26 Reacties

9 maanden geleden

Het wisselt heel erg per kind, ons zoontje gaat sinds kort naar de peuterspeelzaal (2 ochtenden in de week) en 2 dagen naar de Gastouder. Had er veel moeite mee en vond het veel maar merk dat het voor hem goed is hij is wat verlegen en zo wordt hopelijk de stap naar school makkelijker.

9 maanden geleden

Maandag opvang, dinsdag gastouder, woensdag opvang en vrijdag opvang. Hij zal niet naar peuterspeelzaal gaan.

9 maanden geleden

2 dagen kinderopvang en 2 ochtenden peuterspeelzaal. Overigens is bij ons 2 ochtenden peuterspeelzaal verplicht.

9 maanden geleden

Hoe oud is je zoontje (dan)? Mijn dochter gaat 2 dagen in de week naar de gastouder. Vanaf 2 jaar en 10 maanden kwam daar een ochtendje peuterspeelzaal bij en nu is ze 3,5 en sinds een dikke maand een 2e ochtend peuterspeelzaal erbij. Nu gaat ze op maandag psz, dinsdag en woensdag gastouder en donderdag psz. Ik vind het wel een fijne overgang naar school zo.

9 maanden geleden

Zoontje is 2jaar en 9 maanden, gaat 2 dagen kdv en 1 middag psz. Dochter van 8 maanden gaat 2 dagen kdv

9 maanden geleden

Dochter vanaf begin 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal. Daarnaast gaat ze niet naar kdv, maar naar de oma’s. Gaat prima.

9 maanden geleden

Maandag gastouder Dinsdag en woensdagochtend peuterspeelzaal. Gaat helemaal prima. Op dinsdag ben ik thuis en op woensdag mijn man dus smiddags doen we rustig aan

9 maanden geleden

Hier moet je minimaal 2 ochtenden inschrijven. Dus mijn dochter gaat 2 keer in de week.

9 maanden geleden

Reactie op MEG12

Hier moet je minimaal 2 ochtenden inschrijven. Dus mijn dochter gaat 2 keer ...
Is dat in België dan? Of waar woon je? Woon zelf in nederland. Is het daar ook verplicht?

9 maanden geleden

Reactie op Baby Vosje

Is dat in België dan? Of waar woon je? Woon zelf in nederland. Is het daar ...
Nee ik woon in Nederland (kop van noord holland). Maar dat zal vast een regel van de peuterspeelzaal zijn, die ze zelf hebben verzonnen. 😂

9 maanden geleden

Onze dochter gaat 4 dagdelen naar de psz. Dit komt omdat ze logopedie heeft en daardoor vve indicatie. Hierdoor moeten ze verplicht 4 dagdelen heen. Dit is dan in totaal 16 uur/week.

9 maanden geleden

Onze peuter van 2,5 is gestart met 2 ochtenden op de dagen dat ik werk, oma haalt hem daar op en past dan in de middag op 2 kindjes. Sinds deze maand gaat hij er nog een ochtendje bij omdat we merkten dat hij daar behoefte aan heeft.

9 maanden geleden

Ik werk niet, maar m'n zoon gaat 4 ochtenden naar de peuterspeelzaal. Dat is goed voor hem, hij word daar uit gedaagd, en goed voor mij als moeder. Dus voor jou kindje denk ik niet dat het wat uit maakt, het ligt er meer aan hoe jij zelf erin staat. Als hij het leuk vind om heen te gaan, zou ik hm lekker 2 ochtenden heen laten gaan.

9 maanden geleden

Goedemorgen, Ik had van te voren alvast 2 ochtenden aangevraagd omdat het makkelijker is om er 1 af te halen dan er 1 bij te doen. Vanaf het begin gaat hij ook 2 dagen. Onze zoon was er ook echt aan toe.

9 maanden geleden

Bij ons moet je ook twee ochtenden pw afnemen. Maar ons zoontje vind het echt helemaal geweldig om naar toe te gaan. Hij ziet het echt als even een paar uurtjes gezellig spelen met vriendjes. Ik krijg hem bijna niet mee naar huis. Daarna kan hij ook fijn thuis slapen en bijkomen dus het is ook wel minder belastend dan hele dagen opvang. Ik breng hem altijd pas vlak voor 9 uur zodat hij nog wel een beetje uit kan slapen

9 maanden geleden

Mijn dochter gaat twee ochtenden naar de peuterspeelzaal. Ze gaven daar aan dat het voor de continuïteit/het wennen het fijnst is om twee ochtenden te doen. Bij ons ziet het er zo uit: Ma: peuterspeelzaal en dan oma Di: andere oma Woe: ik thuis Do: vriend thuis Vrij: peuterspeelzaal en ik thuis

9 maanden geleden

Wij hebben mijn zoontje ook voor 2 ochtenden ingeschreven (nog niet gestart). Ze gaven aan dat het dan veel beter went en hoor ook om me heen dat het met 1x per week vaak lang lastig blijft. Hij gaat nu ook 2 dagen naar een gastouder. Als we het bij elkaar toch te veel vinden, gaan we daar een dag of halve dag vanaf halen. Want daar zit hij dan al zo lang dat hij toch goed gewend is.

9 maanden geleden

Reactie op MEG12

Nee ik woon in Nederland (kop van noord holland). Maar dat zal vast een reg ...
Nee hoor hier ook 2 ochtenden

9 maanden geleden

Bij ons is de peuterspeelzaal minimaal 2 ochtenden Voorheen zat hij 1 hele dag op dinsdag bij de gastouder. We wilde toch dat hij wat meer schoolse dingen ging doen en zou wennen aan de structuur in zo een groep. Dus toen hij 2 jaar was stopte we bij de gastouder en gaat hij nu 2 ochtenden naar de psz.

9 maanden geleden

Mijn zoontje van bijna 2,5 jaar gaat 1 ochtend per week sinds oktober. Maandag opa en oma Dinsdag thuis met mij Woensdag andere opa en oma Donderdag psz en thuis met mij Vrijdag opa en oma Ik heb bewust voor 1 ochtend gekozen omdat we dan de dinsdag lekker samen hebben. Zo kunnen we die dag eens leuke dingen inplannen bijvoorbeeld monkey town of zwemmen samen. En de momentjes samen met hem vind ik super fijn en hij ook! In het weekend en savonds zijn we met m'n vriend en zoontje lekker thuis en leuke dingen doen als gezin!