17 Reacties

één jaar geleden

Hier een dochter met sterke +4.5 wat ook vrij hoog was voor haar leeftijd (1.5 jaar). Bij ons had ook niemand een oog afwijking dus aangeboren. Een passende bril zoeken was uiteindelijk het moeilijkste van het hele traject. Onze dochter is zo gewend aan haar bril dat ze het nu ook niet meer af doet. Ik zou proberen een opticien te vinden die een speciaal plan heeft (kinderplan). Onze opticien heeft dit en daardoor betalen wij 8 euro per maand maar alle kosten aan de bril ook de aanschaf wordt hierdoor 50% goedkoper. Ik zou gaan naar een eenmans of losstaande opticien. Bij de bekende opticiens heel weinig keus.. Succes!

één jaar geleden

Reactie op Mmmh

Hier een dochter met sterke +4.5 wat ook vrij hoog was voor haar leeftijd ( ...
Oh jeetje, inderdaad ook hoog! Vanaf welke leeftijd is zij begonnen met het dragen van een bril? En hoe ging dat? Dat is inderdaad wel interessant om te gaan bekijken, ik ga dat zeker is onderhoren want ik ben best bang dat we wel extra brillen moeten hebben ivm met 3 kindjes die best wild spelen met elkaar 🙈

één jaar geleden

Reactie op MLM20

Oh jeetje, inderdaad ook hoog! Vanaf welke leeftijd is zij begonnen met het ...
1.5 jaar is ze meteen met een bril begonnen. Wij dachten dat het een drama zou zijn maar vanaf dag 1 gaat t heel goed. Onze dochter merkte dat haar bril zoveel verlichting gaf dat ze hem ophield. En nu is ze 2.5 en komt ze hem meteen halen als ze hem nog niet op heeft. Wij hebben het merk Bbig en die zijn erg flexibel. Onze kinderen spelen ook wel eens wild en hebben ook wel eens aan de bril getrokken of gebroken en tot nu toe was het een kwestie van terug buigen en klaar. Zonder kosten. Het ligt er ook aan of je een bril neemt met zo'n bandje erachter of niet.

één jaar geleden

Wij hebben ook een dochter van twee met -13/-10. In het begin waren we er erg van geschrokken maar ze doet het heel goed met bril. Ze is er echt heel blij mee en weet nu niet beter. Er gaat een wereld voor haar open. Op dit moment lopen er nog allerlei onderzoeken maar voor nu gaat het heel goed. Leuke kinderbrillen zijn idd moeilijk te vinden. Wij zijn uiteindelijk door de oogarts doorverwezen naar kidzz eyezz.

één jaar geleden

Hier ook dochter met +5 en +6 en nog een cilinder van +3 aan beide ogen. Zijn we achter gekomen toen ze 1,5 jaar was. We hebben eerst zo een flexibele bril bij grote brillenzaak gekocht. Dat was echt een drama en wilde ze niet op en vond ik heel lelijk staan. Toen naar kleine opticien in het dorp geweest en had een veel mooier aanbod en top service. Ze draagt sinds ze 2 jaar is de bril de hele dag. Zet hem zelfstandig op. Als we hem vergeten vraag ze zelf er om. Was heel bang dat de bril snel stuk zou gaan maar dat valt mee. Ze heeft een tweelingzusje. En die weet dat ze voorzichtig met de bril moet zijn en niet mag pakken. Ze draagt de bril ook op de opvang trouwens. Dat gaat ook goed.

één jaar geleden

Als je dochter echt zo'n hoge minafwijking heeft, is het raadzaam ook via de orthoptist een verwijzing naar de kinderarts te vragen. Bij een myopie (minsterkte) hoger dan de leeftijd is het nodig te kijken of dit niet bij een syndroom past.

één jaar geleden

Misschien is mijne al te “oud” dan wat jij bedoeld, maar Hier met een bril begonnen op net 2 jarige leeftijd met +5. Bij een kleine opticien met veel kinder brillen goed geslaagd. Bij grote zoals pearl etc vond ik het eerlijk gezegd helemaal niets.

één jaar geleden

Hij is inmiddels 5 en hij krijgt elk jaar een nieuwe bril. Vindt hij prachtig, en de bril is nooit een probleem geweest. Ik dacht dat wordt een ramp, die is zo kwijt enzo. Maar dit is dus nog nooit gebeurd.

één jaar geleden

Reactie op Melja2021

Wij hebben ook een dochter van twee met -13/-10. In het begin waren we er ...
Ik snap dat je geschrokken was, ik vondt het in het begin ook best lastig toen we erachter kwamen. Er gaat idd een wereld voor haar open en wat fijn dat ze het goed doet met een bril, het zal haar oogjes ook wel heel wat verlichten natuurlijk.

één jaar geleden

Reactie op mormels

Hier ook dochter met +5 en +6 en nog een cilinder van +3 aan beide ogen. Zi ...
Hoe zijn jullie erachter gekomen? En hebben jullie na de eerste meting gelijk een doorverwijzing voor een bril gekregen? Ik zag idd ook dat er bij de grote zaken echt niet veel keus is, dus ik ga ook voor een kleinere opticien. Wat goed van haar dat ze er zo oplet en dat ze het op houdt. Super goed! Ik ben wel een beetje bang dat ze hem niet wilt ophouden

één jaar geleden

Reactie op Huplakee88

Als je dochter echt zo'n hoge minafwijking heeft, is het raadzaam ook via d ...
Hey, ik kon mijn bericht niet aanpassen, ik zie net idd mijn schrijffout. Maar zij heeft +6, sorry !

één jaar geleden

Misschien is mijne al te “oud” dan wat jij bedoeld, maar Hier met een bril ...
Jaa precies, ik heb dat ookal ondervonden dat je bij de pearl niet heel veel keus hebt. Heeft jou zoontje nog altijd de zelfde sterkte als toen hij 2 was ? Moet hij elk jaar een nieuwe meting doen? Sorry voor mijn vragen 🙈

één jaar geleden

Reactie op MLM20

Hoe zijn jullie erachter gekomen? En hebben jullie na de eerste meting geli ...
Mijn man heeft een lui oog. Toen ze 1 was keek ze best scheel. Dus zijn we doorverwezen naar een oogarts. Toen we vertelden dat ze dieptes heel eng vond besloten ze een uitgebreide oogtest te doen waarna er dus grote afwijking uit kwam. En we meteen een ‘receptje’ voor een bril meekregen. In begin wilde ze hem niet op hoor. Of heel kort met eten of zo. Bepaald moment wilde haar tweelingzusje de bril op en toen was ze zo jaloers en bezitterig dat ze hem ineens echt ging dragen. 😂 We hebben nooit gepushed, wel altijd aangeboden. Nu soms heeft ze wel even een halve dag dat ze hem af zet. Dat vind ik best.

één jaar geleden

Reactie op mormels

Mijn man heeft een lui oog. Toen ze 1 was keek ze best scheel. Dus zijn we ...
Oh jeetje, gelukkig zijn jullie er al vroeg achter gekomen zodat ze ook direct met een bril kon beginnen. Ohh, hahaha hier gaat dat waarschijnlijk ook zo zijn🙈😂, haar broer gaat hem op willen denk ik. Wel fijn dat jullie na de eerste meting direct een voorschriftje kregen, en mochten starten met de bril. Wij moesten 6 maanden wachten waarom weet ik eigenlijk niet, want ik dacht hoe sneller zij kon beginnen met de bril hoe beter ze er misschien aan went. Dankjewel voor het reageren 😊

één jaar geleden

Reactie op MLM20

Jaa precies, ik heb dat ookal ondervonden dat je bij de pearl niet heel vee ...
Hee, ja elk jaar wordt er weer op nieuw gemeten. En denk tussendoor nog 1 of 2x gewoon controle zonder echt de oogmeting. Tot nu toe zelfde sterkte. Er was wel 1 dingetje iets veranderd, maar ik weet eerlijk gezegd geen eens ff wat dat is 😅 was minimaal.

één jaar geleden

Hee, ja elk jaar wordt er weer op nieuw gemeten. En denk tussendoor nog 1 o ...
Hey, okee dan weet ik een beetje wat ik kan verwachten. Dankjewel☺️

één jaar geleden

Bij myopie (min sterkte) optijd naar een orthoptist, wie weet kan harde lenzen wat zijn op latere leeftijd of myopie glazen. Aantal winkels verkopen ook speciale glazen waardoor de sterkte minder kan worden. Zolang je maar optijd erbij bent. De zaak waar ik werk verkoop dit niet maar horen wel heel veel goede ervaringen.