17 Reacties

2 maanden geleden

Rol even een handdoek op en leg die onder zn hoeslaken. Dan rolt ie er niet meer uit. Eerste nacht is uiteraard spannend. Logisch. Morgen gaat het vast beter!

2 maanden geleden

Wij hebben die bedplankjes van ikea tegen uit bed rollen, ideaal!

2 maanden geleden

Wij hebben het peuterbed van Amelie. Ons zoontje ging al met 2 jaar en 3 maanden over. Door de randen kan hij er niet uit vallen en hij heeft tot zijn derde jaar gewoon in een slaapzak erin gelegen! Pas toen hij net 4 was ging hij over tot een ander bed zonder randen en daar is hij pas 1 keer half uitgevallen haha. https://www.petiteamelie.de/kleinkindbett-plume-140x70.html

2 maanden geleden

Reactie op Jane91

Wij hebben het peuterbed van Amelie. Ons zoontje ging al met 2 jaar en 3 ma ...
Hier een soortgelijk van petit Amelie. Ik denk ook dat ik in eerste instantie de slaapzak terug ga aandoen. Het is wat teveel verandering in een keer denk ik

2 maanden geleden

Wij probeerden eerst met dekbed in het ledikant. Die nachten waren ook veel onrustiger. Met slaapzak slaapt onze zoon ook beter, ik denk door de duidelijk grenzen rondom hem. Ik overweeg om nog een grotere maat zomerslaapzakken te zoeken zodat hij daarmee gecombineerd leert slapen met een dekbed. Of met zo´n slaaptunnel eventueel...

2 maanden geleden

Hier slaapt de peuter in een slaapzak in een eenpersoonsbed. Ging meteen goed. Dekbed hebben we weleens geprobeerd maar dat is gewoon nog geen succes dus zou zeker slaapzak proberen!

2 maanden geleden

Onze zoon heeft afgelopen nacht ook voor de eerste keer in zijn grote bed geslapen. Wij hebben een uitvalhekje van de IKEA. Daarbij heb ik hem nog in z’n slaapzak neergelegd. Voelt het nog wat vertrouwd. En hij mocht twee grote knuffels nu in z’n bed zetten dus voelde het toch wel knus. Hij heeft hier in 1 ruk doorgeslapen (en dat terwijl het al weken zeuren is).

2 maanden geleden

En, hoe is het gegaan?

2 maanden geleden

Reactie op Karindg

En, hoe is het gegaan?
Niet zo goed. Eerst 2 uurtjes goed geslapen maar daarna uuuuuren onrustig, regelmatig wenen maar korte troost was wel genoeg. Uiteindelijk echt wel paniek en ben ik naast z'n bedje gaan slapen. Vanaf 3u was ook dat niet meer genoeg en begon hij te vragen om bij mij in het grote bed te slapen. Dat hebben we dan gedaan maar het was echt een rotnacht. Vandaag niet te veel over gepraat, vanavond positief over het nieuwe bedje en hij wilde zonder twijfel erin. Maar na een uur sliep hij nog niet en riep nu net dat hij terug in z'n kleine bedje wil. Ik heb hem erin gelegd, hij zei "slapen in zo'n groot bed is toch nog een beetje moeilijk vind ik hoor". binnen de 2 minuten sliep hij in z'n ledikant. Hopelijk halen we allebei wat uurtjes in vannacht. We gaan het dag per dag bekijken, voorlopig blijven de 2 bedjes op z'n kamer en hij mag kiezen.

2 maanden geleden

Reactie op Karindg

En, hoe is het gegaan?
Dankjewel voor je opvolging trouwens, super lief!

2 maanden geleden

Reactie op AnnieD

Niet zo goed. Eerst 2 uurtjes goed geslapen maar daarna uuuuuren onrustig, ...
Lijkt me goed toch, die keuze! Kan hij langzaam aan het idee wennen en komt het vanzelf goed! Misschien een idee om een trapje neer te zetten zodat hij er zelf in kan klimmen en jij niet hoeft te tillen?

2 maanden geleden

Hem laten kiezen hij gaat vanzelf merken als hij zich veilig voelt dat het grotere bed fijner is.

2 maanden geleden

En slaapzak aan kan ook helpen om te wennen in het grote bed.

2 maanden geleden

We zijn een weekje naar zee geweest. Gisteren terug thuis. Zoontje koos zonder twijfel voor z'n grote bed. Slaapzak aan en veel knuffels erbij. Had een grote handdoek opgerold en onder het hoeslaken gelegd aan de kant waar de bedomranding open is. Veel gewoeld deze nacht en zag dan op de babyfoon benen door de opening hangen. Maaaaaar super flink in bed gebleven, niet geweend ennnn...hij slaapt nog!!! (Waar hij meestal al voor 6u wakker is!!!) 👏🏻👏🏻

2 maanden geleden

PS. Livion dus uiteraard klopt de temperatuur niet

2 maanden geleden

Onze zoon was net 2 jaar toen ging hij proberen. Toch te spannend, weer in ledikant en met 2 jr en 2 maand na weekendje weg over en ledikant uit elkaar gehaald. Wel een plank tegen het er uit vallen. Eerst was het een hele strijd, maar het gaat nu sinds een paar maanden echt beter. Hij wordt volgende maand drie. Hij krijgt de keuze of in de slaapzak of onder een dekbed. Meestal kiest hij slaapzak. We hebben het echt zijn kamertje laten worden, al z’n knuffels in zn bed en heel veel tegen hem gepraat!

2 maanden geleden

Reactie op AnnieD

We zijn een weekje naar zee geweest. Gisteren terug thuis. Zoontje koos zon ...
Super! Ik wilde er net naar vragen hoe het nu ging bij jullie.... wij zijn nu op vakantie en voor onze 3-jarige hebben we geen reisbedje meer laten zetten, enkel een bedhekje (slaapt nu nog in ledikant thuis, groot bed wordt maandag geleverd). Eerste nacht lag hij er al gelijk uit, ondanks het hekje! 🫣 maar nu heb ik het donsdeken nog tussen hem en het hekje gelegd zodat hij dichter bij de muur blijft en slaapt al 2 nachten rustig en lang, heeeeeerlijk 🥳 en ook nog wel met slaapzak. Nu benieuwd naar hoe het verder gaat, thuis slaapt hij nog bij ons op de kamer.... hij hoeft van mij absoluut nog niet naar zijn eigen kamer, ik laat hem zelf kiezen.