17 Reacties

19 dagen geleden

Gaat in bad ofnonder de douche wel goed? Misschien kun je dan van de zomer een badje in de tuin zetten zodat ze laagdrempelig veel kan oefenen? Mijn zoontje heeft op zich geen watervrees, maar een hekel aan nat haar. Badderen is prima, douchen en in het zwembad verschrikkelijk. Wij bouwen langzaam op vanui wat hij wel leuk vindt.

19 dagen geleden

Ik heb er geen ervaring mee, maar helpt het misschien om met een teiltje water in de tuin te spelen. De eerste keer alleen de handjes erin en de keer erna met een bekertje elkaar nat gooien? En zo spelenderwijs steeds vaker spetteren met water? Succes. Het lijkt me pittig om zo'n angst te ervaren.

19 dagen geleden

Waarschijnlijk een keer een wat mindere ervaring gehad. Bouw het langzaamaan weer op. Spetteren met de handjes, zelf met een gietertje water jouw haar en het eigen haar nat maken. Geef vooral haar de regie en neem de tijd voor die momenten. Elke keer als jullie even snel de haren wassen o.i.d. groeit de angst dus leg de lat met douchen en in bad gaan heel laag. Die van mij vond haren wassen met een douchestraal verschrikkelijk. Met een flesje water rustig spoelen was het wel weer oké. Samen onder de douche gaan hielp hier ook. Hij hield de douchekop vast en mocht mij dan douchen en dan ook zichzelf nat maken en dan gewoon lekker lachen en grapjes maken. En dan nog niet eens dat hij de haartjes moest natmaken, maar we zijn begonnen bij de tenen, de vingertjes, de buik, de billen en de rug. Dat was al spannend genoeg voor hem. 3 weken later ging hij zelf met z’n hoofd onder de douchestraal en wilde niet meer stoppen met douchen 🙈

19 dagen geleden

Oh en als je naar het zwembad gaat, laat haar maar gewoon op het trappetje spelen. Leg wat diertjes op de trap op verschillende hoogtes die ze uit het water moet halen met de handen en op de rand van het bad moet zetten. Ze gaat vanzelf als ze het vertrouwt verder in het bad.

19 dagen geleden

Oh wat vervelend zeg! Is er een keer iets gebeurt waar ze die angst van gekregen kan hebben wat je zo weet? Misschien zou nei therapie iets voor jullie kunnen betekenen. Is wel alternatief, maar heb er veel goede verhalen over gehoord.

19 dagen geleden

Wij hebben het hier ook al 2 maanden met onze baby van 10 maanden. Vreselijk. Ben zo bang dat het jaren gaat duren 🥹 kinderarts zei dat dit helaas vaker voorkomt dan bekend omdat mensen er niet over spreken en dit niet gemeten wordt. Onze kleine wassen we met een washandje elke 3 dagen goed. Elke 5 dagen proberen we het bad opnieuw uit maar hij trilt en krijst al als die het bad of de douche ziet 😭

19 dagen geleden

Nog even iets wat ik mij bedenk wat kan helpen. Kinderen douchen vaak graag minder warm dan de 38 graden die volwassenen meestal verkiezen. We houden de straal ook dichterbij kinderen, waardoor het nog warmer voelt (en de straal harder op het best tere hoofdhuidje). Schroef dus gerust de temperatuur wat naar beneden en breek de straal met je hand.

19 dagen geleden

Reactie op newmommy😍

Nog even iets wat ik mij bedenk wat kan helpen. Kinderen douchen vaak graag ...
O dit vind ik echt een goede tip! Ik denk dat mijn dochter (21 maanden) de straal te warm vindt maar kan het mezelf niet goed voorstellen. Verder geen tips behalve idd de regie geven aan je dochter. SuccesA

19 dagen geleden

Hier gaat het zwembad goed zolang hij zelf kan staan, peuterbad dus. Grote bad is totale paniek. Waterschoenen met anti slip maken het rondlopen beter voor hem, anders is hij onzeker.

18 dagen geleden

Mijn oudste vindt ook vanaf de eerste keer douchen water vreselijk. Hij houdt er niet van als het in zijn ogen komt. In bad vindt hij prima, met de kraan uit. Maar douche of zwembad niet. Haren wassen is nooit echt beter geworden (hij is bijna vijf) maar er is een werkbaar ritueel met een washandje voor de ogen en snel wassen. Zwembad gaat gelukkig super met een duikbrilletje op. Zodra hij die draagt verandert het in een heel ander kind en heeft hij het naar zijn zin. Hopelijk kun je erachter komen wat het precies is dat ze niet prettig vindt en er iets op verzinnen

18 dagen geleden

Dank je wel allemaal voor jullie reacties! Vorig jaar van het een op andere moment is het gebeurd. Ze zag het zwembad en vanaf dat moment was het klaar.. met het peuterzwemmen moesten we in het diepe bad en had ik haar vast. Misschien kan ik beter zelf gaan zwemmen in het peuter badje zodat zij kan aangeven wat fijn is. Douchen gaat prima, zolang ik haar haren niet hoef te wassen 🙈

18 dagen geleden

Reactie op newmommy😍

Nog even iets wat ik mij bedenk wat kan helpen. Kinderen douchen vaak graag ...
Ik heb het water altijd al kouder staan, maar ik kan hier wel eens op gaan letten. Goede tip!

18 dagen geleden

Wij hebben het hier ook al 2 maanden met onze baby van 10 maanden. Vreselij ...
Ach zo sneu! Ook voor jullie. Onze oudste vond het ook VRESELIJK. Wat hier heeft geholpen is een handdoek in de douch leggen op de grond. Deze nat maken en baby erop. Liggend of zitten net wat ze prettig vinden, Speelgoed erbij. Baby nat maken, baby inzepen, baby afspoelen, klaar. Succes! Hier was het met anderhalf voorbij. Inmiddels 2 jaar en leuk vind ze het niet maar ze laat het toe.

18 dagen geleden

Reactie op Lisaenfabian

Ach zo sneu! Ook voor jullie. Onze oudste vond het ook VRESELIJK. Wat hier ...
Ja ik ben zelf een echte waterrat en z’n papa ook dus we balen gigantisch en hopen dat het opeens over is 🥹 maar ga jouw tip is gebruiken. Ga hem denk ook in z’n schelp wassen (zo’n ding vd Action) zodat het warmer is

18 dagen geleden

Zodra het warmer is*

18 dagen geleden

Heb je tips gevraagd aan de zwemjuf? Misschien heeft zij nog ideeën. En zou met een babyles meedoen dan misschien niet beter zijn? Dat is rustiger en beginnen ze met het wennen aan water. Anders inderdaad thuis met misschien zo'n waterbaan of tafelachtig iets beginnen of gewoon badspeeltjes in een teiltje. Zelf al met 5 maanden begonnen met babyz, dus onze zoon is helemaal watervrij met 2,5. Ik hoop voor je dat je hier meer antwoorden krijgt met ervaringen.

18 dagen geleden

Reactie op LadyGrey

Heb je tips gevraagd aan de zwemjuf? Misschien heeft zij nog ideeën. En zo ...
Gisteren ben ik met haar gaan peuterzwemmen, een les van een half uur zodat ze wennen aan water. De juf zei knuffel maar veel in het water, we gaan nu een oefening doen en er wordt nu veel gespettert, dus misschien kun je beter de groep uit en naar de kant gaan. Verder is er niet meer naar ons omgekeken en ik voelde me zo naar. Het kan toch niet zo zijn dat er alleen naar kindjes wordt omgekeken die het leuk vinden? Misschien idd maar eens nadenken over de babyles als dat zou mogen. Ik las net bij iemand die een schelp wilt aanschaffen voor de zomer, denk dat dat ook een goed idee is.