Hebben jullie wel klachten?

4 jaar geleden

Ik heb het tijdens mijn eerste zwangerschap ook gehad. Doormidden van goed op mijn eten te letten bleef de suiker echt prima. Enige nadeel vond ik het prikken in mijn vinger maja na een paar keer doen geef je er ook niet veel meer om. Je krijgt wel extra controles in t ziekenhuis, en ik moest rekening houden met een grote baby. Uiteindelijk beviel ik van een kindje die 2750 woog bij de geboorte... Na de bevalling was het weg, maar wel door gegaan met beter op mijn voeding letten omdat de kans we groot is dat je het later in je leven weer krijgt. Nu zwanger van de tweede, en ik ga er eigenlijk wel vanuit dat ik het weer krijg.

4 jaar geleden

Reactie op Kelz

Ik Ben nu bijna 18 weken. Ze houden de baby extra in de gaten ind met groe ...
Ooh oke dankjewel. Wel fijn dat ze dat doen.

4 jaar geleden

Reactie op mom25456

Ik ben nu 32 week. Hopelijk kan ik het met voeding genoeg omlaag krijgen en ...
Ja dat hoop ik ook voor je en voor mezelf ook.

4 jaar geleden

Reactie op Feyoena

Beide zwangerschappen heb ik suiker gehad. Bij de eerste had ik een negatie ...
Oh serieus, dat is apart toch, negatieve test maar redelijk zware baby zeg maar (niet lelijk bedoelt hoor). Wel goed dat je nu bij de tweede zwangerschap weet waar je aan toe bent. Haha wat houdt een groei echo in? Gaan ze dus gewoon weer echo's doen? Zie je je kindje dus vaker? Goed om te horen dat je lieve zoontje goed is bevallen en gezond is. Ik las het inderdaad dat je later grotere kans hebt op diabetes type 2. Ik heb er heel veel last van, misselijkheid, bijna overgeven, duizelig, vermoeidheid, beroerd voelen. Voordat ik wist dat ik suiker had, had ik deze symptomen dus al en dacht dat het door de baby kwam. Wat ik niet snap is, hoe het kan dat. Ik was eerste weken tot 19e week 10kilo afgevallen door overgeven en niks kunnen eten, werd opgenomen. Daarna ben ik wel juist van alles gaan eten, maar niet ontzettend veel zoete dingen. Wel veel frisdrank heb ik gedronken. Hoelang duurt zo'n dieet? Ik moet zelf nog brief krijgen met afspraken bij een diëtist.

4 jaar geleden

Reactie op ellenk21

Ik heb het tijdens mijn eerste zwangerschap ook gehad. Doormidden van goed ...
Aahhh dat lijkt mij ook heel vervelend elke x prikken in je vinger. Fijn om te horen dat je met een dieet de suiker stabiel te houden. Ik durf nu bijna niks meer te eten en drink nu alleen maar water. Weet niet meer wat ik wel mag of niet. Hoop echt dat het ook echt weg is na de bevalling. 2750gram is een gewicht toch? Ja, na de eerste kan je idd er al vanuit gaan dat je daarna weer krijgt. Nu weet je wel hoe en wat en waar je rekening mee kan houden. Als het te hoog is, wat doe je dan? Bij hypo kan je wel wat doen en bij hyper alleen insuline, maar kan je wat anders doen? Las bewegen als het onder 15mmoll is. Is dat zo?

4 jaar geleden

Reactie op Sanda

Oh serieus, dat is apart toch, negatieve test maar redelijk zware baby zeg ...
Wat vervelend voor je dag je zoveel klachten hebt. Dieet heeft voor mij mijn hele zwangerschap geduurd. Ik at bijna geen koolhydraten meer en at zilvervliesrijst rijst i.p.v. normale rijst en volkoren producten. Het schijnt met je hormonen te maken hebben. Je lichaam maakt te weinig insuline aan waardoor we teveel suiker in je bloed blijft zitten en die gaat dan weer na de baby. De echo’s zijn leuk. Je krijgt veel vaker je baby te zien en ze houden goed de groei in de gaten. Ik zal als ik jou was niet teveel zorgen maken. Het valt best mee allemaal.

4 jaar geleden

Ja 2750 gram sorry haha. Dus dat was geen grote baby! Ik heb geen idee hoe het werkt met insuline spuiten en hypo’s dat had ik namelijk niet. Maak je vooral niet te druk, alleen even geen heel pak koekjes en zakken chips achter elkaar opeten ;) maja dat is voor niemand goed natuurlijk. Succes!

4 jaar geleden

Zelf heb ik ook zwangerschapsdiabetes gehad, kon het net redden met een dieeet gelukkig.. na de zwangerschap meteen geen last meer van en mijn zoontje woog bij de geboorte 3450 gram!

4 jaar geleden

Reactie op Feyoena

Wat vervelend voor je dag je zoveel klachten hebt. Dieet heeft voor mij m ...
Aah dankjewel

4 jaar geleden

Even een vraag! Ik moet dinsdag naar het ziekenhuis om te kijken of ik zwangerschapsdiabetes heb... omdat het buikje van het kindje iets boven het gemiddelde zit... Krijg je die dag ook een groeiecho?

4 jaar geleden

Reactie op sq

Even een vraag! Ik moet dinsdag naar het ziekenhuis om te kijken of ik zwa ...
Ik heb de suikertest en groeiecho niet op dezelfde dag gehad. Groeiecho is dan elke 4 weken.

4 jaar geleden

Reactie op sq

Even een vraag! Ik moet dinsdag naar het ziekenhuis om te kijken of ik zwa ...
Ik heb inderdaad ook geen groeiecho gehad die dag. Had alleen informaties