12 Reacties

één jaar geleden

Ik zou dan om 15u en om 18u doen, natuurlijk even programma van bruiloft in je gedachte houden. Dat je een beetje schuift maar zou wel rekening houden met die tijden. Zou zeker geen moment overslaan

één jaar geleden

Ik zou ook rond 15 uur en 18 uur proberen te kolven. Met zo’n kleintje is dat wel belangrijk.

één jaar geleden

Ik weet niet of je al een keer zou kunnen overslaan. Misschien een beetje te vroeg daarvoor? Wie weet kun je er online wat over vinden? Ik zou in ieder geval niet om 19:30 nog kolven als je kindje om 20:00 uur aan de borst gaat drinken, mogelijk heb je dan niet genoeg voor hem.

één jaar geleden

Elk voedingsmoment zou je moeten kolven.

één jaar geleden

Als je kindje nog maar 1 maand oud is denk ik dat je borsten na langer dan 3u wel op ontploffen staan. Ik ben zelf pas na 6 weken begonnen met oefenen met een flesje dus ik weet niet echt het juiste antwoord, maar omdat ie nog zo klein is zou ik wel zeker elke 3u kolven. En niet 3x dicht op elkaar zodat je het maar gehad hebt (na ochtend voeding, na middagvoeding vlak voor vertrek en in de auto terug, vlak voor terugkomst voor de voeding van 20.00) Dan zou ik het liever wat gespreid houden en thuis nog voeden op jou verzoek, om 8, 11 en 13.0. En dan bijv om 16.00 en 19.00/20.30 kolven en thuis nog weer aanleggen, iets later dan de gebruikelijke 20.00u.

één jaar geleden

Ik zou geen moment overslaan. Omdat ik denk dat ik op knappen zou staan had ik dat gedaan na slechts een maand 😅 kan geen zoogcompres tegen op. Zou de momenten aanhouden, maar kijken hoe je kan schuiven dat het past met het programma van de bruiloft.

één jaar geleden

Alle momenten kolven. Waarschijnlijk heb je al minder,door andere situatie, wellicht geen rustige plek etc. Dus elk moment meepakken

één jaar geleden

Iets andere ervaring dan de anderen: Ik ben 3 weken na de geboorte van mijn dochter ongeveer 7 uur weggeweest (diner + borrel). Mijn productie was toen al goed op gang. Ik heb in die periode van 7 uur 0x gekolft, ging erg goed: geen pijn oid, gewoon zware borsten. In mijn opinie klinkt jouw plan dus prima. Kolf heb je mee dus als het moet kan het altijd nog maar lijkt mij een goed moment om uit te proberen.

één jaar geleden

Als je productie goed loopt lijkt het mij op deze termijn geen probleem om een keer een voeding over te slaan. Ik zou dan inderdaad ergens tussen de gewoonlijke voeding van 15 en 18u in kolven, dus 16u is prima. Ik zou zelfs niet kolven om 12.30u en ook niet om 19.30u als je om 20u nog live borstvoeding gaat geven. Ik ben sinds de geboorte al noodgedwongen aan het kolven en door de chaos van proberen toch aan de borst te laten drinken of 's avonds al te slapen terwijl mijn man een fles geeft heb ik ook al eens een voeding overgeslagen en dat is echt geen drama geweest voor mijn productie. Geniet van de bruiloft! 😉

één jaar geleden

Ik denk dat je vooral moet kijken hoe het voelt voor je borsten. Maar een keertje overslaan kan prima dan hoor, als het prima aanvoelt voor jou!

één jaar geleden

Ik zou de voedingen van 8 en 12 live doen. Daarna proberen elke voeding die je mist te kolven, dus om 3 en 6. Daarna na thuiskomst weer aanleggen of thuis kolven als de baby net heeft gedronken als je thuis komt. Maar mijn productie is altijd vrij krap geweest, dus ik sloeg echt geen voedingen over. Jij hebt al een voorraad in de vriezer, dus je zou ook om half 5 kunnen kolven en het daarbij laten. Geniet van de bruiloft!

één jaar geleden

Bedankt voor alle reacties! Ik kolf ongeveer 180 ml in 10 minuten. Dat zijn net geen 2 voedingen want de kleine man drinkt 100 ml per fles. Ik ga inderdaad even kijken hoe mijn borsten voelen en sowieso om 15:00 kolven. Als ik daar 2 voedingen uit haal en ik verder niet op knappen sta, dan durf ik het wel aan om over te slaan of rond 19:30 de druk er 2 minuutjes af te kolven. En als ze wel vol voelen, dan kolf ik gewoon om 18:00 nog een paar minuten. Als mijn productie weinig was geweest of het kolven moeilijk ging, dan was het misschien anders geweest. Bedankt voor de reacties en het meedenken!!! Super lief 😊