19 Reacties

10 maanden geleden

Eerst slaapzak en dekbed, goed geleerd hoe ze zelf haar dekbed goed kon leggen en daarna toen ze zelf geen slaapzak meer wilde alleen dekbed. Je moet het niet te moeilijk maken voor jezelf 😉 gewoon doen

10 maanden geleden

Ik zou het overdag proberen. Als er nog een middagslaapje is Wij zijn begonnen in de zomer. Dus toen sliep ze al zonder slaapzak.

10 maanden geleden

Wij zijn sinds een paar weken over op een peuterbed (dochter was 2 jaar en 2 maand). En ook cold turkey naar een dekbed! Ging heel goed. Ze kroop ook regelmatig onder mijn dekbed en vond dat heel stoer. Heel soms ligt ze er helemaal niet meer onder, maar dan leg ik haar er altijd weer even onder :-)

10 maanden geleden

Ik lees even mee. Toevallig vandaag een dekbed besteld om te kijken of het wat is. Nog wel in ledikant met slaapzak maar dan kan straks slaapzak stoppen als die eraan gewend is. Ook net een paar weken 2 jaar.

10 maanden geleden

Paar maanden geleden (dus 2 en een beetje jaar) zijn we overgegaan naar een peuterbed. Direct een kussentje en een dekbedje bij gedaan. Voelde zich een hele grote meid hierdoor, want mama en papa hebben ook zo'n bed. Is snachts nog wel eens wakker geworden dat ze het koud had, omdat ze kriskras door der bed lag... maar inmiddels kan ze ook zichzelf een beetje toedekken. :)

10 maanden geleden

Kwestie van doen. Eerste paar dagen dekbed terugleggen. Maar na een week (of 2?) leren ze het vanzelf!

10 maanden geleden

Eerst slaapzak en een dun katoenen dekentje. Hij vroeg zelf om een dekentje op een gegeven moment. Daarna de slaapzak weggelaten na een tijdje. Hij was wel al gewend op de opvang onder een deken te slapen. Vanwege brandveiligheid mochten oudere kindjes daar niet meer in een slaapzak.

10 maanden geleden

Hier dacht ik dat het echt een probleem zou worden met steeds deken wegschoppen en wakker worden maar het valt echt alles mee.. Mevrouw weigerde na de zomer opeens haar slaapzak, omdat ze toen een tijdje zonder iets heeft geslapen door de warmte.. toen het wat kouder werd, moesten we dus noodgedwongen de overstap maken en het ging eigenlijk heel goed (ze was net 2 toen we dekbed gingen gebruiken).. Ze blijft veel rustiger liggen want ik stop haar lekker in.. dus deken onder matras enzo en daardoor loopt ze ook veel minder te woelen dan met slaapzak!

10 maanden geleden

Gewoon het peuterdekbed neergelegd!😅

10 maanden geleden

Wij hebben het laten zien door de matras uit bed te halen en op de grond te leggen en te laten zien dat het dekbed erop ging. Beetje spelenderwijs. Toen dat leuk werd ontvangen tijdens de middagdut iedere keer het dekbed over hem heen gedaan en slaapzak weg gedaan. Oefenen en in de gaten houden op de babyfoon hoe hij omging met de deken. Dit een weekje gedaan. Hiermee meteen ondervonden hoe goed hij sliep en ook de zijkant eraf gehaald en zo kreeg hij ineens een grote jongens bed met dekbed (en een leuk printje werkt ook)

10 maanden geleden

Gewoon, slaapzak uit en dekbed erin

10 maanden geleden

Wij zijn ook paar dagen geleden van de ene op de andere dag overgegaan op dekbed. Ze vindt het heerlijk slapen. Deken heb ik ook een stuk onder de matras gestopt zodat die minder snel kan verschuiven. Ze slaapt nog in ledikant. Ik zou zeggen, gewoon doen.

10 maanden geleden

Hier had ik al een tijdje een deken liggen maar dochter wilde er niks van weten. Op een gegeven moment begon ze er zelf om te vragen. Dan soms de deken, soms de slaapzak. En later wilde ze alleen nog maar de deken. Ik leg de deken trouwens wel overdwars over haar heen want ze gaat er nog niet altijd even goed onder liggen. Dus dan ook lekkere warme pyjama aan en sokken als ze wil.

10 maanden geleden

Eerst met slaapzak laten wennen aan een deken eroverheen gewoon zomerdekbed en toen dat goed ging winterdekbed erop gedaan en diezelfde avond zonder slaapzak eronder

10 maanden geleden

Eerst leren slapen onder deken icm slaapzak, in het ledikant. Toen bij overgang naar groot bed, slaapzak uit, dekbed erover. Met 3,5 jaar trouwens

10 maanden geleden

Wij zijn met 2 jaar eerst overgestapt op het peuterbed (op verzoek kind). In ons bed stopte ie altijd de dekens af, dus dat hebben we toen even gelaten. Afgelopen zomer zonder slaapzak geslapen door de warmte en daarna over gestapt op een deken en toen het kouder werd een dekbed. Dat was een heel natuurlijke overgang.

10 maanden geleden

Samen het bed opgemaakt en toen gewoon gedaan. Ik zou zelf een slaapzak én een dekbed niet doen om te wennen, al gauw te warm denk ik

10 maanden geleden

Wij doen een deken, en dan deze slaapzak om toch te wennen aan vrijheid. Zoontje vind het top!

10 maanden geleden

Reactie op Amsterdam24

Samen het bed opgemaakt en toen gewoon gedaan. Ik zou zelf een slaapzak én ...
Als het de zomerdekbed is niet valt echt reuze mee