8 Reacties

één jaar geleden

De s in een woord vond onze zoon ook moeilijk. Af en toe geoefend met hem. Helemaal goedgekomen hoor (nu 4,5).

één jaar geleden

Is nog normaal hoor. Lekker met hem blijven kletsen, zingen en lezen.

één jaar geleden

Hier precies hetzelfde, word volgende week 2! Praat ontzettend veel maar idd woorden die met een S beginnen veranderd hij, poes=koes, slapen=lapen enz... Maak me er geen zorgen om 🙂

één jaar geleden

Dat is heel normaal! Als het gaat om een paar klanken, dan hoef je de komende jaren nog geen zorgen te maken. In groep 1 worden de kinderen logopedisch gescreend. Mocht je je toch eerder nog zorgen maken omdat hij bijv op 3/4 jarige leeftijd door vreemde niet te verstaan is, dan zou ik wel aan de bel trekken. Maar voor nu geen zorgen!

één jaar geleden

Dat is hier ook zo hoor. De letter s kan hij wel goed zeggen maar sommige andere letters niet. Zo zegt hij bijvoorbeeld 'rennen' in plaats van 'redden' maar hij kan de d wel gewoon uitspreken als het woord ermee begint bijvoorbeeld. Zo zijn er nog wel meer letters die nog niet helemaal goed gaan.

één jaar geleden

Hier een logopedist! Dit klinkt allemaal echt niet zorgwekkend qat mij betreft. Klankleer is naast het technisch kunnen uitspreken (dus /sssssss/) ook iets wat in het hoofd moet gaan landen. Dus dat je met die /s/ het woord sok kan maken. Voorbeeld: mijn dochter (21 mnd) kan wel sssssh zeggen als in: stil zijn. Ze kan ook poes zeggen. Maar sok wordt 'jop'. En saus wordt 'waus'. De klanken maken echt een ontwikkeling door bij die kinderen. Bijvoorbeeld: bamaam - banan - banaan. Ik zou je geen zorgen maken en er zeker ook niet te veel druk op leggen. Als hij een woord probeert na te zeggen of iets benoemt, kun je het beste positief reageren en het juiste herhalen. Dus iets als: "Ja, goedzo, Sam!" Dat hij er sss mam van maakt betekent dat hij er in zijn hoofd mee bezig is. Alleen zijn naam ligt in zijn hoofd gewoon nog opgeslagen als 'mam'. Ik rustig afwachten. Als ik dit zo lees komt het wel goed. :)

één jaar geleden

Lijkt me heel normaal. Zou me hier echt niet druk om maken. Zou focussen op wat hij wel kan ipv wat hij (nog) niet kan.

één jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties! Fijn om te horen dat het normaal is dat sommige klanken nog lastig zijn om uit te spreken. We proberen er ook zeker geen druk op te leggen bij ons zoontje, het is ook wel juist grappig hoe hij sommige woorden uitspreekt. Maar had geen idee of het erbij hoort of niet.