9 Reacties

één jaar geleden

Wij hebben een open trap in de woonkamer. Onze oudste van net 3 gaat al ruim een jaar zelfstandig naar boven en beneden. We hebben wel een traphekje, maar dat staat eigenlijk altijd open. De jongste van bijna 2 gaat nu ook bijna zelfstandig naar beneden. We zijn bij beide vroeg begonnen met oefenen op de trap en consequent omgaan ermee. Ze talen niet naar de trap en zijn er nooit ongeoorloofd opgeklommen. De trap is er gewoon, en is geen item. Ze spelen soms op de eerste 3 treden met hun auto’s en speelgoed. En dat is prima. Traplopen is hier altijd op blote voeten overigens ivm uitglijden.

één jaar geleden

Wat bedoel je met open trap? Wij hebben nooit traphekjes gebruikt. Trap in de woonkamer en 2 kinderkamers boven direct aan de trap. We hebben de kinderen zo jong mogelijk geleerd veilig de trap te gebruiken. De jongste is nog net geen 1 en kan al prima trap lopen. Uiteraard mag hij niet helemaal alleen naar boven, maar als hij al even op de 3e tree zit voor ik het door heb is het ook niet erg. Hij weet hoe hij weer naar beneden moet. Ook bovenaan de trap kinderen van jongs af aan geleerd achterste voren te gaan en vast te houden, brede kant van de trap gebruiken etc.

één jaar geleden

Traphekje naar de open overloop én overloop dicht gemaakt met platen tot 1e plateau rondom de hoeken ook met platen dicht. Rechte trap omhoog geen plaat geplaatst omdat de spijlen kort genoeg bij elkaar zitten. Onder ook geen traphekje.

één jaar geleden

Wij hebben een hekje

één jaar geleden

Wij hebben erg veel trappen in huis want we hebben een split level woning. Ook een trap van 8 tredes middenin de woonkamer om naar de eetkamer te komen. Wij hebben nooit traphekjes gehad. Voor onze dochter ga ik wel iets van een hekje neerzetten zodra ze gaat kruipen, puur voor het trappetje middenin de kamer. Bij de andere trappen niet! Denk dat het er wel helemaal aan ligt wat voor een trap je hebt.

één jaar geleden

Wij hebben twee wenteltrappen van planken. Dus je kan er doorheen kijken. Moeilijkere en gevaarlijkere trap kan ik amper bedenken. We hebben wel een hal. Zijn er gaan wonen toen ze 1,5 jaar waren. Hebben geen hekjes geplaatst omdat het eigenlijk bijna niet kan. Ze konden toen al goed trap op toen we er gingen wonen. Geleerd dat ze alleen op en af mogen met ons er bij. Nu op deze leeftijd, bijna 2,5 jaar, vind ik het eigenlijk een enger idee om alsnog een hekje te plaatsen. Stel je voor dat ze boven de deur open doen en dan over het hekje klimmen. Dan weet je zeker dat het klaar is. 🫣

één jaar geleden

Reactie op mormels

Wij hebben twee wenteltrappen van planken. Dus je kan er doorheen kijken. M ...
Wij hebben ook zulke enge trappen, wel in de hal idd. Zolang de eerste de gangdeur niet open kreeg, was het veilig. Maar inmiddels kunnen ze allebei deuren openen. We hebben op de overloop een buigbaar en wat langer traphekje, dat de overloop in 2 verdeeld. Hij zit dus niet direct boven de eerste tree, maar van muur naar muur. Als je naar zolder wilt, kun je dus doorlopen zonder door/over het traphekje te hoeven. Ik weet dat er nog langere van bestaan, maar in de hal beneden vind ik het niet handig. De hal is ruim, maar ik zou niet weten van waar naar waar het hekje dan zou moeten... kids weten dat ze niet zelf naar boven of beneden mogen. Oudste (net 4) mag soms (als we ervan af weten) zelf naar boven gaan, maar ze weten precies dat ze moeten wachten. Jongste (2 jaar)staat dan hooguit op de derde trede te wachten. Naar beneden gaat in het begin op de knietjes achteruit, nu zijn ze groot genoeg om te lopen, maar ze mogen dan niks in hun handen hebben.

één jaar geleden

Reactie op NelS

Wij hebben ook zulke enge trappen, wel in de hal idd. Zolang de eerste de g ...
Via wehcamp: Noma traphek.

één jaar geleden

Wij hebben dus ook twee wenteltrappen van hout waar je door de treden heen kijkt de derde trap is dicht naar zolder met een deur. Maar die andere twee vind ik best spannend. Als je de eerste naar bovenkomt sta je direct in onze huiskamer. Ga je naar de slaapverdieping en ze zou tussen de traptreden door vallen valt ze echt van heel hoog helemaal naar de begane grond. Trap hekje lijkt mij gevaarlijk omdat als ze erover gaat.. Wij overwegen om misschien de tweede opentrap dicht te maken met stootborden. Bedankt iedereen voor het reageren! Fijn om even te lezen hoe andere met een trap en een peuter in huis omgaan.