47 Reacties

2 jaar geleden

Misschien als je uit bed komt een bekertje water aanbieden en bij het eten gewoon die melk geven. Mijn dochter drinkt ook echt niet elke dag melk en ga dat ook niet dwingen. Zolang ze voor de rest goed drinkt vind ik het prima. Zou hem gewoon aan de smaak laten wennen en elke druppel is meegenomen

2 jaar geleden

En misschien de melk opwarmen

2 jaar geleden

Reactie op RomyxR

Misschien als je uit bed komt een bekertje water aanbieden en bij het eten ...
Doen we sowieso! Hij moet de melk niet drinken, maar zoals je zegt is elke druppel die hij proeft meegenomen. Daarom bieden we het om de x aantal tijd eens aan. Is het bij jullie dan ook wat drinken bij het opstaan en iets later eten?

2 jaar geleden

Ik heb zelf een koemelkallergie en vind overgeven en kokhalzen niet zo passen bij eroverheen gegroeid zijn. Weet je dat echt zeker?

2 jaar geleden

Hoe gaat thee? Vind hij thee wel lekker? Dan zou je misschien kunnen proberen om gewone melk en thee 50:50 te mengen. Dan is het lekker warme melk mét een extra smaakje, zonder dat het zoet wordt.

2 jaar geleden

Ik weet niet of het mag en kan bij pepti, maar kun je niet steeds wat minder poeder doen en steeds wat meer gewone melk, zodat hij wat meer aan de smaak kan wennen? Misschien is én een beker én andere smaak even net wat te heftig voor 'm. Verder zou ik qua tijden aanhouden wat je gewend bent. Daar is geen goed of fout in. Hier ontbijten wij vaak pas na een uur (eerst douchen, hondje uitlaten etc), maar dat werk voor jullie waarschijnlijk helemaal niet.

2 jaar geleden

Wij staan om 6.30 uur op en dan gelijk ontbijt, een boterham en (warm) water, soms thee. Hij eet best snel we kunnen vaak allemaal aangekleed en wel om 7.30 uur de deur uit. Mijn zoontje (nu 1 jaar en 11 maanden) had last van koemelkallergie. Is er nu ook wel overheen gegroeid. Wij geven hem nu nog steeds warme soya melk uit een beker, maar dat krijgt hij voor het slapen gaan. Vond hij gelijk lekker. Maar dat zegt niet zoveel want laatst een bekertje gewone melk geprobeerd voor het eerst en hij smulde ervan. Sorry je hebt echt niks aan mijn reactie tot nu toe 🙈 Ik zou proberen de pepti langzaam af te bouwen en warme melk of warm water aan te bieden bij t ontbijt. Weet niet of je pepti kan mengen met gewone melk om aan de smaak te wennen.

2 jaar geleden

Reactie op Liesemeis

Ik heb zelf een koemelkallergie en vind overgeven en kokhalzen niet zo pass ...
Hij eet zonder problemen volle yoghurt, roomsausjes, havermout met volle melk, een slok chocomelk,… We hebben het al besproken met de kinderdiëtiste die ons al langer opvolgt, en we zijn het absoluut eens dat het met smaakgewenning te maken heeft. De pure smaak van melk of iets dat afwijkt van de smaak van Pepti (zo hebben we al geprobeerd om 1 schep te vervangen door gewoon poeder) resulteert meteen in weigeren, kokhalzen of - worst case - overgeven. Hij is zeer gevoelig aan iets vertrouwd dat ineens anders is. Bij de overgang naar andere melk is ons dat heel erg duidelijk geworden. De smaak van pure volle melk vindt hij niet lekker, en daardoor moest hij dus overgeven. Op andere vlakken heeft hij het ook, maar niet zo uitgesproken.

2 jaar geleden

Wij staan om 7 uur op. Pap fles (acht granen van Olvarit) en klein uurtje later broodje 🙂 Onze dochter is bijna 1,5 jaar.

2 jaar geleden

Ik vind jullie tips over het wennen aan andere melk trouwens heel lief, maar op dat vlak hebben we al veel geprobeerd (bv. 1 schep Pepti vervangen door gewoon poeder = kokhalzen, weigeren verder te drinken en de volgende flessen even niet meer vertrouwen waardoor drinken een strijd werd). We krijgen daarvoor ook verdere tips van een kinderdiëtiste, dus dat komt wel goed! Ik had het vooral vermeld omdat we nu dus geen fles meer geven (en de achterliggende reden waarom). Eigenlijk willen we vooral weten hoe het bij jullie verloopt. Omdat we nu een bekertje aanbieden, vroegen we ons af of jullie het na het opstaan geven, of tijdens de maaltijd, en hoe het dan ‘tijdsgewijs’ gaat. 😊

2 jaar geleden

Ik zet onze dochter 's ochtends aan de salontafel met de tv aan. Ik wil ook rustig wakker kunnen worden 😂 (foto is van ruim een jaar geleden) Op de foto heeft ze een koekje en water, maar in de ochtend krijgt ze 2 boterhammen met chocopasta en een rietjesfles/360°beker met halfvolle melk. Ze moest eerst ook niets van gewone melk hebben. Ik heb het in het begin en beetje gemengd met de opvolgmelk. Ondertussen is ze ruim 2,5 en vraagt ze uit zichzelf om een bekertje melk erbij 's ochtends.

2 jaar geleden

Reactie op pioenroos

Wij staan om 6.30 uur op en dan gelijk ontbijt, een boterham en (warm) wate ...
Ik heb toch iets aan het eerste deel van je reactie, hoor. Ik was nieuwsgierig naar hoe het ontbijten net gaat bij anderen, en dat heb je verteld. Dus dank. :P

2 jaar geleden

Mijn zoontje is nu bijna 17 maanden. Na het wakker worden drinkt hij vaak boven wat water. Na het aankleden en tanden poetsen gaan we naar beneden. Mijn zoontje eet dan een boterham. En krijgt daarbij halfvolle melk of optimeldrink in zijn rietjesbeker. S middags bij de lunch krijgt hij weer een beker halfvolle melk of optimeldrink. De rest van de dag is het water of roosvicee. S avonds na het avondeten een enkele keer nog iets van een yoghurtje

2 jaar geleden

Reactie op Lotski

Hij eet zonder problemen volle yoghurt, roomsausjes, havermout met volle me ...
Oké! Dan is het goed. Vond het belangrijk dat even te vragen, want bij mij uitte de allergie zich dus juist door overgeven.

2 jaar geleden

Reactie op Liesemeis

Oké! Dan is het goed. Vond het belangrijk dat even te vragen, want bij mij ...
Neen, dat snap ik zeker. Maar het is net omdat hij meteen begon te kokhalzen/overgeven, dat het duidelijk geen reactie op de melk zelf was. Mijn lief reageert zelf ook heel heftig op iets dat hij niet lekker vindt. 😅

2 jaar geleden

Reactie op Hester1988

Ik weet niet of het mag en kan bij pepti, maar kun je niet steeds wat minde ...
Ik denk dat we het ook gaan houden zoals we gewoon zijn, maar dat was even kortsluiting vanochtend omdat het toch een beetje anders is dan we gewend zijn. 😅 Daarmee dat we ook nieuwsgierig waren naar hoe anderen het net doen!

2 jaar geleden

Hier lopen wij ook tegen dat hele melkgebeuren aan. Onze zoon is wel wat jonger en we krijgen waarschijnlijk tot zijn tweede jaar gewoon Nutramigen vergoed, maar van ander melk kokhalst hij ook. Ik denk dat wij het eerst gewoon warm in een fles gaan aanbieden zodat het nog even hetzelfde is. 😂 maaaar uiteindelijk zou het bij ons toch direct opstaan en direct naar beneden om te eten worden. Doordeweeks samen met alleen papa zodat ik mij klaar kan maken en in het weekend met zijn drieën aan tafel. De Dietist gaf bij ons aan dat kindjes die koemelkallergie hebben gehad waarschijnlijk nooit hele bekers gewone melk gaan drinken. (Ik heb zelf ook koemelkallergie gehad en gruwel echt van bekers melk terwijl ik verder gewoon alles met melk lekker vind.)

2 jaar geleden

Ik heb met mijn zoontje eigenlijk niet elke dag hetzelfde ritme, in het weekend speelt hij ook weleens een uur alleen in de box van 7-8. Dan heb ik een muziekje aan en hij vind het heerlijk. Als we beneden komen en de tafel gaan dekken is hij nog druk met z'n Duplo en boekjes. Hij is meestal vroeg wakker, maar als ik hem direct eten geef merk ik dat hij minder goed eet dan wanneer hij eerst nog even speelt. En drinken was altijd een drama sinds hij geen fles meer kreeg maar hij is tegenwoordig helemaal wijs met een doorzichtige beker. Na elke slok zet hij de beker neer en kijkt hij even hoeveel er al uit is. Hij drinkt in de ochtend water of thee. En het helpt als hij ziet dat wij hetzelfde drinken. Ik geef hem in de avond havermelk of gewone melk met een schepje cacaopoeder. Want zonder drinkt hij het niet meer..

2 jaar geleden

Hoi, hoi, Wij zijn rustige starters en daar gaat onze dochter in mee. Doorgaans wordt ze om 07:00 wakker (althans, dan roept ze daar haar schaap groen is en eruit wil) en komt dan nog een kwartiertje bij ons op bed spelen/knuffelen/boekje lezen. Ze neemt haar beker water altijd mee en neemt daar een paar slokjes van in die periode. Tussen 07:15 en 07:30 gaan we samen douchen, aankleden en vervolgens naar beneden om te ontbijten. Onze dochter heeft dan wel geen allergie, maar moest bij de overgang naar melk ook echt even een tijdje wennen aan de smaak. Net als jij bleven we het aanbieden bij de 3 eet momenten. Wat we deden eerst een hapje eten, dan vroegen we haar een slokje melk te nemen en dan weer een hapje te eten. Even aanvoelen dat het niet teveel stress op zou geven en anders gewoon wat meer hapjes en dan eens afwisselen met een slok melk. We boden toen ook water aan, dat ze wel iets kon drinken als melk echt niet ging. Inmiddels drinkt ze haar beker melk in de ochtend en middag goed, soms moet ze wel even herinnert worden om een slokje te nemen. Eten is hier iets meer favoriet dan drinken :-) Inmiddels vindt ze het ook erg lekker om te ontbijten met kwark, granen en gedroogd fruit.

2 jaar geleden

Vraagje..mijn dochter is nog niet op deze leeftijd, maar hier drinken we eigenlijk geen koemelk. Ik vind het echt smerig. Is het noodzakelijk om dit te geven aan een peuter?