11 Reacties

één jaar geleden

Geen ervaring mee maar lijkt me erg prijzig. Ons zoontje is anderhalf en eet met een besteksetje van de Hema. Daar zit een lepeltje in en een soort vork lepeltje waar hij goed mee leert eten. Dat kost 2,50 o.i.d. 😊

één jaar geleden

Wij hebben rapley toegepast dus wellicht anders qua aanpak. Dikke handvaten zijn voornamelijk handig met +/- 6mnd omdat de fijne motoriek dan vaak nog lastig is. Probeer eens een theelepel, onze dochter eet hier prima mee. Verder hebben wij een echt kinderbestekje van metaal waar ze mee eet en wat plastic lepels van liewood.

één jaar geleden

Wij gebruiken ook een kindersetje van metaal. Of ik geef haar een gebaksvorkje of dessertlepeltje. Heb ook een paar lepeltjes met een kort handvat van sillicone. Maar ben toch meer van ‘hetzelfde’ als papa en mama en dat is metaal/rvs.

één jaar geleden

okee ik zal er even naar kijken, bedankt voor de tip☺️

één jaar geleden

Reactie op Grace93

Wij hebben rapley toegepast dus wellicht anders qua aanpak. Dikke handvate ...
ik geef ook stukjes en 9 van de 10 x eet hij zelf, alleen soep of yogurt geef ik zelf met een lepel. ik heb nu de lepels van munchkin die ik gebruik vanaf 6 maanden en oxo tot lepels( zat in een set) en met beide geprobeerd, hij pakt ze wel goed vast alleen het brengen naar de mond en ervan af happen gaat moeizaam. ik denk door de lange steel en bij de andere door de brede gedeelte. theelepel heb ik nog niet geprobeerd, dus dat ga ik dan maar eens doen haha.

één jaar geleden

Ik kan je deze enorm aanraden. Die kun je iets buigen, waardoor je de hoek makkelijker kunt maken voor je kind.

één jaar geleden

Reactie op Lilibet

Wij gebruiken ook een kindersetje van metaal. Of ik geef haar een gebaksvor ...
uiteindelijk wil ik ook dat hij hetzelfde als ons krijgt alleen om er eerst mee te oefenen leek me plastic/siliconen fijn. mijn gebaksvorken en lepels hebben dunne lange handvatten weet niet of hij ermee kan eten. met de theelepel ga ik het proberen. ff foto erbij zodat jullie het kunnen zien ( vork rechts is een dinnervork even erbij om te laten zien hoe mijn gebaksvorkje eruit ziet )

één jaar geleden

De wibra heeft deze: https://www.wibra.nl/assortiment/siliconen-lepel/ Zelf geen ervaring mee. Wij hebben deze van Kruidvat: https://www.kruidvatkids.nl/product/baby-accessoires/overig-accessoires/kruidvat-4-m-oefenbestek-5092312 Zoon is inmiddels 2,5 jaar geweest en gebruikt het nog (naast een besteksetje van de Hema).

één jaar geleden

Reactie op chocolocoo

uiteindelijk wil ik ook dat hij hetzelfde als ons krijgt alleen om er eerst ...
Ohhh dat is wel een hele lange gebaksvork. Snap wat je bedoelt haha. Dan zou ik ook voor een kindersetje gaan.

één jaar geleden

Ikea heeft ook mooie setjes met messen, lepels en vorken. Zijn vrij "dik" dus misschien is dat nog een optie. Ik heb ze in huis maar ze zijn nog iets te groot voor het mondje van mijn zoontje

één jaar geleden

Ik gebruik theelepeltjes en gebaksvorkjes...🤣