25 Reacties
4 maanden geleden
Onze dochter van bijna 4 wil ook geen avondeten in de ochtend en middag eet ze wel maar avondeten gaat er niet in. Ik denk dat het inderdaad een fase is
4 maanden geleden
Hier hetzelfde probleem, wordt wel steeds minder.
Zoontje is inmiddels 3. Begint nu langzaamaan meer te proeven. Ik heb het volledig losgelaten en er geen druk opgelegd.
Wat soms hielp was meehelpen in de keuken, dan at hij soms de komkommer of tomaat al op.
Ik heb niets ter vervanging gegeven. En hij is altijd goed op gewicht geweest.
Krijgt hij nog melk in de avond? Dat kan best vullend zijn.
4 maanden geleden
Hier hetzelfde en ook al een jaar. Brood eet ie ook bijna niet. Wel veel fruit en yoghurt. We hebben een paar dingen die meestal wel gaan (droge pasta, doperwten, omelet, heel soms bolognesesaus) en verder wordt alles geweigerd. Gelukkig krijgt hij op het kinderdagverblijf warm eten bij de lunch en daar eet ie alles (Maar dan ook echt alles... En veel... We krijgen van hun kok steeds te horen hoe blij ze met hem zijn 🙈🙈🙈) dus dat maakt het voor ons veel makkelijker om in het weekend te denken "laat maar zitten, op maandag eet je wel weer een echte maaltijd". Maar als we dan zoals laatst 3 weken vakantie hebben dan merk ik wel dat ik het lastig vind. Dus ik snap heel goed dat als je de luxe situatie van een warme lunch op het kdv niet hebt, dat je je er dan zorgen over maakt. Maar zolang je kindje goed groeit en wel iets eet en het consultatiebureau zich er geen zorgen over maakt, denk/hoop ik dat het wel los zal lopen... 🤷♀️
4 maanden geleden
Hi,
Ik zie dat dit topic is geopend in de geboorteclub van september 2024.
Ik zal het topic even verplaatsen, misschien dat je zo ook meer reacties krijgt.
Liefs,
Eliza
4 maanden geleden
Hoe is zijn groei en gewicht? Als dit gewoon goed is dan zou ik mij niet druk maken.
Mijn ervaring is wel dat het cb nogal snel zegt dat het een fase is. Het kán zeker een fase zijn, maar dat is niet altijd zo. Toen wij alle adviezen van het cb/diëtist opvolgde begon onze zoon met afvallen. Gelukkig hebben we inmiddels op een gezonde manier kunnen omdraaien. Al gaat het avond eten nog steeds niet super. (Te) vaak is het alleen droge pasta of een halve hamburger. Ik probeer ook veel in te zetten op overdag alle voedingsstoffen binnen krijgen zodat het avond eten wat dat betreft een soort “extra” is.
4 maanden geleden
Ja hoor, heel herkenbaar. Nu met 2,5 gaat hij eindelijk een beetje proeven van warm eten en lukt het af en toe om pasta mét saus of andere groenten te eten dan komkommer. Heeft hier ook van net na z’n eerste verjaardag tot ruim voorbij z’n tweede dus geduurd. Altijd blijven aanbieden, nooit gedwongen, nooit (uitzonderingen daargelaten) iets anders aangeboden.
3 maanden geleden
Hier al 2,5 jaar. Hij gaat nu steeds wat vaker proeven en merken dat langzaam producten die hij eerst echt niet wou verschuiven naar ‘veilig’.
Pas het laatste half jaar onderhandelen we met een ijsje. Appelmoes en toetje mag hij altijd. Hij heeft de keuze om zijn toetje om te wisselen voor ijs. Het is aan hem of hij dat wil of niet. Eten is hier geen ruzie, maar gezellig samen zijn. We dwingen hem nooit. Wel ligt er elke avond iets op zijn bord in mini hoeveelheden, zodat het niet zo intimiderend is.
We zijn wel naar onderhandelen overgestapt, omdat hij op gegeven moment echt niks meer at of proefde en wij zijn van mening dat er wel geproefd moet worden anders leer je het nooit te eten. We proberen daarom de laatste weken ook veel recepten regelmatig te herhalen zodat het bekend blijft. Hij at zowaar gisteren al zijn rijst op zonder dat we er iets over zeiden. Hij heeft dat echt nooit willen eten, maar laatste keer dus paar keer geproefd en opeens is het ‘veilig’ geworden.
3 maanden geleden
Hier ook zo
Bijna 3
Het tijdstip is cruciaal
Af en toe omkopen, proeven moet. Op de opvang eet hij smiddags warm en daar doet ie steeds meer mee dus dat is erg fijn
Hij heeft bepaalde dingen die hij lekker vind
Spaghetti, sushi, noedels dus daaromheen bouw ik de maaltijd
Qu groenten blijft het beperkt tot wortel en komkommer achja als dat het is dan doen we t er maar mee
3 maanden geleden
Proberen groenten eten over de dag te verspreiden dan ligt er minder druk op. En dat hij wat te kiezen heeft en weet wat hij eet, samen pakken en of klaarmaken.
Snoep tomaatjes, stukjes komkommer, plakjes zachte wortel etc.
Goedgevulde soep met groenten met gekookte kip of rund en vermicelli, al dan niet gemalen.
Groenten omelet.
Smoothie met deels groenten.
Goede multivitamine..
Groenten verstoppen in gemalen pastasaus.
Groentenkoekjes.
Gegrilde/ gebakken groenten.
3 maanden geleden
Geven jullie ook iets van multivitaminen? Of is dat eigenlijk overbodig?
3 maanden geleden
Herkenbaar! Al lijkt het hier nu iets beter te gaan bij mijn zoontje van net twee. We maken nog wel iedere dag een groente/fruit smoothie en die drinkt hij graag ‘s ochtends of tijdens de lunch op. Er zit voornamelijk groente in met wat fruit voor de zoete smaak. Als hij dan ‘s avonds niet meer eet heeft hij in ieder geval iets aan groente op. Voor de rest heb ik het ook losgelaten en ik merk dat het daardoor iets beter lijkt te gaan en hij voorzichtig kleine hapjes neemt zo nu en dan
2 maanden geleden
Knijpfruit met groenten erdoor heen?
Groenten omeletten? Smoothies?
Groenten eten niet alleen met avondeten doen, maar juist ook tussendoor snackgroenten aanbieden zoals reepjes paprika, gehalveerde cherry tomaten 🍅 en plakjes komkommer. Bijvoorbeeld plakje kaas of kipfilet met een plakje komkommer ertussen.
Flintertjes kip met stukjes komkommer.
Soep met gekookte kip en zachte stukjes groenten? Eventueel door de blender gegooid?
Tomatensap?
Groentenkoekjes?
Gegrilde groenten?
Zelf helpen klaarmaken.
Ik denk maar wat mee….
2 maanden geleden
Altijd een vertrouwd product naast het nieuwe product doen.
2 maanden geleden
Misschien warm eten in de middag proberen. Dus lunch/ avondeten omdraaien. Heeft hier geholpen! Of na laatste middagdutje gelijk warme hap. Nu inmiddels 3 en eet steeds beter en meer met de pot mee. In 't begin moest hij er ook echt niks van hebben en ging er zo weinig in