20 Reacties

9 maanden geleden

Kruikje ?

9 maanden geleden

Heeft hij het niet te warm? Zo gaat hij zweten en word hij juist koud. Onze kouwkleum dochter slaapt met lange mouw romper feetje pyjama in 2,5 tog slaapzak met 17,5 graden.

9 maanden geleden

Hier slaapkamer 17-18 graden, slaapzak 3,5 tog, romper lange mouwen, pyama broek en sokken. Anders heeft hij het echt koud. Verschilt natuurlijk heel erg per kindje maar onze kleine heeft het sinds zijn geboorte al snel koud snachts.

9 maanden geleden

Reactie op Annien

Heeft hij het niet te warm? Zo gaat hij zweten en word hij juist koud. Onze ...
Nee, dat niet! Dan zou ik het wel moeten kunnen voelen aan z'n nek/haartjes, maar het voelt droog en koel aan allemaal. Misschien toch maar weer lange mouwen rompers aanschaffen voor onder z'n pyjama.

9 maanden geleden

En lange mouw romper misschien wellicht dat dat helpt. Of even zomerdekbed bovenop alles. Wat je ook kan doen is ze kamer voorverwarmen door een elektrische kacheltje vreet wel even wat stroom maar ja wordt het wel snel warm mee.

9 maanden geleden

Reactie op Liesen

Kruikje ?
Dat valt wel te proberen denk ik!

9 maanden geleden

Oh ik moet even een opmerking maken over het stijf liggen onder de deken. Wat schattig 😍 (en een beetje sneu voor zichzelf, de angst!). Maar vind het vooral heel aandoenlijk klinken haha.

9 maanden geleden

Lange mouwen romper, maillot onder de pyamabroek? Het zal vast al wel maar zitten de mouwen aan de slaapzak? Maakte hier laatst groot verschil. Misschien geen los dekentje maar juist een die strak ingestopt is zodat hie niet zomaar los komt? echt een oversized deken zodat je die diep weg kan stoppen. En anders toch met een elektrisch kacheltje net even een paar graden opwarmen.

9 maanden geleden

Misschien bij het voeten eind een kruik?

9 maanden geleden

Watvoor bedje heb je? Mijn zoontje van 2 ligt in een peuterbedje en daarbij heb ik een dekbed van 2x2m, veel te groot dus maar daardoor kan ik hem aan de zijkanten heel ver omslaan. Hierdoor heeft hij echt n holletje en dat dekbed kan geen kant op! Misschien een idee voor je zoontje omdat t dekbed dan echt vast ligt? Kan natuurlijk ook met n ledikant, dan een iets kleiner dekbed bijv voor een normaal 1 persoonsbed

9 maanden geleden

Reactie op Mirjamh

Watvoor bedje heb je? Mijn zoontje van 2 ligt in een peuterbedje en daarbij ...
Komt het matras daardoor niet omhoog. Want als dat zo is slaapt die eigenlijk schuin

9 maanden geleden

Bij ons slaapt peuter met lange mouw, lange pyjama (Feetje katoen) en onder een winterdekbed. Maar bij ons is het geen 18 graden meer hoor! Denk eerder 16? Misschien overstappen op een dekbed? Wij hebben wollen dekbedden voor de kinderen en die zijn echt direct lekker warm (aanrader). Kruik is inderdaad ook een goed idee!

9 maanden geleden

Warmteknuffel erbij? Zon pittenzak in de vorm van een knuffel

9 maanden geleden

En als je zo'n strak lakentje gebruikt zoals van kees en fedde? Dat kan in principe niet verplaatsen dus hoeft hij zich dan geen zorgen om te maken. En dan daar bovenop een deken... Heeft hij al sokken aan? Dat helpt hier enorm als de kinderen het koud hebben. En ik zou idd een romper met lange mouwen gaan doen. Onze dochter slaapt in romper lange mouw, velours of fleece pyjama, winter slaapzak (geen idee hoeveel tog) en een zomerdekbed er overheen. Heeft het nog steeds vaak koud snachts 🙃🙃🙃

9 maanden geleden

Wat vervelend! Wat voor matras heb je? Een aerosleep ook kouder is omdat hij juist zoveel lucht doorlaat. Daarom word hij op sommige websites ook afgeraden voor de allerkleinsten in verband met moeite met warm houden. Een dochtertje (3 jaar) van een vriendin had het ook steeds koud en zijn geswitcht naar simpele krummelur matras van Ikea en scheelde enorm!

9 maanden geleden

Reactie op Roozzie

Wat vervelend! Wat voor matras heb je? Een aerosleep ook kouder is omdat hi ...
Wij hebben ook de Krummelur, dus er gaat daar iig geen extra warmte verloren gelukkig!

9 maanden geleden

Flanel hoeslaken is misschien fijn. Mijn peuter (3,5) is sinds kort over op een 1 persoonsbed en dekbed. De deken leg ik overdwars en stop ik aan beide kanten in. Deed ik daarvoor trouwens ook in zijn ledikant met een juniordekbed.

9 maanden geleden

Weet niet of het een optie is omdat je aangeeft dat wol moeilijk is. Toen ons meisje nog bij ons op zolder lag (koud, want wij kunnen niet in een warme kamer lekker slapen). Deden we een schapenvacht op haar matrasje. Dat is zachter en minder gevoelig dan wol in romper/dekenvorm en toch lekker warm. Wij legde hierover vaak nog een hydrofiele doek, strak ingestopt. Zodat het vachtje niet vies werd van melkboertjes/kwijl etc. En inderdaad lange mouwen romper met een lange mouwen slaapzak. Eventueel een kruikje erbij, wel goed opletten dat die niet té warm is/maakt.

9 maanden geleden

Slaapzakje met mouwen helpt hier

9 maanden geleden

Bedankt nog allemaal voor de reacties! We gaan het e.e.a. uitproberen!🙂