19 Reacties

3 jaar geleden

Ik eet zelf vegetarisch, mijn man niet. Ik heb altijd gezegd dat ik het een keus van mijn kind vind en het niet wil opdringen. Dus: kind eet gewoon vlees straks (bijna 4 maanden nu, dus nog een beetje vroeg haha). Nou moet ik zeggen dat met de ontwikkeling van echt lekkere vega burgers enzo mijn man ook steeds vaker vrijwillig vega eet, haha, dus het zal grotendeels vega zijn maar wel met vlees op zijn tijd. Als zoon ooit zelf vegetariër wil worden prima, maar het moet wel uit hemzelf komen.

3 jaar geleden

Dieren behoren ook tot de natuur en wij hebben die vitaminen nodig. Vooral zo'n opgroeiende baby/kind. Heel dit vegetarisch gedoe, vind ik zo ongezond klinken. Maar ja is mijn mening hé. Wie ben ik.

3 jaar geleden

Ik eet vegetarisch mijn vriend niet. Maar we gaan onze dochter wel vegetarisch opvoeden omdat het voor mij belangrijk is. Als ze oud genoeg is mag ze zelf beslissen maar de eerste jaren nog niet.

3 jaar geleden

Wij eten zelf 50/50 vega(n) avondeten en eigenlijk nooit vleeswaren op brood. Dat doen we idem voor baby; die eet de helft van de tijd geen vlees of vis.

3 jaar geleden

Ik zelf eet al 13 jaar vegatarische ben nu 24. Mijn man eet gewoon vlees Mijn dochter ga ik gewoon vlees geven maar ook wel eens een vleesvervanger. En als ze oud genoeg is en ze wilt Vega worden vind ik dit prima

3 jaar geleden

Wij eten 90%vega, maar mijn kinderen niet. Ik koop bewust alleen biologisch vlees in kleine porties bij de boer (en mijn schoonouders met een boerderij en kippen). Ze kunnen later zelf kiezen

3 jaar geleden

Wij laten ons zoontje vegetarisch eten. Waarom: mijn vriend is vegetariër en ik eet grooten deels ook geen vlees als we uit eten gaan ofzo wel maar voor de reet eigenlijk niet. We zijn gewoon van plan om hem vegetarisch te laten eten tot hij snapt dat vlees van dieren komt de daitals laten we achter wegen daar komt en leert hij vanzelf over. Hij mag zelf kiezen hoe hij later wil eten. We willen dit doen tot hij 2/3 jaar is. Hij is heel gezond vol energie en groeit heel goed

3 jaar geleden

Wij eten thuis gewoon vlees. Ze mag later zelf bepalen hoe ze eet. Het is echter niet dagelijks dat ze het krijgt.

3 jaar geleden

Dieren behoren ook tot de natuur en wij hebben die vitaminen nodig. Vooral ...
Wellicht kan je je iets beter verdiepen in een vegetarische levensstijl. Iets dat ongezond ‘klinkt’ slaat natuurlijk kant noch wal😉. Ik eet zelf vegetarisch, maar ik zal dat niet opdringen aan mijn kind. Die mag later zelf bepalen wat hij doet. Tot die tijd mogen mijn ouders en anderen de baby vlees en vis geven.

3 jaar geleden

Reactie op runbabyrun

Ik eet zelf vegetarisch, mijn man niet. Ik heb altijd gezegd dat ik het een ...
Zo is het hier ook precies. Maar momenteel is mijn vriend langdurig ziek en ik degene die kookt (normaal hij) en merk ik dat ik vlees of vis maken heel lastig vind (ik ben als kind al vegetariër geworden, dus had dat in mijn hele leven nog nooit klaargemaakt) en is het dus toch overwegend vegetarisch dat we eten.

3 jaar geleden

Wij zijn flexitariërs. We eten bewust weinig vlees, maar eten dus wel (biologisch) vlees en vis, al staan hier vaak genoeg vleesvervangers op het menu. Ons kindje zal dus ook vlees gaan eten maar niet elke dag en dus ook niet opgevoed worden met het idee dat vlees een essentieel onderdeel van de maaltijd is (wat men vroeger wel dacht).

3 jaar geleden

Ik weet niet of jullie beide vegetarisch zijn of niet? Als jullie altijd zo gewend zijn om te eten..dan begrijp ik best dat het dubbel is voor jullie. Zelf zou ik het een beetje afwisselen, zodat je kindje wel weet hoe het smaakt etc en later zelf kan beslissen wat hij/zij wilt.

3 jaar geleden

Nee eten veel vlees. Kids eten ook mee.

3 jaar geleden

Ik ben vegetariër en mijn man niet. Wel eet hij veel minder vlees door mij. Ons dochtertje mag straks als het zover is eten wat ze wil, ik zal haar alles laten proeven. Met en zonder vlees. Wij zullen haar op het moment dat ze het begrijpt uitleggen waarom mama geen vlees eet. We willen de keuze om vegetariër (of veganist) te worden aan haar overlaten. Het is namelijk een keuze waar je zelf achter moet staan met de voor jouw geldende argumenten. Ik wil dit niet voor ons dochtertje bepalen. Ik laat bijvoorbeeld ook geen oorbelletjes in haar oren schieten totdat ze oud genoeg is en er zelf om vraagt. Ik ben overigens niet mijn hele leven vegetariër, ik ben het een aantal jaar geleden geworden. Bewuste keuze.

3 jaar geleden

Ik ben vegetariër en voor mijn zwangerschap veganist. Mijn man eet ook vegetarisch met mij mee met avondeten. Als de kleine er is wil ik meer vlees gaan maken voor mijn man. Ga het zelf ook aan de kleine geven (met mate, hoeft niet dagelijks). Ik blijf erbij dat ik vlees niet nodig vind in een gezond voedingspatroon maar ik vind wel dat het niet uitgesloten moet worden. Ik wil het niet opleggen.

3 jaar geleden

Nope nope nope

VRIEND

3 jaar geleden

Mijn kleine kiest tot nu toe om geen vlees of vis te eten. Door der eten verstopt, dan eet ze gewoon niet. Los aanbieden, dan gruwelt ze er ook van. Kikkererwten gaan echter weer prima 🤷

3 jaar geleden

Nee absoluut niet, genieten zelf ook veel te veel van vlees. Wel bij een goeie slager vandaan, geen supermarkt rommel 😬

3 jaar geleden

Grotendeels vegetarisch. Ik eet zelf ook nooit vlees. Tip om je kindje minder vlees te geven: als je zelf hapjes maakt kun je naast de groenten en aardappelen/pasta/rijst wat kikkererwten, bruine bonen op linzen of iets dergelijks erdoorheen doen. Proef je bijna niet en is een goede vleesvervanger, super gezond!