60 Reacties

2 jaar geleden

Ik ben nu net gestopt maar 15 maanden gevoed! 🥰 heel lang 2 voedingen en daarna 1 voeding (ochtend). Hij krijgt een combi met kunstvoeding. In de nacht geven we geen voedingen.

2 jaar geleden

Jammer dat daar geen topics over zijn! Ik heb 22 maanden gevoed tot ik opnieuw zwanger was en het niet meer lukte. Ik was graag langer door gegaan! Had niet echt een “einddatum” in mijn hoofd destijds. Als ik me goed herinner ging ons zoontje rond 19 maanden doorslapen en dronk hij toen nog s ochtends en s avonds. Zit je ook in borstvoedingsgroepen op fb? Er is er bijv 1 voor moeders die langer dan een jaar voeden en daar komen dit soort vragen vaker langs 😊

VRIEND

2 jaar geleden

Morgen tikken wij de 21 maanden aan! Ik voed nog vaak: ik tel nooit. Maar we slapen samen en 's nachts wil mijn lieve meneertje ook nog slokjes. Geen idee wanneer we gaan stoppen, we hebben geen plannen.

2 jaar geleden

Wat een suffe reactie meid! Op een ander topic reageer je fel dat we op dot forum alles omtrent baby’s en zwanger zijn mogen bespreken en hier zeg je dat lang voeden vies en raar is?! Dat vind ik pas raar. Niemand vraagt je om je mening. @TS: ik heb heel veel bewondering voor mama’s die lang voeden, super knap van je! Ik voed nu bijna 4 maanden en twijfel heel erg over hoe lang ik door wil gaan. Hoe was het bij jou gegaan, dat je de keuze hebt gemaakt om lang te blijven geven?

2 jaar geleden

Ik voed nu ruim 14 maanden, nog wel 5 tot 7x per dag. Hij komt nog regelmatig 1x 's nachts, hoewel hij nu ook al een aantal keer klokje rond heeft geslapen. @MeerieVonk: Je hebt bijna de lastigste periode gehad! Na ruim 4 maanden ging het voor ons pas echt van een leie dakje. Ik wilde eerst heel graag 6 maanden exclusief borstvoeding geven. Toen liep het prima en ging ik voor een jaar voeden. Maar het loopt nog steeds prima en we vinden het allebei nog fijn, dus gaan we nog even door. Eerst zei ik halen van de who-norm met 2 jaar, maar inmiddels is het zolang we het beide nog fijn vinden. We zien wel hoe het loopt.

2 jaar geleden

Ik denk dat mijn zoon deze week gestopt is met bv. Hij is nu 22mnd. Tot een mnd of 18 dronk hij ook nog zeker 3 a 4 keer. Wij sliepen tot 15mnd samen, toen dronk hij nog meerdere keren in de nacht. Toen hij op zijn eigen kamer is over gegaan zijn de nachtvoedingen hard afgebouwd een denk rond de 18mnd gestopt. Slapen gaat nog steeds met ups en downs trouwens. Het stoppen met bv is hier verder behoorlijk op zijn tempo gegaan, vroeg er gewoon steeds minder vaak om een nu eigenlijk gewoon niet meer

2 jaar geleden

Ik voed nu 6,5 maand. Dacht eerst na 3 maanden te stoppen omdat ik toen weer moest gaan werken maar dat voelde niet goed. Wanneer ik stop zie ik wel. Ze drinkt nu 4/5x per dag en in de nacht slaapt ze van19-7 door. Ohja en trek je niks aan van babysept12345 die vindt het leuk om te rellen in topics🤐

2 jaar geleden

Reactie op Suusrp

Ik voed nu ruim 14 maanden, nog wel 5 tot 7x per dag. Hij komt nog regelmat ...
Opzich vind ik het voeden wel makkelijk, alleen de combinatie met werken vind ik lastig. Het kolven en de stress of ik wel genoeg in de koelkast heb staan voor de aankomende dagen… dat vind ik het meest lastige.

2 jaar geleden

Ik voed nu 1 jaar! Wel vanaf week 7 fulltime kolven i.v.m. verborgen reflux en indikken. Ben erg aan het zoeken naar het hoe (en of) afbouwen. Hij krijgt nog 3x moedermelk op de dag en meestal 1x in de nacht

2 jaar geleden

Reactie op MeerieVonk

Opzich vind ik het voeden wel makkelijk, alleen de combinatie met werken vi ...
Heb je een voorraad in de vriezer ook? Dat geeft mss wat meer lucht? Ik voed nu bijna 7 maanden BV tijdens m'n zwangerschap dacht ik eerste 3 maanden sowieso en 6 maanden zou mooi zijn. En opeens waren de 6 maanden om. Zeker niet zonder uitdagingen geweest en bijtijds nog wel eens onzeker over m'n productie maar vind het nog een heel fijn moment samen. Nu denk ik door tot ie een jaar oud is en dan afbouwen, zolang het maar goed voelt☺️

2 jaar geleden

Hahaha, er staat 18 maand he, geen 18 jaar. Goed lezen ;) Maar on topic: ik heb mijn oudste 15 maand gevoed. (was trouwens een klein schattig babytje nog toen babysept12345). Toen ik zwanger was van de 2e en daar erg moe van was besloten te stoppen. Nu met de tweede alweer 8 maand onderweg. Mijn oudste is 2,5 en krijgt wel eens een bekertje gekolfde melk. Ben van plan het weer tot 15 mnd vol te houden ongeveer.

2 jaar geleden

Oh en de nachtvoedingen: nu met 8 mnd nog 1x. Ik houd een minimum vast 6 uren er tussen aan, dat kan ze prima overbruggen. Als ze sochtends bij het wakker worden niet meteen honger hebben, kan er een nachtvoeding af. Mijn man gaat snachts naar haar toe ala het nog te vroeg is, zodat ze geen melk ruikt!

2 jaar geleden

Ik zit nu op ruim 11 maanden en heb niet het idee dat we binnenkort stoppen. Hij is echt dol op drinken, eten wil nog niet zo. Ik geef nog zo’n 6 voedingen per dag, en nog eens 3 voedingen snachts. Van mij mag het wel iets minder haha!

2 jaar geleden

Reactie op Bloomertje

Ik voed nu 1 jaar! Wel vanaf week 7 fulltime kolven i.v.m. verborgen reflux ...
Wat ontzettend knap al zo lang kolven! Ik weet niet of ik het dan had volgehouden, dus diepe buiging! Ik ben nu 14.5maand bezig. Ben er echt heel trots op ik wilde eerst 6 maanden, toen dacht ik doe maar 1 jaar. Daarna hoorde ik het who advies van 2 jaar. Dus daar gaan we voor. Ik heb een klein verslaafd meisje. Merk nu dat de interesse iets minder wordt...echt ietsje he xD als ze niet op het kdv is krijgt ze nog 5 voedingen overdag. Laatste dagen snachts 1 voeding...soms 4 maar meestal is ze dan ziekjes.

2 jaar geleden

Ik zit inmiddels op 5.5 maand. Niet helemaal lang maar toch stiekem heel trots dat het nog steeds kan. Helaas 2 weken terug wel wat kunstvoeding bij moeten geven omdat ik zo ziek was dat mijn productie 0 was. Uiteindelijk weer helemaal goed gekomen en nu weer fulltime bv 🥰

2 jaar geleden

Ik heb mijn zoontje 1,5 jaar gevoed en mijn dochtertje is nu bijna 10 maanden. Het is voor mij het meest normale wat er is... en voor haar een heerlijk rustmomentje. Waren ook wel periodes dat ze heel erg afgeleid dronk en toen was het iets minder leuk, maar die fase is weer voorbij.

2 jaar geleden

Dag allemaal, Er komen inmiddels flags binnen over off topic reacties en onvriendelijke reacties in dit topic. Ik wil jullie vragen om de reacties respectvol en on topic te houden. Anders zullen we het topic helaas moeten sluiten. Groetjes, Anna | Moderator

2 jaar geleden

Ik voed mijn dochter nu 19 maanden. Ze krijgt alleen 's morgens nog voeding ;) Nooit verwacht het zo leuk te vinden.

2 jaar geleden

Ik leg m'n dochter eigenlijk elke nacht aan als ze huilend wakker wordt om weer te kunnen verder slapen. Dat is op het moment ieder uur 😬, dus ik heb nog géén idee hoe ik überhaupt zou kunnen stoppen! Daarnaast voed ik ook nog voor alle slaapjes. Wij zitten nu op 11 maanden en het loopt nog helemaal gesmeerd.

2 jaar geleden

O ja en mijn dochter krijgt al meer dan n half jaar s nachts geen voedingen meer.