12 Reacties

9 maanden geleden

Je zou het ook kunnen afwisselen, ene keer wel een middagdut en andere keer niet. Gewoon kijken wanneer ze het nodig heeft. Deden wij destijds ook met onze dochter.

9 maanden geleden

Hoe oud is ze precies? Zou proberen te kijken hoe die dag gaat, wellicht als ze erg vroeg wakker is aanbieden. Is ze wat later wakker, dan niet bijv.

9 maanden geleden

Wij hebben dit laatst geprobeerd maar was hier absoluut nog geen succes. Dochter kreeg chronische woedeaanvallen overdagen erg veel wakker in de nacht ineens. Wij hebben het middagslaapje weer terug gedraaid. Hier was ze er duidelijk nog niet aan toe. Je kunt het altijd een tijdje proberen toch? Ze ging er ook niet beter van slapen.

9 maanden geleden

Reactie op 🌻sunshine

Hoe oud is ze precies? Zou proberen te kijken hoe die dag gaat, wellicht al ...
Net twee jaar

9 maanden geleden

Mijn zoontje van bijna 3 slaapt 's middags 1,5u en 's avonds slaapt hij rond 20u/20.30u en is hij rond 7u wakker. Dit werkt voor hem prima.

9 maanden geleden

Misschien middagdutje max 1u aanhouden? Helemaal eraf lijkt me wel vroeg

9 maanden geleden

Ik zou het middagdutje aanhouden en het eerder op de dag proberen te doen. Als dit niet werkt dan helaas nog even wat minder quality time savonds. Ik denk dat net 2 nog wel te jong is om structureel een hele dag wakker te blijven. Mocht je het heel graag willen proberen zou ik haar rond 18.00 uur al naar bed doen. Ieder kindje is anders natuurlijk.

9 maanden geleden

Hier werkte het heel goed om het dutje te vervroegen. Hij ligt er rond half 12 in en uiterlijk half 2 er weer uit (is ruim 3 jaar) en dat gaat heel goed.

9 maanden geleden

Reactie op Anikaaa

Net twee jaar
Ik zou dit nog wel te jong vinden. Ik werk zelf op een kdv en zie veel ouders om deze reden het middag dutje eraf halen, om er vervolgens weer op terug te komen omdat hun kindje na een aantal weken echt gesloopt is de hele dag. Zoals eerder gezegd, misschien het dutje vervroegen en echt maar een uurtje laten slapen?

9 maanden geleden

Kijk wat ze nodig heeft , je kan het een keer proberen of om de dag bijvoorbeeld. Hier was de middagdut voor de tweede verjaardag er al af. Maarja ieder kind is anders

9 maanden geleden

M'n zoontje word februari 3. En hij sliep altijd 2 uurtjes smiddags vaak half 1 tot half 3. Maar heb het nu veranderd ik laat hem Max tot 2 uur slapen. Als ik dat niet doe slaapt hij dus ook pas laat in saavonds. Misschien een tip. Of eerder idd later slapen dan is hij ook weer vroeger wakker :)

9 maanden geleden

Wij maken onze peuter van net 2 jaar in de ochtend uiterlijk om 8.00 wakker. Dan hebben we nog een beetje kans op een middagdutje. Vanochtend sliep ze tot 8.45 (wakker gemaakt) en geen middagdut. Ik blijf haar wel naar bed brengen, want ze heeft het rustmoment wel nodig met de drukte van haar tweelingbroertjes. En anders op tijd naar bed. Vanavond lag ze er om 19.45 in, eerder dan 20.00 slaapt ze sowieso nooit.