62 Reacties

22 dagen geleden

Teveel zuivel? Ik zie geen brood?

22 dagen geleden

Ik zou het wel even uitzoeken, want het lijkt me niet helemaal normaal? Misschien helpt het als je volkorenbrood gaat geven? Zure dunne poep heeft mijn dochter alleen als ze tandjes krijgt.. misschien laten testen op coeliakie en lastose-intolerantie..

22 dagen geleden

Reactie op M_1986

Teveel zuivel? Ik zie geen brood?
Ja de krijgt soms wel brood hoor. Alleen ben ik daar pas erg veel mee gaan minderen in de hoop dat er iets veranderd. Brood voelt voor mij altijd ongezonder dan een warme maaltijd met groenten. Dus eerst at ze smiddags altijd een warme maaltijd op de opvang en dan thuis kreeg ze nog een boterham. Maar zelfde effect. Dunne poep. Ik had altijd t voorgevoel dat inderdaad zuivel iets zou kunnen zijn. Misschien dat eens helemaal proberen te schrappen op plantaardige varianten na.

22 dagen geleden

Reactie op PatenLevi94

Ja de krijgt soms wel brood hoor. Alleen ben ik daar pas erg veel mee gaan ...
Dat snap ik, ik reageer zelf ook slecht op brood. Maar ik krijg er verstopping door . Ik denk dat de hoeveelheid zuivel aan te hoge kant kan zijn. Ik zou in ieder geval 1x melk schrappen. De yoghurt zou ik wel aanhouden icm muesli heb je weer vezels. Banaan stopt bij mij, maar mijn vriend en zoontje krijgen juist dunnere ontlasting.

22 dagen geleden

Peuterdiarree houdt toch niet 2 jaar aan? Ik zou ermee naar een huisarts gaan.

22 dagen geleden

Mijn zoon is nu 2,5 en heeft dit ook. Bij ons gaf het CB aan dat dit echt tot 2,5 tot 3 jaar kan duren bij sommige kinderen. Wij hoefden er niets mee te doen in ieder geval.

22 dagen geleden

Hoi, ons zoontje heeft dit ook. Hij is bijna drie en heeft misschien een enkele keer vaste ontlasting gehad maar eigenlijk is het altijd dun. Hij lekt ook vaak door. Heel vervelend voor hem en ons. Hij heeft verder geen klachten. Geen eczeem, geen buikpijn, geen opgeblazen buik, helemaal niks. Alleen dunne ontlasting. Peuter diarree is niet waarschijnlijk volgens huisarts. Maar wat wel is nog een raadsel. We zijn dus bij de huisarts geweest. Zij vond het ook wel gek en wilde verder onderzoeken. Zijn ontlasting is toen op een parasiet getest, daar kwam niks uit. Volgende stap is coeliakie testen maar dan moeten we bloedprikken. Dat vinden we een beetje zielig. En volgens de huisarts kunnen we het ook nog wel even aankijken. Naast diarree heeft hij namelijk geen andere klachten. Wat we nu op advies van de huisarts gaan doen is toch een voedingsdagboek en ontlasting bijhouden om te kijken of er een gevoeligheid is. Maar eerlijk gezegd hebben we nog geen patroon ontdekt. Ik denk dat we dan heel bewust voeding moeten gaan elimineren. Dus ja. Geen antwoord voor je 😅 maar wij hebben dezelfde zoektocht. Ik kan je aanraden om, als je dat nog niet hebt gedaan, naar de huisarts te gaan voor iig ontlasting onderzoek.

VRIEND

22 dagen geleden

Die van ons is bijna 2,5 jaar en begint dit laatste half jaar wat vaker vaste ontlasting te krijgen. Het was altijd consistentie pap of verf, maar nu hebben we er af en toe ook klei consistentie tussen zitten. Geen verandering in dieet. Het werd wel duidelijk doet sinds hij vast ging eten, want daarvoor was het standaard consistentie verf of dunner.

22 dagen geleden

Hier een zoontje van 2,5 ook altijd dunne ontlasting veder laten onderzoeken en bleek coeliakie en koemelkallergie te hebben nu dit beide geschrapt is wel betere ontlasting

22 dagen geleden

Ik heb dit al heel me leven. Tientallen testen en onderzoeken gehad en er is nooit wat gevonden... het is dus gewoon iets van mij. Je kunt altijd laten testen maar het hoeft niet perse iets ernstig te zijn.

22 dagen geleden

Reactie op Papaya

Hoi, ons zoontje heeft dit ook. Hij is bijna drie en heeft misschien een en ...
Precies alsof ik het verhaal van mijn zoontje van 3j lees. Ook hier al zo goed als altijd dunne ontlasting, laten nakijken op parasieten en niks gevonden. Ook geen andere klachten dus verder ook niets mee gedaan..

22 dagen geleden

Hier een zoontje van 2,5 ook altijd dunne ontlasting veder laten onderzoeke ...
Had hij ook andere symptomen? En hebben jullie dus wel bloedonderzoek laten doen? Hoe ging dat bij jullie peuter?

21 dagen geleden

Misschien brood gaan geven ook? En minder zuivel kan ook nog werken misschien. 2 flessen melk voor een peuter is wel erg veel toch?

VRIEND

21 dagen geleden

Reactie op Meandu2452

Misschien brood gaan geven ook? En minder zuivel kan ook nog werken missch ...
Peuters mogen dagelijks 3 prorties aan melk producten, dus valt wel mee.

21 dagen geleden

Reactie op Hepziba

Peuters mogen dagelijks 3 prorties aan melk producten, dus valt wel mee.
Onze kinderarts in ziekenhuis zei echt maximaal 300 ml vanaf 1 jaar.

21 dagen geleden

Reactie op Papaya

Had hij ook andere symptomen? En hebben jullie dus wel bloedonderzoek laten ...
Ja hier bloedonderzoek laten doen. Ze hebben dit gedaan door eerst een speciale neusspray te geven. Veder had die geen symptomen

21 dagen geleden

Hier ook, al zijn hele leven. Allerlei onderzoeken gehad en behalve KMA niets uitgekomen, doorgestuurd naar de diëtiste en daar achter een hele grote veroorzaker gekomen!

21 dagen geleden

Ja hier bloedonderzoek laten doen. Ze hebben dit gedaan door eerst een spec ...
Oh wat voor speciale neusspray dan? En dus alleen diarree. Hm.

21 dagen geleden

Reactie op WWFM

Hier ook, al zijn hele leven. Allerlei onderzoeken gehad en behalve KMA ni ...
Wat was de grote veroorzaker?

21 dagen geleden

Reactie op Hepziba

Peuters mogen dagelijks 3 prorties aan melk producten, dus valt wel mee.
Ja dat het mag snap ik. Maar wil niet zeggen dat het voor ieder kind goed werkt. En voor het slaapje is het al helemaal overbodig lijkt mij zo veel melk.