17 Reacties

8 maanden geleden

Welke producten goed zijn, ligt volledig aan haar haren. De ene krul is de andere niet zeg maar ☺️ Wat volgens mij wel standaard is, is dat je niet borstelt. Alleen kammen als het nat is. Zoek maar eens op CG methode online.

8 maanden geleden

Ik heb zelf krullen en 1 van mijn kindjes ook; geen enkele krul is hetzelfde en het is echt even zoeken naar de juiste producten. Een krullenkapper kan hier ook goed in adviseren. Wat echt als basis belangrijk is: absoluut niet (droog) borstelen , gebruik een kam en kam het als het nat is.

8 maanden geleden

Ik heb krullen en gebruik de CG methode. Kun je op googlen. Volgens mij ook prima voor kleine kinderen, want er zitten vaak minder harde producten in CG producten. Verder gebruik ik een Tangle Teezer en een Denman borstel. Misschien dat de Denman wat de te grof is voor kleintjes, maar de Tangle Teezer is er sowieso voor kinderen. Die al eens bekeken?

8 maanden geleden

Op facebook bestaat trouwens een hele grote CurlyGirl methode leden groep. Veel leden die ook ervaring hebben met het haar van kleintjes. Daar zou je ook kunnen kijken en vragen :)

8 maanden geleden

Mijn vriend heeft ook krullen en gebruikt de haarcrème van loving blends honing goud. Werkt goed!🥰

8 maanden geleden

Inderdaad eerst nat helemaal nat maken een leave in er door heen. En dan uitkammen. Ik zelf gebruik bij mijn dochtertje cantu for kids lijn. Die is heel fijn.

8 maanden geleden

Het is al geschreven, maar sowieso nooit krulhaar borstelen/ kammen als het droog is. Geen enkele borstel/ kam of product zal het pluizen hierna tegenhouden. Krulhaar is altijd droog en pluist makkekijk. Glanzende krullen zijn volgens mij best zelfdzaam? Ga niet af van krullen uit boekjes en ook de meest mooie krullen die je op straat tegenkomt zijn niet natuurlijk of er zit enorm veel werk aan! Een goede leave in conditioner en haarolie vinden. Borstelen voor het wassen en met een grove kam erdoorheen na het wassen. Dan alle borstels en kammen wegghouden bij haar haar. Ook niet te vaak wassen om uitdrogen te voorkomen. Zal wat experimenteren worden, lang krulhaar is niet makkelijk.

8 maanden geleden

Ik heb zelf sterk krullend maar fijn (dus niet dik) haar wat makkelijk pluist. Elke krul is inderdaad anders, maar dit zijn in ieder geval mijn tips als het haar van je dochter lijkt op dat van mij: - Kam als het haar nat en een beetje glibberig is. Als je droog kamt, breek je de krul op en dat maakt het haar pluizig. Er zijn speciale producten om het doorkammen makkelijk te maken, maar je kan ook een plantenspui met water en een beetje leave-in conditioner gebruiken. - gebruik een kam met dikke tanden of gewoon je vingers. Dit zorgt ervoor dat de krul bij elkaar blijft. Begin onderaan met kammen en werk naar boven toe. - als je het haar erg nat hebt gemaakt, of je dochter komt net uit bad / de douche, droog het haar dan met een microvezelhanddoek of gewoon een oud t-shirt. Maak een knijpende beweging om het water uit het haar te halen. Niet wrijven, dit breekt de krul en maakt het haar weer pluizig. - wrijf een beetje gel tussen je handen en breng dit met een knijpende beweging in het haar. Wacht vervolgens tot de gel is uitgehard (kan een tijdje duren). Breek daarna de gel met je handen. Je kan hiervoor een speciale haarolie op je handen doen, dat gebruik ik zelf niet maar kan extra helpen tegen pluis. Hierna heb je mooie, glanzende krullen. Maar wel die gel laag breken anders ziet het er niet uit 😉 - als de gel niet uithard of er breekt pluis door, dan heb je niet genoeg gel gebruikt of is de gel niet sterk genoeg. Je kan ook gebruik maken van de ‘praying hands’ techniek waarin je het haar tussen je handen laat glijden 🙏🏻 en de gel dus echt in het haar perst. Let op dat je niet het haar bovenop het hoofd omlaag drukt, dit wordt niet mooi. - iets wat een beetje extra is maar wel helpt tegen pluis: een zijde kussensloop. Qua producten ben ik heel tevreden met de producten van Cantu, ze hebben ook een lijn voor kinderen. Ik koop het bij de Kruidvat.

8 maanden geleden

Mijn zoon en dochter hebben allebei krullen. Ik gebruik juist vaak helemaal niks want die kleintjes hebben dat helemaal niet nodig. Mocht je iets willen gebruiken kun je Cantu een shampoo, (leave in) conditioner bestellen voor kinderen bij de Kruidvat.. maar eigenlijk is het helemaal niet nodig. Ik heb eigenlijk de haren van mijn kindjes nog nooit geborsteld ook 😅, ik kam het alleen nat uit met mijn vingers. 'S ochtends maak ik het wel altijd nat en ga ik er dus met mijn handen doorheen. Thats it. Nooit droog borstelen want dan krijg je pluis. Ik heb zelf ook krullen en ik borstel mijn haar ook nooit droog, alleen als ik mijn haren heb gewassen.

8 maanden geleden

Reactie op Mom2be-27

Mijn zoon en dochter hebben allebei krullen. Ik gebruik juist vaak helemaal ...
Wat mooi! Kan dus toch zonder veel werk blijkbaar 🤭

8 maanden geleden

Reactie op Ikigai

Wat mooi! Kan dus toch zonder veel werk blijkbaar 🤭
Haha ja ik vind het echt niet veel werk. Het enige dat ik doe is het nat maken, met mijn vingers wat uitkammen en in model brengen. Ik denk dat omdat ik het ook niet borstel, er ook minder haren afbreken en dus minder gaan "pieken" of pluizen.. DENK IK haha ben geen expert op het gebied van haar, maar dit werkt zo bij ons 😋. Ben maar een paar minuten bezig per dag.

8 maanden geleden

Kammen moet je alleen doen als het haar nat is bij krulhaar... daardoor niet het waarschijnlijk ook zo. Wij gebruiken voor onze 2 krullenbollen krullencreme van de Kruidvat. Heel fijn spul en het werkt heel goed. Geen vogelnestje meer hier!

8 maanden geleden

Oh ja en wassen met shampoo voor volwassenen en dan een krul variant. Wij gebruiken nu andrelon maar ik koop altijd gewoon wat in de aanbieding is. Bijna alles werkt wel

8 maanden geleden

Op facebook bestaat trouwens een hele grote CurlyGirl methode leden groep. ...
Ik ben lid geworden. Dank je voor de fijne tip!

8 maanden geleden

Reactie op Lien-feb

Inderdaad eerst nat helemaal nat maken een leave in er door heen. En dan ui ...
Bedankt voor de fijne tip. Ook nog eens een leuke prijs. Gebruik je meerdere producten van dit merk?

8 maanden geleden

Reactie op lollylinette

Ik heb zelf sterk krullend maar fijn (dus niet dik) haar wat makkelijk plui ...
Wat een fijne tips! Ik ga het zeker uit proberen. Handig om te weten dat Cantu bij het kruidvat verkocht wordt.

8 maanden geleden

Bedankt voor de fijne tip. Ook nog eens een leuke prijs. Gebruik je meerder ...
Ja ik gebruik de shampoo en conditoner ook 1x per week voor mijn dochtertje. Overige dagen spoel ik het haar alleen maar uit.