37 Reacties

één jaar geleden

Ik lees mee

één jaar geleden

Zegt ook alleen maar: ik wil niet slapen

één jaar geleden

Heeft ie iets van knuffels oid in zijn bed om zichzelf mee te vermaken? Mijn dochter is net zo oud en wil ook heel vaak niet gaan slapen als ik haar naar bed breng maar zij gaat dan gewoon spelen met de knuffels, dit kan soms wel 2 uur duren maargoed dan gaat ze uiteindelijk wel slapen zonder strijd.

één jaar geleden

Hm ja als het echt nephuilen is zou ik er strenger in zijn. Duidelijk grenzen aangeven. Wat is heel lang volhouden?

één jaar geleden

Hier hetzelfde, soms heel vermoeiend. We doen gewoon hetzelfde ritueel als altijd. Gewoon naar bed. Ene dag gaat het makkelijker dan de andere dag.

één jaar geleden

Reactie op Mama Aapie

Hm ja als het echt nephuilen is zou ik er strenger in zijn. Duidelijk grenz ...
Zeker wel een half uur krijsen

één jaar geleden

De aanhouder wint, dat is hier wel. Dus met andere woorden; niet toegeven! Een keer streng toespreken en dan is het klaar... Niet meer naar toe etc. Hier werkt het, maar makkelijk is het niet hoor 🙈. Mijn moederhart zegt wat anders 😜. Ik ben ook wel benieuwd wat heel lang is inderdaad.

één jaar geleden

Reactie op Laura1994

De aanhouder wint, dat is hier wel. Dus met andere woorden; niet toegeven! ...
Een half uur tot een uur

één jaar geleden

Hier zeg ik via camera dat t echt genoeg is . Daarna, gaat hij wel liggen 😂

één jaar geleden

Misschien goed om te beginnen bij het niet als een nephuiltje te zien, maar als communicatie. Ook als ze kunnen praten is dit een communicatiemethode. Rond deze leeftijd hebben de actie-reactie echt door, maar hebben ze ook een veel sterkere mening en die uiten ze. Er gebeurt iets wat hij niet wil. Niet naar bed is geen optie, simpel. Je kunt echter dan nog wel meebewegen. Je weet namelijk dat als je naar hem toe gaat dat het goed is. Blijf vooral niet vasthouden aan hetzelfde ritueel als altijd maar finetune het. Vanaf 2 jaar oud moesten we echt wel wat aanpassen. Wij hebben nu bijvoorbeeld voor bedtijd een wekker staan wat de bedtijd nog duidelijker maakt. Ook hebben we nu een muziekdoosje hangen die hij zelf kan aanzetten en de deur op een kier. Een paar weken hielp het als we dan aan het rommelen waren boven en dan riep hij mama en zei ik simpelweg mama is boven (naam) kan nu slapen. Ook een fase gehad met liedjes zingen op de gang als hij op bed lag. Bij mijn man werkt het als hij voor de duur van 1 muziekje op zijn kamer blijft.

één jaar geleden

Reactie op jokejo

Zeker wel een half uur krijsen
En het stopt meteen als je binnenkomt? Hoe krijg je hem in slaap dan? Ik denk dat het duidelijk communiceren belangrijk is. Ik ga er vanuit dat je kind genoeg begrijpt. Heeft hij zoals iemand anders zei een knuffel in bed? Ons zoontje meerdere die gaat uit zichzelf met ze kletsen of zingen. Wij spreken wel af dat er een laatste knuffel is bijv. Dus dan knuffelen we nog even dat is dan ook echt de laatste keer..dan gaan we weg. Na paar min weer terug en dan zeggen we streng dat het echt de laatste keer is. Werkt tot nu toe elke keer. Hoe is zn slaapritme overdag en hoelaat staat ie op en gaat ie naar bed? Heb je daar al naar gekeken?

één jaar geleden

als het overduidelijk nep is, waarom geef je er überhaupt aan toe dan?

één jaar geleden

als het overduidelijk nep is, waarom geef je er überhaupt aan toe dan?
Omdat hij zo hard schreeuwt en zichzelf helemaal schor maakt, en het op den duur (na lange tijd) overgaat in een echt huiltje

één jaar geleden

Mijn dochter heeft deze fase ook. 2,5 jaar.. ze is zo theatraal dat ze soms op de overloop staat en hysterisch staat te roepen: ‘mama ik moet spugen!’ Van alles om aandacht te trekken. Ook vaak de tekst gehoord: ik wil niet slapen. Gewoon volhouden en geen aandacht geven. Als ze echt haar bed uit komt of haar bed uit gaat, dan wel terugbrengen, instoppen en neutraal blijven in je emotie. Naar een x aantal keer laat ik wel weten dat ik er klaar mee ben! 😇

één jaar geleden

Reactie op Mama Aapie

En het stopt meteen als je binnenkomt? Hoe krijg je hem in slaap dan? Ik d ...
Ja dit hebben we ook heel lang zo gedaan. Van zeggen: nu is het de laatste keer. Maar dan gaat hij nu sinds een tijdje dus zo nep krijsen. Ritme lijkt wel in orde. Vaak rond 630 wakker. Dutje in de middag van Max 2 uur (tot uiterlijk 1530) En rond 19u/1930 naar bed. Hij is wel wat extra overprikkeld laatste tijd door komst van zijn zusje (nu 6 weken oud).

één jaar geleden

Reactie op jokejo

Ja dit hebben we ook heel lang zo gedaan. Van zeggen: nu is het de laatste ...
Dat laatste is het. Hij is van slag en wil jullie aandacht. Het is een hele verandering... (Ik vind 15.30 tot 19.00 wel een korte pauze voor de nacht)

één jaar geleden

Reactie op jokejo

Ja dit hebben we ook heel lang zo gedaan. Van zeggen: nu is het de laatste ...
Ah kijk ik wilde inderdaad vragen of er wat veranderd is (opvang of komst broertje/zusje). Maar wel dus! Heeft hij niet gewoon behoefte aan meer tijd aandacht? Weet hij bijv dat zusje bij papa en mama blijft terwijl hij gaat slapen? Ik zou trouwens kijken of je zijn dutje tot max 15:00 kan laten duren zodat de slaap voldoende kan opbouwen voor de nacht!

één jaar geleden

Hier zou een middagslaapje tot 15:30 ook geen optie zijn. Wij leggen haar 13:00 op bed en maken haar uiterlijk 14.30 wakker!

één jaar geleden

Bij ons helpt de 1-3-5-7 methode. Je legt hem weg, gaat de kamer uit. Als hij huilt ga je na 1 minuut terug. Kort troosten, aaien, ssshh. Niet uit bed tillen! Na de half minuutje vertrek je weer. Als hij huilt, herhaal je dit zo nodig na 3, 5 en 7 minuten. Bij ons was het gedrag na een weekje al over! Omdat hij na een paar dagen precies weet, wat hij kan verwachten. Ik vond het wel heel moeilijk (mijn moederhart 💔) maar het was voor ons een gouden tip!

één jaar geleden

Oh ja als aanvulling: nu is de 1-3-5-7 dus niet meer nodig. Soms moeten we nog na 1 minuut terug, maar dan heeft hij de boodschap wel begrepen en is hij stil 😉