12 Reacties

9 dagen geleden

2.5 is hij? Zoiets? Ik zou hem overdag niet na een uur wakker maken Sommigen hebben een goeie tuk overdag echt nodig om snachts goed te slapen

9 dagen geleden

Wat is 33 maanden? Ik moet serieus rekenen. Ruim 2,5 of bijna 3 dekt de lading ook. 😅 On topic: mijn zoon is even oud. We slaan om de dag het middagdutje over. Dat hij in de avond lang wakker lag, was bij ons het signaal dat hij niet meer alle dagen moest slapen in de middag. Gaat prima zo. Soms zitten er twee dagen zonder middagslaapje bij. Ook dat is prima. In de avond slaapt hij na altijd binnen 10 minuten.

9 dagen geleden

Mijn kind van 145 weken (bijna 3 dus😂) doet geen dutjes meer. Overdag zou een dutje prima gaan, maar in de avond duurt het dan ook een uur tot 2 uur voordat kind in slaap valt. Kind gaat om 20.00 slapen en staat rond 07.00 op. Ik zou dus proberen de dutjes nog korter te maken, of af en toe overslaan.

9 dagen geleden

Als hij zo lang doet over in slaap vallen kan je misschien de dutjes om de dag gaan doen om te kijken of dat verschilt? Hier een 3 jarige die al heel lang om de 2-3 dagen een dutje doet ‘s middags. Max een uur, en inderdaad ook wakker maken en ook echt heel diep in slaap…en dan savonds ipv 19:00 echt pas gaat slapen rond 21:30 terwijl hij er om 20:30 in gaat op zo’n dag.

9 dagen geleden

Moet hij 33 maanden slapen😜? Nee grapje. Misschien toch proberen om de dag ofzo te gaan laten slapen. Of het kan een fase zijn. Weet niet hoelang hij dit nu doet?

9 dagen geleden

2.5 is hij? Zoiets? Ik zou hem overdag niet na een uur wakker maken Sommi ...
Ik vind 33 maanden dus ook een bizar lastige rekensom. Ik vraag me af hoeveel maanden ik zelf ben. En bedank de wijzen van weleer dat ze een grotere tijdsmaat hebben geïntroduceerd.

9 dagen geleden

Hier was het een teken dat het middagslaapje eraf moest. Ze was toen ruim 2,5

9 dagen geleden

Poe, dat was even rekenen 😁 maar hij is dus 2 jaar en 9 maanden, oftewel bijna 3? Ik zou eens proberen hoe het gaat als je hem niet meer in de middag laat slapen. Eventueel als je merkt dat hij na een paar dagen omvalt van vermoeidheid, hem om de paar dagen een middagdut laten doen en niet meer elke dag. Mijn zoon deed rond die leeftijd thuis geen dut meer, maar sliep op de dagen dat hij naar de opvang ging daar 1,5 uur. Later hebben we dat ingekort tot max 1 uur. En misschien kun je de bedtijd ook wat herzien. Niet elk kind heeft het nodig om er om 19u in te loggen. Niet elke biologische klok is hetzelfde, mijn zoon is een avondmens en die hoef ik echt niet om 19u in bed te leggen, want dan keet hij nog een eeuw voordat hij slaapt.

9 dagen geleden

Ik ben echt veel en veel te moe om uit te rekenen hoeveel 33 maanden is😴😂. Maar misschien middag slaapje er af?

9 dagen geleden

Reactie op Kornoelje

Ik vind 33 maanden dus ook een bizar lastige rekensom. Ik vraag me af hoeve ...
Amen

9 dagen geleden

Hier was de gouden truc > slaapje eraf! Slaapt hierdoor van 19-7u 👌🏻 heel af en toe op een drukke dag valt ie bijv in de auto in slaap, 💯 dat hij dan savonds gast pielen en niet om 19u gaat slapen en wat je zegt > kunnen we 1,5/2u bij hem zitten 😫

9 dagen geleden

Hier eerst nog teruggegaan naar max 30 minuten slapen. Dat hielp even 2 maanden en daarna ging het slaapje eraf( al met 2,5)