61 Reacties
2 jaar geleden
Mijn dochter kan de adem inhouden tot ze flauwvalt. Maar dat is niet regelmatig. Hoofdbonken klinkt ook wel heftig!
Het enige wat ik kan bedenken is; op zon moment niet toegeven, maar vervangende troost bieden en dichtbij je houden. Haar gevoel accepteren en dit ook noemen. Als je er zelf niet uitkomt zou ik hulp inschakelen via het cb oid.
2 jaar geleden
Als je der dan in een campingbedje legt? Dan kan ze bonken wat ze wilt, zal der niet echt pijn doen.
2 jaar geleden
Wat is erger voor een peuter? Nachtvoedingen krijgen of hoofdbonken en zo overstuur zijn dat ademhalen niet meer lukt? Ik zou wel weten wat gekozen.
Je omgeving kan de pot op, ik zou daar zo hard lak aan hebben aan hun mening. De ene persoon is de andere niet. De ene kan zonder vocht ‘s nachts en de ander niet. Dat is met kinderen niet anders. Ik kan de meeste nachten ook niet zonder een slokje water.
Ik las eens dat iemand een speciale fles had die niet kan lekken (360 graden fles of zoiets?) en dat in het bedje legde bij hun kindje. Zo kon die ‘s nachts drinken als het nodig was en hoefden ze er zelf niet meer voor uit. Meer vrijheid en zelfstandigheid voor het kind, meer slaap voor de ouders. Mooie oplossing vond ik 👌🏻
2 jaar geleden
Onze dochter kwam tot de leeftijd van 3 jaar nog standaard om 03:00u voor een voeding. Ze hebben het blijkbaar nodig. Het scheelde dat ze hem zelf op dronk en als die op was legde ze de fles aan het voeteneind.
2 jaar geleden
Reactie op fleetwoodmam
Wat is erger voor een peuter? Nachtvoedingen krijgen of hoofdbonken en zo o ...
Niet mee eens. Je hebt dorst en je hebt gewenning. Als je dorst hebt volstaat water ook, dit is gewoon een gewoonte.
TS, ik dat een tip camping bedje, daar kan ze zichzelf niet zo makkelijk in blesseren. Verder is het uitzitten denk ik... Kwestie van de langste adem.. Ze zal vanzelf een keer in slaap vallen en dat zal, als je volhoudt, steeds eerder worden denk ik. Maar heftig is het wel, succes...
2 jaar geleden
Reactie op fleetwoodmam
Wat is erger voor een peuter? Nachtvoedingen krijgen of hoofdbonken en zo o ...
Dit doen wij! Werkt heel goed en hebben wij aangeboden ter vervanging van het flesje. De beker is ‘s ochtends vaak leeg. Ik ben ook nachtelijke drinker 😅
Wat het hoofdbonken betreft: dat klinkt heel akelig.. Dochtertje van iemand die ik ken deed dat ook ‘s nachts als ze niet meer verder wilde slapen en zij hebben toen een slaap-/opvoedcoach ingeschakeld die met hen mee heeft gekeken naar een oplossing en dit heeft gewerkt. Wellicht kan je zoiets proberen? Of inderdaad het consultatiebureau inschakelen?
2 jaar geleden
Ik zou toch eens verder kijken bij een huisarts of cb of er misschien tips zijn om haar te leren op een andere manier zichzelf rustig te krijgen, want dat schijnen kinderen te doen om zichzelf te troosten. Zit er geen adhd of autisme in de familie? Hoeft niet hoor, maar die kunnen dat ook doen. Om fysieke of emotionele schade bij haar te voorkomen zou ik wel even hulp inschakelen van een professional als ze dit blijft doen.
2 jaar geleden
Reactie op fleetwoodmam
Wat is erger voor een peuter? Nachtvoedingen krijgen of hoofdbonken en zo o ...
Ik snap de oplossing omdat die het conflict vermijdt, maar het lijkt me toch niet gezond dat een dreumes zo ontzetten overstuur raakt dat deze zich tot bloedens toe het hoofd tegen het bedje bonkt. De oplossing lijkt simpel maar pakt het probleem toch niet echt aan..
2 jaar geleden
Mijn zoon (nu 15 jaar) deed als dreumes ook hoofdbonken als hij driftig was. Keihard op de grond of op de tafel. Vreselijk machteloos voel je je dan. Later heb ik gelezen dat dit een vroeg signaal kan zijn van ASS. Hij heeft nu diagnose ADHD.
Ik zou zeker gehoor geven aan een kinderarts die zegt dat de nachtfles niet gezond voor haar is. Je zou met je vragen naar het consultatiebureau kunnen gaan. Zij kunnen je vast adviseren over het gedrag van je dochter en hoe je op een slimme manier van de nachtvoeding af kan komen. Je hoeft dit natuurlijk niet alleen uit te vogelen. Veel sterkte!
2 jaar geleden
En haar om drie uur s nachts proberen water te laten drinken (uit een beker als ze dat wil?) en dan bij jullie in bed verder laten slapen? Dan heb je tijdelijk een ander probleem, maar misschien wel deze vicieuze cirkel doorbroken?
Mijn zoon werd niet zo kwaad dat hij zichzelf pijn deed, maar had wel fases met heel veel behoefte aan onze nabijheid. Merk het bij mijn dochter van 1 nu ook weer. Misschien dat ze de troost die ze uit de fles haalt bij jullie kan halen?
2 jaar geleden
Vriendin van mij heeft tot best lange leeftijd gewoon een koude fles melk in bed gezet bij het slapen gaan. Zodat ze er niet uit hoefden. Maar is wel echt funest voor de tanden denk ik.
Wij hebben 1 kind gehad waarbij we kunstvoeding hebben afgebouwd. En ik deed elke week een schep minder dus uiteindelijk had ze 180 ml met 1 schep poeder en toen over gegaan op water.
VRIEND
2 jaar geleden
Zo te lezen gaat het hier inderdaad om gewenning, zeker omdat je aangeeft dat ze water of ander drinken niet accepteert heeft het dus niks te maken met dorst hebben!
De tip die hier al eerder is gegeven over het campingbedje vond ik een hele goede en dan is het kijken wie de langste adem heeft.
Het zullen vast een paar lange en zware nachten worden voor jou en je partner maar die hebben jullie nu ook al dus zeker het proberen waard lijkt me.
Heel veel succes!
2 jaar geleden
Wij hadden het ook.. Hetzelfde. Hysterisch. Wij hebben een campingbedje op zolder gezet en na een uur zelf proberen terug te leggen en weg te gaan legden we haar daarin. Het duurde ongeveer een weekje. Ik maakte me ook zorgen omdat ze compleet door het lint ging. Maar het komt goed!
2 jaar geleden
Ik snap de oplossing omdat die het conflict vermijdt, maar het lijkt me toc ...
Als je honger hebt en je krijgt maar niets te eten dan kun je erg overstuur raken ja. Ik snap die dreumes wel. Zij heeft er trouwens geen boodschap aan dat het nacht is en dat eten dan niet hoort. Honger is honger, dag en nacht. Ik vind dit de beste oplossing voor iedereen. Een reisbedje gebruiken om het bonken niet gevaarlijk te maken vind ik een rotoplossing. Het gedrag en de emoties zijn er dan nog steeds. De dreumes voelt zich nog steeds rot. Ja ze zal het zeker stoppen na enkele nachten. Maar haar hongergevoel kan ze niet kiezen noch onderdrukken. Dus wat leert ze dan? Welke les trekt dit kleintje daar dan uit?
Eten en drinken krijgen is een basisbehoefte en een mensenrecht. Óók ‘s nachts. Dit niet geven wanneer een kind overduidelijk zo hongerig is dat ze helemaal overstuur raakt, is je kind een basisbehoefte en -recht ontzeggen.
Dat ze wel melk wil maar geen water vind ik geen teken van gewenning. Melk vult je maag veel meer dan water en vult je langer.
En niet op jou maar in het algemeen. De tips die ik hier lees. Reisbedje op zolder zetten… Zien wie er het langste volhoudt… 🤯 wat een achterlijke tips. Wat liefdeloos. Bah. Dat dit zo doodgewoon als advies gegeven kan worden, daarvan keert mijn maag om. Dit is enkel kijken naar ongewenst gedrag en de behoefte erachter compleet negeren.
Word zelf maar eens in een isolatiekamer gestoken terwijl je een hele nacht honger/dorst hebt. Als je het normaal vind om zoiets te doen dan is er echt iets mis met je moraal kompas.
2 jaar geleden
Reactie op fleetwoodmam
Als je honger hebt en je krijgt maar niets te eten dan kun je erg overstuur ...
Jij verwoordt dit wel heel scherp maar ik herken mij hier wel in. Onze zoon van inmiddels bijna 2 had rond de 20 maanden ook een periode waarin hij in de nacht overeind vloog en schreeuwde om een fles. Zodra de fles op was, en hij even fijn samen knus op schoot had gezeten, viel hij als een blok in slaap. Tjsa, voor mij voelde het eigenlijk prima maar door alle reacties zoals onderstaand werd ik zo onzeker. Dat het op allerlei manieren slecht zou zijn terwijl het voor mij eigenlijk logisch voelde. Hij hield er na een tijdje vanzelf mee op en vraagt er nu alleen nog om als hij een keer ziek is/ ergens last van heeft.