7 Reacties

één maand geleden

Hier vakantie bso. Op gewone schooldagen nooit nodig alleen in vakantie. Gaat dan wel vaste hele dagen naar bso. En daarvoor betalen we een gemiddeld maandbedrag met recht op afname van de door ons gewenste dagen elke schoolvakantie. De 6 weken zomer nemen we niet helemaal af ivm eigen vakantie maar wordt wel als geheel gerekend. Alle 12 vakantie weken nemen we 3 dagen per week af. Hiervoor betalen we een vast maand bedrag. In maart is er dus geen vakantie maar wel bso afname. In het contract is het gemiddelde in maand uren doorverwerkt waardoor de kinderopvangtoeslag dus ook maandelijks een vast bedrag is een ik deze niet elke keer hoef aan te passen.

één maand geleden

Reactie op Appelgebakje123

Hier vakantie bso. Op gewone schooldagen nooit nodig alleen in vakantie. Ga ...
Kan je dan ook extra afnemen op dagen dat je kind normaal niet gaat? @TS: Wij hebben mazzel met allebei veel verlofuren (vakantie + ouderschapsverlof) die we dan om-en-om kunnen inzetten. Ook kunnen onze ouders af en toe een dag extra oppassen. En ik kan zelf mijn uren indelen, dus zou zelfs mijn halve dag in vakanties in de avond of het weekend kunnen 'inhalen'. Maar dat kan niet met elke baan natuurlijk. Andere opties: een (betaalde) oppas of speelafspraakjes regelen. En misschien mag je die week 1x 8u ipv 2x 4u werken? Dan hoef je minder vaak iets te regelen.

één maand geleden

Hier ook vakantie BSO. 2 dagen per week. De rest van de week is een van ons thuis

één maand geleden

Kan je dan ook extra afnemen op dagen dat je kind normaal niet gaat? @TS: ...
Geen idee qua extra afnemen. En ruildag wel mogelijk maar beiden de afgelopen 3 jaar nooit geprobeerd of nodig gehad.

één maand geleden

Onze gastouder heeft sommige school vakanties vrij. In totaal 5 weken in het jaar. Als ze vrij is verdelen mijn man en ik de dagen die we moeten opvangen. Als dat echt niet lukt doen we opa's en oma's inschakelen.

één maand geleden

Iemand die ik ken heeft ook geen BSO. Die neemt vakantie om en om met haar man (altijd 1 of 2 weken per jaar overlap, dan gaan ze weg)

één maand geleden

Logeren bij familie, studentes/scholieren die op willen passen, afwisselen met ouders van vriendjes (allebei een dag voor elkaar opvangen), zelf vrij nemen, thuis werken.