16 Reacties

één jaar geleden

Niet echt tips helaas. Ik snap je zorgen wel heel goed! Gelukkig worden jullie doorgestuurd naar een diëtist. Het enige wat je nu kunt doen is afwachten hoe het gesprek en het beloop zal gaan zijn bij de diëtist

één jaar geleden

Ik weet niet hoe het zit met de bouw van jou of je partner maar onze dochter is nu 2 jaar en 9 maand en is ongeveer 12kilo en 800gram. Met 2 was ze 12 kilo. Met 1.5 was ze 11 kilo Ze heeft ook haar periodes dat ze niet veel eet. Maar andere periodes dat ze wel veel eet. Omdat haar vader en mijn moeder beide kunnen eten wat ze willen zonder een gram aan te komen en erg dun zijn hebben ze toen verteld dat dit in de familie zit. Zolang ze verder goed groeide genoeg energie had en goede ontlasting had was dit bij ons geen probleem. Haar nichtje heeft dit ook word erg lang maar liep achter met gewicht. Al is het natuurlijk wel zorgelijk dat hij niet veel eet. Maar dit kan ook zijn door die verkoudheid en tandjes onze dochter en zoontje eten dan ook veel minder. En hadden dan ook een afbuiging met gewicht. Ik weet natuurlijk niet of bij jullie in de familie het ook voorkomt dat er iemand is die kan eten wat die wil maar niet aankomt en erg dun blijft. Maar als dit wel zo is kan het dus ook in de familie zitten en dat het niks ergs hoeft te zijn. Hopelijk helpt de diëtist en word het beter. Je steeds zorgen maken is ook niet fijn

één jaar geleden

Reactie op JovL1988

Ik weet niet hoe het zit met de bouw van jou of je partner maar onze dochte ...
Hee ik kan niet alles eten want ik kom meteen aan mijn man daar in tegen heeft een snelle stofwisseling en kan alles eten en komt niet aan. Hij is verder erg vrolijk speelt veel en loopt heel de dag en ontwikkeld zich gewoon prima.. dus ik weet ook niet meer zo goed wat ik moet doen

één jaar geleden

Hier ook een dame van 20 maanden en 11 kilo. Nou hebben wij sinds de 14 maanden afspraak geen afspraak meer tot ze 2 is. Heel bijzonder maar ja zo kunnen ze d'r ook niet in de gaten houden. Ze is laatst ziek geweest een week lang. Dat heeft aan haar gewicht geen goed gedaan. Ze past nog kleertjes maat 80. Groei lijkt wat stil te staan. Maar inmiddels eet ze weer normaal.

één jaar geleden

Tips die ik een vriendin gaf, niet omdat haar kindje een laag gewicht had maar wel omdat het kindje niet wilde eten, vooral groente niet. Zo hebben wij dat opgelost: - Tijdens een autorit hapjes geven in een bakje (als je dat aandurft). - Tijdens het door de stad lopen, in de buggy wederom hapjes. - Maak het extra lekker door te vragen of je ook een van de hapjes mag. - Tijdens een filmpje kijken eten mensen meer omdat je er met je hoofd niet bij ben dus het stop-honger signaal niet voelt, dit geldt ook voor kinderen. Succes!

één jaar geleden

Wat hier heeft gewerkt, zijn knijpfruitjes. Die heb je ook met kokosmelk of vijgen, erg calorierijk. Maar ook met groenten. Makkelijk te eten tussendoor.

één jaar geleden

Hee ik kan niet alles eten want ik kom meteen aan mijn man daar in tegen he ...
Bij mij heeft mijn man dit dus ook en mijn moeder heeft dit ook. Dus volgens de arts bij de cb zit het dus in de familie. Maar we moeten nog zien hoe ze volgende keer reageren.

één jaar geleden

Zou me neit heel druk maken my zoontje weetje ik kwa gewicht niet meer maar hy was ook niet heel zwaar maar at echt goed en groeide gewoon en bewoog ook veel. Zolang ze gewoon dingen binnen krijgen was het by my geen probleem.

één jaar geleden

Hier hetzelfde gehad. Inmiddels is hij bijna 10 en nog steeds veel te licht maar wel lang. Bij ons werd op een gegeven moment gezegd zolang de groei toeneemt is het goed. Als ze te weinig binnen krijgen dan zien ze het vaak aan de lengte groei dat stopt dan.

één jaar geleden

Reactie op abnormarijke

Hier hetzelfde gehad. Inmiddels is hij bijna 10 en nog steeds veel te licht ...
Jaah precies dit myn zoontje is nu 3,5 maat eet nog steeds als een gek hahahaha maar weeg maar 16 kilo

één jaar geleden

Herkenbaar! Onze zoon heeft dezelfde afmetingen. Ik maak me ook zorgen af en toe. Laatst is hij twee weken ziek geweest en dan valt hij ontzettend af. Nu is zijn vader een lange slungel (van meer dan 2 meter) dus het is ook wel zijn bouw. Hij is gewoon geen grote eter (eet wel alles), is hij nooit geweest, ook niet met flesjes vroeger. We geven inderdaad zoveel mogelijk volle/vette producten. Hij is ook altijd vrolijk en actief dus we merken verder niks aan hem. We hebben tot nu toe eigenlijk nog geen waarschuwing gehad vanuit het zkh of consultatiebureau. Wel ga ik binnenkort weer even langs om hem te laten wegen.

één jaar geleden

Reactie op Polar Bear

Herkenbaar! Onze zoon heeft dezelfde afmetingen. Ik maak me ook zorgen af e ...
O ja, we hebben trouwens de hele dag eten voor hem beschikbaar om te "snacken", wat groenten/fruit en crackers vaak. Hij pakt dan regelmatig wat tussendoor.

één jaar geleden

Dochter hier is 15 maanden en net geen 9 kilo (80cm). Haar lengte/gewicht verhouding is dus enorm scheef maar CB baart het vooralsnog geen zorgen - deze maand nog geweest, hoeft tot haar 2e niet terug te komen tenzij we zelf een afspraak willen. Ze is enorm actief, hele dag alleen maar lopen en nooit zitten om te spelen, bovendien had ik zelf vroeger tot in mijn tienerjaren zwaar ondergewicht dus ook hier het vermoeden van een genetische factor van mij (mijn man is het tegenovergestelde). Het speelde denk ik wel mee dat ze nog altijd heel goed eet, waarschijnlijk verbrand ze gewoon te veel. Tenzij ze ineens een enorme terugval heeft in energieniveau of in hoeveel slaap ze nodig heeft maak ik me persoonlijk niet zo'n zorgen. Een lijntje is maar een gemiddelde, iedereen is anders. Ik snap wel dat het zorgen baart dat hij zo slecht eet als er al geen reserves zijn. En zo'n verwijzing kan ik me ook voorstellen dat dat hard aankomt. Aan de andere kant heeft ieder kind van die periodes dat ze minder eten (dochter had het laatst na de vaccinatie, dat vond ik toch wel extra onprettig omdat ze het zo hard nodig heeft). Gaat het eten al die hele 5 maanden slecht of is het echt van de afgelopen weken? Snap wel dat zo'n verwijzing je zorgen baart, en het niet eten is niet fijn natuurlijk.. Maar is dat al die hele 5 maanden zo of is het van de afgelopen weken? Ik stop er de hele dag door allemaal kleine dingetjes in die ik dan zelf ook eet in haar zicht om het interessant te maken en dan breek ik een stuk af en krijgt ze wat. Stukje koek, aardbeitjes, banaan, pakje naturel toostjes. Omdat ze zo'n laag gewicht hebben mag je ook best iets met meer vet en tot op zekere hoogte meer suiker in stoppen om wat aan te zetten hoor. Eierkoeken vindt ze ook lekker. Ik geef ook altijd in de auto een stukje brood, al is het maar een klein ritje. Dan gaat ze uit verveling toch altijd wat plukken en happen en heeft ze dan toch weer wat binnen, al is het maar een ritje naar de supermarkt.

één jaar geleden

Je geeft aan veel variatie aan te bieden, misschien dit juist niet doen? Bij mijn zoontje (nu 3) merk ik dat ontbijt en lunch altijd hetzelfde is (havermout met fruit en lunch met brood) en dit nooit problemen geeft. Avond eten daarentegen is iedere avond iets anders, en pas als hij een gerecht meerdere keren heeft gehad gaat het er beter in. Maar iedere keer als en nieuw is, dan weigert hij weer en kost het moeite hem te laten eten. Dus misschien kun je vaker proberen hetzelfde aan te bieden, voordat het weer anders is. Kinderen houden vaak van voorspelbaarheid.

één jaar geleden

Ons zoo zoontje had vanaf 18 maanden ook ineens een tijdje problemen met eten. Bij het CB zeiden ze, puur peuter gedrag. Na een paar maanden ging hij vanzelf weer meer eten. Het is gewoon weer een fase waar ze in zitten. Zou me echt niet druk maken, ook omdat hij veel beweegt. Als hij echt honger heeft, gaat hij wel eten. Probeer het een beetje los te laten en vooral wel dagelijks genoeg (gezonde) dingen blijven aanbieden. Mijn zoontje weegt nu net aan 12 kilo en woog met 19 maanden (even terug gekeken in mijn kinddossier) ook net iets meer dan 10 kilo. Vooral geen zorgen maken en vooral goed naar de signalen van je kindje blijven luisteren ☺️

één jaar geleden

Hier een dochter van 20 maanden 80cm en 8,9 kilo. Ook bij een diëtiste geweest omdat ze zo fijntjes is en niet veel eet. Wel heel actief en heel snel in de ontwikkeling. Het lijkt gewoon bij haar te horen. Wat onze diëtiste vooral adviseerde is volvette producte, extra avocado en pindakaas aanbieden ergens doorheen voor de vetten. Groente met calorierijke dip zoals cremefraiche of pindakaas. Als je nog poedermelk geeft extra schepjes per fles. Elke dag een ei en plakjes vleeswaren tussendoor