4 Reacties

één jaar geleden

.

één jaar geleden

Niet helemaal exact hetzelfde verhaal. Onze dochter had namelijk op het begin wel last van zeer ernstige reflux waardoor ze een sonde kreeg. Ze is nu bijna 14 maanden, maar kan nog helemaal geen vast voedsel eten. Het blijft ‘hangen’ en komt terug omhoog vanuit haar slokdarm en blijft hierbij non-stop kokhalzen. Ze hebben verschrikkelijk veel onderzoeken gedaan maar kunnen geen medische verklaring vinden tot nu toe, het word nu weggezet als onbewuste eetstoornis, dat ze zo’n erge afkeer tegen eten heeft gekregen dat ze onbewust dit ook weer omhoog werkt en haar slokdarm als het ware opslot schiet. We hebben hier geen benaming toen de tijd gekregen maar we moeten wel weer terug voor een slikvideo en als dit weer fout gaat zonder oorzaak word het weggezet als arfid, weet niet of dat redelijk hetzelfde is?

één jaar geleden

Hi, ik wil je graag adviseren om een omft logopedist op te zoeken. Mijn zoontje van nu 4,5 blijkt lichte slikproblemen te hebben, vanwege een verkorte tongriempje. Het is wel een andere situatie, echter hebben wij 2x aangeklopt bij logopediepraktijken voor zijn mondafwijkingen, zoals lichtelijk slissen, knarsetanden, mondje open, hangende tong. Het was niemand opgevallen.. nou heeft de omgt logopedist nog een aantal punten aangegeven zoals overbeet etc. Dus nee, geen vergelijkbare situatie. Maar ga asjeblieft verder met het zoeken naar specialisten die je wellicht kunnen helpen. Succes! 🌺

één jaar geleden

Zijn alle medische dingen uitgesloten? Zoals een vasculaire ring die druk heeft op de slokdarm? Zeker aangezien het bij vast voedsel pas is ontstaan en hij wel goed eet/slikt. Hebben ze onderzoeken gedaan?