5 Reacties

één jaar geleden

Bij ons was het precies zo, duurde een aantal weken en slaapt nu weer lekker zoals voorheen. Hij is altijd vroeg wakker 6.15. We letten nu wel meer op de slaaptijd smiddags max. van 12-15 en rond 19.15 naar boven. Ik merk wel dat het hem wat langer duurt om in slaap te komen, vanavond was hij een half uur aan het zingen in bed 😅.

één jaar geleden

Hier precies hetzelfde verhaal rond de 2,5 jaar. Smiddags lief naar bed, maar savonds was echt horror. Uiteindelijk met consequent zijn was het ook ineens weer over. Ze is nu vaak nog een tijdje wakker (Sons nog 2 uur), maar dan zit ze vrolijk met haar knuffels te spelen en te zingen. Wat hier nog wel is dat ze savonds liever niet naar bed wilt, maar wat soms goed werkt is vertellen wat voor een leuke dingen we de volgende ochtend gaan doen.

één jaar geleden

"Fijn" dat we niet de enigen zijn 🥲 ik was juist zo blij dat het na bijna 2 jaar eindelijk goed ging. Toch proberen consequent te blijven. Vertellen wat we morgen voor leuks doen begin ik niet aan, want dat begrip snapt hij nog niet. Dan staat hij helemaal naast zn bed om schoenen te pakken😄

één jaar geleden

mijn jongste van ook 2.5, precies t zelfde verhaal. Misschien niet helemaal wat je wilt maar Ik ga erbij in bed liggen. Gewoon naast hem en zeg niks meer. Hij kalmeert uiteindelijk en valt in slaap. Het wordt soms eerst erger. Ik ben er gewoon ,hij mag tegen me aan liggen maar we gaan niet kletsen. En als hij slaapt ga ik weg. Als hij smiddags geslapen heeft duurt dit lang. Tot half 9 ongeveer maar omdat ik dit van te voren weet leg ik hem later op bed als hij overdag geslapen heeft. Heeft hij niet geslapen dan gaat hij om 18.00 naar bed en slaapt binnen n half uur. Dan ga ik weer weg en slaapt hij de nacht gewoon in bed zonder mij verder. Meestal tussen half 7 en 7 wakker in de ochtend. Kans is er natuurlijk dat hij eraan went Allebei onze kinderen sliepen heel veel bij ons tussenin. Eigenlijk elke nacht wel. Dat is inmiddels ook niet meer. ach, er ligt geen puber meer met zijn moeder in bed toch, dus uiteindelijk komt t goed 😜

10 maanden geleden

Wat fijn om te lezen dat meer dit hebben! Hier laatste weken ook. Vind het zo stressvol. Was zo blij toen het leek toen hij 2 werd dat het leek dat het toen ein-de-lijk beter ging. Toen wel 6 dagen achter elkaar binnen 15 minuten in slaap gevallen en hele klokje rond en zelfs niet makkelijk wakker van geluidjes etc. Terwijl daarvoor altijd snel wakker van elk geluidje. Moeilijk in slaap vallen etc etc. Maar nu alweer weken dit gedoe. En dan pas om 22 uur in slaap vallen, soms alleen als ik erbij zit of na nog een keer warme melk. Soms pas na een half uur tot meerdere uren huilen. En dan wel om 5.15 weer wakker.