12 Reacties

3 maanden geleden

Ik vind het er wel uitzien als krentenbaard. Zou ik zelf niet voor naar de HAP bellen, tenzij mijn kind hoge koorts erbij had. Probeer er zo veel mogelijk af te blijven, nieuwe plekjes ontstaan (ook op jezelf!) bij contact met het vocht.

3 maanden geleden

Reactie op Sannnnnnn

Ik vind het er wel uitzien als krentenbaard. Zou ik zelf niet voor naar de ...
Thanks!

3 maanden geleden

Lijkt me wel krentenbaard ik zou wel huisarts bellen mijn kindje had ook krentenbaard maar dan de blaar vorm kreeg er toen zalf voor ze had ook koorts.

3 maanden geleden

Ik zou er de HAP niet voor bellen, er is geen sprake van spoed. Maar houd het wel in de gaten. Eventueel morgen de eigen huisarts bellen.

3 maanden geleden

Reactie op Pleegie

Ik zou er de HAP niet voor bellen, er is geen sprake van spoed. Maar houd h ...
Vergeten te zeggen inderdaad: wel morgen even langs de huisarts voor een officiële diagnose en bacteriën dodende zalf. Dan is het snel daarna weer ingedroogd / weg

3 maanden geleden

Lijkt wel op krentenbaard ja. Ik zou hier geen HAP voor bellen want krentenbaard is niet iets spoedeisends. Wel oppassen met afdrogen e.d. dat je het niet verspreid want het is erg besmettelijk

3 maanden geleden

Dit lijkt inderdaad wel krentenbaard, vooral dat plekje op z’n oor. Kan inderdaad prima morgen via de huisarts (evt. nu vast een mail sturen). Voor nu kun je er eventueel betadine(zalf) op doen als je dat in huis hebt. Nageltjes goed kort knippen!

3 maanden geleden

Reactie op Kimberley2022

Lijkt me wel krentenbaard ik zou wel huisarts bellen mijn kindje had ook kr ...
Hoi, mijn kindje van 5 maanden heeft momenteel een soort blaar krentenbaard, hebben er zalf voor. Kreeg jij ook antibiotica oraal voor haar ? Ik twijfel om er mee te starten mijn zoontje is er nog niet ziek van

3 maanden geleden

Reactie op LL24

Hoi, mijn kindje van 5 maanden heeft momenteel een soort blaar krentenbaard ...
Ik zou eerst de zalf proberen. Bij mijn zoon was het binnen een dag weg, of heeft de huisarts geadviseerd om antibiotica oraal te geven?

2 maanden geleden

Reactie op bloem1988

Ik zou eerst de zalf proberen. Bij mijn zoon was het binnen een dag weg, of ...
Hebben nu nog een andere zalf gekregen omdat die eerste niet genoeg werkt, bij ons is het onstaan vanuit bestaande wond. Mijn peuter had precies op dezelfde plekjes als jou kindje 2 plekjes erbij gekregen en die waren wel idd binnen 2 dagen weg met de zalf. Is het bij jullie nog niet terug gekomen? Ik ben daar erg bang voor. Smeer de plekjes nog steeds in..

2 maanden geleden

Reactie op LL24

Hebben nu nog een andere zalf gekregen omdat die eerste niet genoeg werkt, ...
Het is bij hem niet terug gekomen. Ook heeft niemand anders in het gezin het gekregen :)

2 maanden geleden

https://www.thuisarts.nl/krentenbaard/mijn-kind-heeft-krentenbaard