18 Reacties

één jaar geleden

Mijn dochter (11 maanden) heeft me laatst zo hard gebeten.. ik had haar op de arm en ze zetten zo haar tanden in mijn bovenarm. Ik heb me moeten beheersen om haar niet om de grond te gooien. Klinkt misschien heel erg, maar ze had echt dat dunne pijnlijke vel tussen haar tanden en haar 'weggooien' was bijna een reflex. 🤣 Ik werd boos en heb haar neergezet. Dit werkte niet want de dag daarna beet ze mijn man. Hij beet (best hard) terug en ze moest huilen. Ze heeft al een maand niet meer gebeten. Niet heel pedagogisch verantwoord... maar je probeert gekke dingen in het ouderschap.

één jaar geleden

Toen me dochter klein was deed ze dit ook. Heb er toen terug gebeten en daarna heeft ze nooit meer gedaan.

één jaar geleden

Mijn schoonmoeder vertelde dat vroeger haar dochter ook beet en dat niks hielp. Toen ze een keer in de Hema bij de kassa stonden werd ze weer door haar dochter gebeten en in reflex beet ze terug. Daarna nooit meer gebeten. 😅 het klinkt naar, maar als het werkt al is het maar voor de schrik.

één jaar geleden

Mijn beste vriendin heeft haar zoon toen terug gebeten, en net zoals de rest zegt, heeft hij t toen niet meer gedaan haha 🤣

één jaar geleden

Ik deed dat als dreumes ook. Op een gegeven moment was mijn moeder er zo klaar mee dat ze mij terug heeft gebeten. Heb het daarna inderdaad ook nooit meer gedaan

één jaar geleden

En overigens echt geen trauma aan over gehouden for the record

één jaar geleden

Mijn moeder heeft me ook terug gebeten en heb het daarna nooit meer gedaan! Ook geen trauma aan over gehouden haha

één jaar geleden

Terugbijten heeft hier echt geen effect, geloof me.. heb dit al geprobeerd. Hij lacht erom. 😅

één jaar geleden

Reactie op Vanessa94

Mijn dochter (11 maanden) heeft me laatst zo hard gebeten.. ik had haar op ...
Technisch gezien is terugbijten dus wel opvoedkundig verantwoord.. want ze leren ervan en corrigeren het gedrag. Het is maatschappelijk niet geaccepteerd. Terwijl vooral die jonge kindjes actie en reactie nog niet kunnen koppelen en ze hebben geen idee wat de ander voelt omdat ze zich nog niet in een ander kunnen verplaatsen. Door ze terug te bijten leren ze door een pijnlijke ervaring dat wat zij doen bij een ander voor de ander niet leuk voelt.

VRIEND

één jaar geleden

Technisch gezien is terugbijten dus wel opvoedkundig verantwoord.. want ze ...
Gelukkig is het niet maatschappelijk geaccepteerd. Redelijk bizar dat het schijnbaar heel normaal wordt gevonden om je kindje te bijten of zelfs een kind van 1,5 een tik voor de billen te geven. Actie reactie kunnen ze in heel veel andere situaties prima leren, hoef je ze echt niet bewust pijn voor te doen.

één jaar geleden

Mijn moeder heeft me een keer terug gebeten. Daarna heb ik het nooit weer gedaan 😂😆🤦

één jaar geleden

Waarschijnlijk moet je nog 746378484 keer uitleggen dat het niet de bedoeling is dat je overal op bijt, en zeker niet op mensen. Het is vermoeiend, ja. Maar de aanhouder wint. Wat ik zou proberen is een (of een paar) speeltjes kopen waar hij op mag bijten. Iedere keer als hij ergens op bijt druk je die in zijn handen. En als hij jou bijt: van je schoot af zetten en vertellen dat je dat niet wilt.

één jaar geleden

Pff ik herken het helaas ook. Hij is bijna 14 maanden, ik probeer wanneer hij bijt snel zijn aandacht op iets anders te richten. Boos worden helpt niet, hij maakt er een spelletje van.

één jaar geleden

Reactie op Amy_J

Gelukkig is het niet maatschappelijk geaccepteerd. Redelijk bizar dat het s ...
Ik keur het niet goed hé? Ik heb het over de woordkeus pedagogisch verantwoord. Dat had ik er wellicht duidelijker bij kunnen zetten 😅 Gelukkig verandert de pedagogiek met de maatschappij mee, of andersom 😀 zeitgeist

één jaar geleden

Reactie op Boymommy21

Pff ik herken het helaas ook. Hij is bijna 14 maanden, ik probeer wanneer h ...
Inderdaad een spelletje, wordt steeds fanatieker dan.

één jaar geleden

Mijn dochter heeft een week geleden bijna een stuk uit mijn kaar gebeten, ze doet dit ook meer voor te spelen en straffen en dergelijke werkt ook niet bij haar.

één jaar geleden

Blijven zeggen dat het niet mag en pijn doet. Maar terug bijten of een tik op de billen zou ik dus nooit doen. Ik krijg ook wel eens een mep van de jongste als ze boos is. Maar dan ga ik haar ook niet terug slaan.

één jaar geleden

Ik weet niet of je dit leest, maar ik kwam dit topic tegen toen ik zocht op ‘bijten’ Mijn zoontje doet dit namelijk ook, eigenlijk op de momenten die jij beschrijft (onvoorspelbaar dus). Hij doet het ook bij andere kindjes Hoe gaat het nu bij jullie? En heeft iets uiteindelijk gewerkt?