15 Reacties

één maand geleden

Herkenning ja, Eerst niks aan de hand en nu al lange tijd drama. Hij is nu 3. Soms komt er opeens iets bij wat hij wel wil eten maar meestal een vast assortiment. Ik doe aan loslaten. Ik heb geen zin in drama aan tafel want hij gaat echt niet toegeven

één maand geleden

Kijk even of het zit in de structuur. Mijn zoontje had zo ineens dat hij toen weer dingen die hij anders geprakt of in stukken at gepureerd wilde hebben. Duurde eventjes en toen was het weer normaal. Misschien last van doorkomende kiezen of van de keel.

één maand geleden

Wat vervelend ;( Wij maken bijv wel eens een omelet met groene erdoor zoals spinazie geraspte wortel en mais. Je kan proberen een smoothie te maken? Zodat hij alsnog wat vitamines binnen krijgt.

één maand geleden

Reactie op julyloe

Wat vervelend ;( Wij maken bijv wel eens een omelet met groene erdoor zoa ...
Smoothie vind hij heerlijk. Dat geeft enige rust. Omelet of pannekoek met groente is wel een goeie. Dankjewel.

één maand geleden

Blijven aanbieden, maar geen gevecht van maken. Is een fase en komt wel weer goed

één maand geleden

Mijn dochter begint groente ook een beetje te weigeren (14, maanden). Eet wel tijdens het koken rauwe groenten tussendoor (zelfs rauwe champignons, haha). Ik heb nu van die herbruikbare knijpzakjes gekocht en gevuld met wat ingrediënten. Bloemkoolrijst (is smaakloos) tomaatjes zonder schil en dan banaan, blauwe bessen, mango (uit de vriezer, is goedkoper) beetje kwark en melk erbij (zuivel) en ingieten. Zo krijgt ze groenten, fruit en zuivel binnen!

één maand geleden

Wij laten het ook los. Wij bepalen wat er op tafel komt, onze dochter bepaalt wat ze daarvan eet en hoeveel. Ze hoeft van ons nooit te proeven, want we willen dat haar relatie met eten goed blijft. De meest verschrikkelijke happen die ik me als kind kan herinneren, waren de gedwongen proeven happen, of de 'nog 5 happen en dan heb je genoeg gebad' happen. We stimuleren wel om te proeven. Vooral door zelf positief over het eten te praten, of voorstellen om samen te proeven. Maar wil ze het niet, dan ook oke. Dit is nog wel een fijne post die ik vaak in mijn hoofd hou. https://www.instagram.com/p/Cj2Vr0mrIF5/?igsh=cm80ODY5djg3MmU=

één maand geleden

Oh en laten helpen met koken werkt vaak ook, en groente aanbieden bij de lunch of tussendoor. Plakjes komkommer, tomaatjes, wortel, paprika, dat gaat ook prima buiten het avondeten om.

één maand geleden

Hier begint de strijd vaak omdat zoon ineens besluit zelf het bestek vast te willen houden (of met de handen eten) of niet in de stoel te willen zitten. Of eerst aardappels wil en dan pas een hapje groente. Of we leiden af met speelgoed. Of hij loopt rond en komt dan af en toe een hapje halen. Ik wil meer zeggen dat het (hier) dus niet eens de strijd is om het eten zelf, maar meer om de randvoorwaarden 🫣 misschien is dat bij jullie ook?

één maand geleden

Reactie op BijDeMolen

Oh en laten helpen met koken werkt vaak ook, en groente aanbieden bij de lu ...
Helaas eet hij wat je noemde ook niet rauw. Staat soms wel een bakje op tafel als snack daarin kan hij zelf kiezen.

één maand geleden

Reactie op LOESJE212

Hier begint de strijd vaak omdat zoon ineens besluit zelf het bestek vast t ...
Hij eet zelf bestek of met handen dat laten we aan hem. We eten aan tafel de hoofdmaaltijden. Ook al eet hij niet dan zit hij er wel bij. Soms dan wel met wat speelgoed als het te lang duurt

één maand geleden

Fase en kan slaapregessie zijn rond 18 maanden hebben ze ook minder trek.

één maand geleden

Herkenbaar! Dit is echt een fase, kan wel tot 3-4 jaar duren. Dus houd dat in je gedachten 😉. Zelf laten kiezen en ontdekken nu helpt ze echt later! Dus geen strijd om die ene wortel (want even eerlijk, in die ene wortel zitten nou niet suuuuperveel vitamines etc. Dat is pas bij grotere porties). En troost je met de herinnering dat hij wel alles geproefd heeft en ook at! Dus dat komt echt goed. Je kan ook creatief worden met groente en fruit: pannenkoekjes, smoothies, muffins etc. Tip: kleinebuikjesvullen op Instagram of gevriesdroogd groente-/fruitpoeder via okae for kids! Mini schepje door de melk of het pannenkoekenbeslag en tadaaa 😁.

één maand geleden

Die fase heeft hier 1,5 jaar geduurd. Ontzettend frustrerend. Maar wij zijn na een tijdje gegaan voor gezelligheid aan tafel. Dus als je niet eet. Prima. Dan niet. Geen strijd aan gaan. Gewoon leuk houden. Kostte iedereen de minste energie. Gelukkig gaat hij wel 3 dagen naar de opvang. Waar hij natuurlijk prima groente en fruit at. Ook frustrerend. Maar dan kwam er toch een aantal dagen iets binnen. Van het ene op het andere moment ging het over. Ik liet m helpen met koken en meneer snoept zo een hele paprika op

één maand geleden

Hier hetzelfde, heel lastig maar ja kan hem niet dwingen!