18 Reacties
10 maanden geleden
Deze fase hebben wij ook gehad.
Wanneer ze niet wilde slapen of gewoon even in bed liggen, heb ik haar voor de tv gezet of een ander rustmoment gecreëerd.
Ipv hem om 16u nog een dut te laten doen, zou ik eerder kiezen voor afleiding en eventueel wat eerder eten. En daarna een uurtje eerder dan gewoonlijk naar bed.
10 maanden geleden
Blijven proberen. Op die leeftijd echt nog wel nodig lijkt mij. Mijn zoontje van 2 jaar en 10 maanden slaapt ook elke dag nog van 13-15 uur. Heerlijk voor mijn rust😉 Hier ook soms een periode van weigeren gehad, maar ik bleef dan proberen en na weekje meestal weer terug in het ritme.
10 maanden geleden
Misschien nog als optie hem in de ochtend rond 7u wakker te maken? Zodat hij in de middag wel op tijd een dutje doen en in de avond het niet te laat maakt???
10 maanden geleden
Echt even volhouden en doorzetten (ga je niet slapen, dan rust je toch even in bed). Mijn zoon ging uiteindelijk na een tijdje strijd toch weer slapen (nu met bijna 3 echt van zn slaapje af).
Oververmoeidheid zorgt er namelijk ook voor dat ze de slaap niet kunnen vatten en daarmee kom je in een vicieuze cirkel van vermoeidheid.
10 maanden geleden
Hij wordt trouwens 8 januari 2 jaar oud (overmorgen). Als ik hem naar bed breng dan krijst hij en gaat hij staan en blijft hij huilen en raakt dan overstuur. In de auto valt hij wel snel in slaap rond 13-14 uur voor een halfuur.
Hij heeft trouwens altijd een kort middagdutje gedaan (thuis 50 min en heeeel soms 1u15min) en dat was altijd voldoende.
Vandaag heb ik hem geen dutje laten doen omdat hij weigerde. Vervolgens viel meneer om 17 uur ergens random in slaap en werd na driekwartier wakker. Nu hebben we een feestje tot 22 uur 🙃
10 maanden geleden
Vriendinnetje van mij heeft dit ook bij haar kindje van 22 maanden. Zodra het woord slapen valt wordt hij gek. Ze zeggen het woord slapen daardoor niet meer😜.
Bij hun helpt het om te zeggen we gaan even uitrusten in bed met een boekje erbij. Dan kiest hij zijn boekje uit en gaat zitten in bed. Na 15 minuten valt hij om met het boekje in de handen en slaapt🤣.
10 maanden geleden
Ik zou hem ook s ochtends een uurtje eerder wakker maken en zien of dat scheelt! En in de ochtend altijd zorgen voor een buitenactiviteit of iets met grof klimmen, klauteren of stoeien, lekker moe maken i.i.g.
Het helpt hier ook om uitgebreid te vertellen dat zijn beertje nu gaat slapen en die dan ook een kus te geven en slaap lekker te wensen, ipv zeggen dat mijn zoontje moet slapen, want dan zegt hij “nee slapen!” 😂
Ons zoontje zit een beetje in dezelfde fase, (2j3m), hij kan wel een dagje zonder zijn dutje, maar als het langer is dan 1 dag, wordt hij super prikkelbaar en krijgt hij ‘s nachts huilbuien (dus overprikkeld).
Daarom is onze tactiek om het middagdutje toch zo lang mogelijk aan te bieden met alle tips&tricks 😅
Fijn om alle andere tips ook te lezen!
10 maanden geleden
Reactie op MissB92
Hij wordt trouwens 8 januari 2 jaar oud (overmorgen). Als ik hem naar bed b ...
Sommige kinderen hebben nu eenmaal minder slaap nodig. Ons zoontje heeft sinds 1 jaar en 9 maanden geen dutjes meer gedaan. Ik zou eens proberen geen dut meer te geven maar hem niet meer rond 17u in slaap laten vallen of direct terug wakker maken en dan vroeg eten en ten laatste tussen 18u en 19u in bed te leggen na het avondeten. Ja, hij zal dat laatste uur waarschijnlijk wat lastiger zijn, maar ´den onzen´ begon zo beter te slapen ´s avonds. Bij een verplichtte dut, ging hij al helemaal niet slapen ´s avonds.
10 maanden geleden
Ik zou duidelijke afspraken maken met je zoontje. In de middag wordt er gerust. Boekje lezen of met iets spelen mag ook. Kinderwekker erbij aan zetten. Als het schaapje wakker is mag je eruit….
Meestal vallen ze dan wel in slaap :)
Als het hier niet gelukt was en m’n zoontje viel in slaap om 16u dan maakte ik hem om 16.20 weer wakker. Maar meestal bleef ik hem entertainen tot 18u zodat hij niet in slaap kon vallen (dus geen tv kijken). En dan lekker om 18u naar bed!
10 maanden geleden
Rond 2 jaar is er een slaapregressie (een behoorlijk pittige vond ik zelf) en wordt het afgeraden om het slaapje eraf te halen. Het advies is om dit stug aan te blijven bieden. Na de slaapregressie gaan ze dan weer zonder probleem slapen. Die van mij protesteerde elke dag enorm met de middagslaap, maar puntje bij paaltje sliep hij meestal wel (en anders toch een rustmoment gehad op bed). Ik zou wel een uurtje eerder wakker maken.
10 maanden geleden
Reactie op newmommy😍
Rond 2 jaar is er een slaapregressie (een behoorlijk pittige vond ik zelf) ...
Opletten, niet elk kind is hetzelfde. Bij 1j9m slaapcoach ingeschakeld omwille van problemen overdag en ´s nachts en haar conclusie was écht middagdut afschaffen en dat bleek onze redding. Nu slaapt hij ´s nachts eindelijk zijn uurtjes zonder wakker worden telkens. (Slaapt nu meer uren in totaal sinds die afschaffing).
10 maanden geleden
Even een update
Bedankt voor alle adviezen. Vandaag zijn we voor het middagdutje langs een indoorspeeltuin geweest. Thuis gelijk in bed gedaan en meneer sliep na wat geroep en gejammer 40 min. Beter dan niks en nu heb ik geen huilerig kindje aan m'n been tijdens het koken en kan hij op tijd naar bed.
Groetjes