22 Reacties

10 maanden geleden

Ik en mijn broertje hadden vroeger eigen kamers, maar kozen toen we ongeveer 7 en 2 waren ervoor samen op een kamer te slapen. De andere kamer werd een speelkamer. Denk dat we dit 2 of 3 jaar hebben gedaan, tot ik ging puberen en weer ruimte voor mezelf wilde. Was heel gezellig!

10 maanden geleden

Wij waren met 4 kinderen + ouders thuis, we hadden maar 3 slaapkamers dus we hadden geen optie tot ieder n eigen slpk. Dus ik en mn zus lagen dan samen &mn broers ook. Hun hadden ook best n kleine slpk dus hadden ze n stapelbed. Op momenten dat er weleens ruzie was, wat normaal is tussen broers/zussen, was dat minder gezellig, maar we dachten niet van oh ik wil niet meer samen op 1 kamer slapen. Over t algemeen vonden wij t wel gezellig. Wel toen we iets ouder werden altijd discussies wat waarheen verplaatsen, de troep die n ander liet liggen, hoelaat op te staan etc... Wij wilde toch echt n eigen kamer toen onze oudste broer uit huis ging, mn andere broer nam de zolder. Zo kreeg ieder zn eigen ruimte, wat ik ook heel fijn vond. Als we samen wilde zitten gingen we gewoon buurten bij elkaar haha. Ik zou zeker 2 kamers behouden.. en als ze echt samen willen slapen op 1 kamer kan dat natuurlijk, maar je weet niet hoe ze er later over denken. Ook is jullie jongste (denk ik) nog jong om samen met broer op 1 kamer te liggen, of slapen ze beide goed ? Je kan wellicht ook kiezen voor n stapelbed/middenhoogslaper (weet ff niet de leeftijden van je kinderen). En 1 wat grotere kast (evt op maat) kan natuurlijk ook, of je zet die op de *lege* kamer.

10 maanden geleden

Mijn zus en ik hadden samen een kamer. Toen ze jaar of 8 was mochten we eigen kamers maar wilden we niet. Toen we wst puder waren, zij 10 ik 7 wel. Hadden super hechte band. Helaas is die band vanaf Toen ze partner kreeg heel erg veranderd. Ik zie en spreek mijn nichten en vrienden vaker én over diepzinnige dingen dat net haar. Maar gezamenlijk kamer was top!

10 maanden geleden

Wij sliepen met zijn 3en samen op een kamer. Mijn tweelingzusje en ik vonden het wel leuk, maar mijn oudere zus wat minder. Die had totaal geen privacy meer. Later lagen mijn zusje en ik samen op een kamer en dit ging eigenlijk altijd wel goed

10 maanden geleden

Ik heb tot 5-6 jaar samen met mijn zus op 1 kamer in hetzelfde bed geslapen. Was een 2 persoonsbed. Ik heb er niet veel herinneringen aan, maar aan foto's en filmpjes te zien vonden we dit heel leuk. De andere kamer was de speelkamer. Toen ik naar het 1e leerjaar ging kregen we elke een eigen kamer met bureautje. De omschakeling ging goed omdat we beide enthousiast waren om een eigen grote meisjes kamer te hebben. Dit herinner ik me wel nog. Mochten elk onze eigen kamer inrichten en eigen behangpapier, meubels, gordijnen, ... kiezen 😊 We zijn echt totaal verschillend, dus weet niet of je hier iets aan hebt. We hebben nooit echt samengrspeeld of veel samen gedaan, maar kwamen wel overeen. Samen spelen was voor ons in 1 kamer met hetzelfde speelgoed soelen, maar elke ons eigen ding doen 😅

10 maanden geleden

Ik sliep eerst met mijn oudste zus , we scheelden 1,5 jaar. Later deelde ik een kamer met mijn zusje die 4 jaar jonger was tot ik een jaar of 11 was. Ik vond het fantastisch! Heb met al mijn zussen een goede band, weet niet of het door het samen op een kamer slapen komt want met mijn jongste zusje nooit samen geslapen en daar ook een goede band mee.

10 maanden geleden

Hier slapen er 2 van 3 samen ze zijn 6.5 en bijna 4. Mijn zusjes sliepen vroeger ook samen tot de pubertijd dit nooit als storend gevonden. Ze vonden het juist fijn.hun band is ook sterk.

10 maanden geleden

Ik sliep tot m’n 12e (zij 15) met m’n zus op een kamer. Pas toen m’n broer het huis uitging was er ruimte voor een eigen plekje. Ik heb er alleen maar positieve herinneringen aan. We hebben nu ook nog een goede band met elkaar ❤️

10 maanden geleden

Hier de kinderen ook lang samen lagen slapen, ik heb zelf geen ervaringen ermee als kind. Mij dochter en zoon sliepen tot 4 en 8 samen. Maar we merkten dat hij behoefte kreeg aan een eigen ruimte. Ik zou idd ook niet de muur er uit halen. Dan kun je niet zo gemakkelijk switchen. Samen slapen en samen een speelkamer klinkt dan beter. Nu met de derde erbij gaan die straks bij onze dochter op de kamer (5nu) die wil dat ook er graag. Daarna zien we wel even wie waar heen gaat.

10 maanden geleden

Bedankt voor jullie leuke reacties. Onze kinderen zijn bijna 2 en iets minder bijna 4. Benieuwd naar nog meer reacties :)

10 maanden geleden

Ik heb met m’n zusje op een kamer geslapen, toen zij bijna 3 was en ik 7 tot ik naar de middelbare school ging, met 12 jaar. Kijk er goed op terug! Ik sliep in een halfhoogslaper en haar bed stond daar met het voeteneind onder en het hoofdeind er haaks op zeg maar. Zij was een onwijs goede slaper en ik was als kind gauw bang met slapen, dus het werkte goed. Ik werd niet wakker van haar, maar voelde me wel heel erg vertrouwd met haar om me heen. Heb het ook overwogen met m’n eigen kinderen, maar bij ons is het andersom: oudste is een heel goede slaper en jongste gaat hem steeds afleiden, daarnaast heeft de oudste heel erg behoefte aan z’n eigen plekje, dus ze hebben hier beiden hun eigen kamer.

10 maanden geleden

Ik heb ook heel lang samen met mijn zusje op 1 kamer geslapen. Dit vonden we beiden super leuk! We waren en zijn super hecht, onze band is als geen ander te beschrijven. Ook nu we volwassenen zijn, zijn we nog steeds enorm close en ik zou haar voor geen goud willen missen ❤️. We gingen apart slapen toen ik behoefte kreeg aan een eigen plek, ik denk dat dat was toen ik naar de middelbare school ging. Dat ging toen ook heel soepel! Als ouder geen ervaringen, wij hebben maar 1 kindje.

10 maanden geleden

Mijn zus en ik hebben ook jarenlang samen geslapen in een stapelbed en we vonden het fantastisch! Toen we niet meer bij elkaar lagen (door naderende puberteit) fantaseerden we altijd dat er een geheime deur in onze muur zat waardoor we naar elkaar konden sneaken. Mijn zus nam me altijd mee op sleeptouw en zorgde dat ik vrienden werd met haar vriendengroep. We zijn nu nog steeds beste vriendinnen, ons heeft het denk ik echt goed gedaan!

10 maanden geleden

Mijn zus en ik hadden allebei wel een eigen kamer, maar sliepen eigenlijk altijd bij elkaar. Ook in de pubertijd sliepen we vaker op dezelfde kamer dan allebei in onze eigen kamer. We vonden het erg gezellig!

10 maanden geleden

Ik heb vanaf een jaar of 7 tot ik naar de middelbare school ging mijn kamer met m’n broertje gedeeld. Ik vond dat fantastisch. En altijd erg gezellig. Kijk er op terug als een mooie herinnering.

VRIEND

10 maanden geleden

Mijn drie jaar oudere zus en ik hebben mijn hele jeugd een kamer gedeeld. Het was een hele grote kamer waar wel gedeeltelijk halfhoge kastjes als afscheiding stonden. Dat laatste vond ik als kind maar niks. Ik ging eerder slapen dan mijn zus en door de kastenafscheiding was de helft van de kamer een eng, donker gat, waar ik erg bang van werd. Mijn zus en ik hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden en konden uren spelen op onze kamer. Zelf vond ik het altijd gezellig met haar, maar ik weet dat zij in de pubertijd erg behoefte had aan een eigen kamer. Dat verwijt ze mijn ouders nu nog wel eens. Ook met vriendinnetjes die bleven slapen was het niet ideaal, want dan zat je niet te wachten op een zus die er ook bij lag.

10 maanden geleden

Stapelbed! 🥰 Ik sliep vroeger ook van ongeveer 3-8jaar oud met mijn jongere broertje op de kamer. Dat vonden wij allebei heel fijn, bedden stonden met hoofdeinde tegen elkaar en mijn moeder trof ons vaak aan met slapend handje vasthouden van elkaar ❤️ Mijn broertje was weleens bang en dan was ik als grote zus er bij. Hebben een hele goede band. Mijn dochters zijn dalijk 2,5jr verschil (ben in aug uitgerekend) en wij hebben maar 2 slaapkamers dus ik hoop dat onze jongste straks ook al vrij snel bij de oudste op de kamer kan binnen een jaar of zo. Ligt er natuurlijk helemaal aan hoe het slapen gaat bij allebei. Maar lijkt me ook leuk voor de meisjes om een tijdje een kamer te delen 🥰

10 maanden geleden

Zelf sliep ik vroeger niet samen op een kamer met mijn broers. Maar mijn dochters van bijna 5 en net 2 jaar slapen inmiddels al zeker een half jaar samen op een kamer. Op eigen verzoek van de oudste toentertijd. We dachten: waarom niet? We proberen het gewoon. Eerst in aparte bedjes (ledikant en peuterbed) en nu sinds een paar weken in een stapelbed. (Voor de jongste maken we dit grote bed visueel iets kleiner met een afscherming.) Uit het feit dat we dus een volgende stap hebben gezet in het samen slapen kan je al opmaken dat het goed gaat. Normaliter worden ze weinig wakker van elkaar. Nu zijn we allemaal enorm verkouden, dus we worden allemaal wakker van elkaar op het moment. Het is ook niet dat we de keuze niet hebben, want we hebben genoeg ruimte, maar ze wilden het zelf en nog steeds vinden ze het heel fijn. Ze zijn inmiddels op een leeftijd dat ze ‘s morgens even spelen op hun kamer en dat doen ze vaak super lief samen. Kunnen wij ons mooi even aankleden 👌 Mochten ze het op den duur niet meer willen, dan hebben we een stapelbed voor een van de kinderen plus een logé. En de andere kamer zien we tegen die tijd dan wel. Een aparte kamer voor spelen hebben we ook bedacht, maar dat is nu niet nodig doordat we genoeg ruimte is op deze slaapkamer. Maar met twee kleine kamers lijkt me dat een hele leuke optie. Zeker met een gat in de muur (ik heb gelijk zin om daar zelf door te kruipen 😂).

10 maanden geleden

Mijn broer en ik sliepen samen op vakanties. We waren niet echt een match made in heaven. Dus was veel plagen en irriteren. Dus niet zo een groots succes. Maar wij schelen ook bijna 5 jaar. Nu hebben we zelf een tweeling en die slapen vanaf dag 1 samen. Kunnen ondertussen niet zonder elkaar. Maar voor ons soms wel pittig om ze in slaap te krijgen. Samen klieren en keten voor het naar bed gaan. Of elkaar wakker houden😂 maar op dit moment hebben we niet een extra kamer. En wil ik ook niet verbouwen er voor dus we moeten allemaal accepteren dat ze samen slapen. Als ze wat ouder zijn willen we wel de zolder aanpakken zodat we een mogelijkheid hebben op gescheiden kamers. Maar ik denk dat samen slapen bij het ene gezin wel werkt en bij ander gezin niet. Mensen van boven de 80 vertellen me verhalen dat ze met 5 broers en zussen op een kamer sliepen. Met grote leeftijdtijdsverschillen. Dus misschien is het maar welke luxe je gewend bent

10 maanden geleden

Win waren met 4 kinderen en hadden allemaal eigen kamer. Maar de jongste 3 kinderen waaronder ik besloten om met z'n 3en op 1 kamer te slapen haha. Hebben we gedaan tot leeftijd 10 a 11 jaar denk ik. Super leuk en heeft onze band zeker wel versterkt