20 Reacties

één jaar geleden

Ik zou de speen begraven, bloem erop planten, en erna de speen weghalen en weggooien. Je zult er toch een keer doorheen moeten, en dat gaat meestal niet zonder tranen.

één jaar geleden

Mijn zoontje had ook alleen z'n speen voor te slapen. Vroeg hier verder ook nooit om. Toen zijn zusje werd geboren was hij 3 jaar. Vanaf het moment dat zij er was wilde hij de speen continu. Nu heb ik er "spijt" van dat ik die speen niet eerder heb weg gedaan. Hij blijft hier om vragen en vind het dan niet eerlijk dat z'n zusje wel de speen overdag mag😅 Mijn tip zou zijn weg met de speen voordat de baby er is en even door de zure appel heen.

één jaar geleden

Gewoon doen. Wat je zegt; er is nooit een goed moment. Je moet er doorheen. Je ja. Eventueel proberen zo’n machouyou speen ofzo te gebruiken voor de overgang. Wat bij onze pientere dreumes werkte was kapot knippen, geven en samen weggooien want vies. Alle andere spenen waren het huis al uit dus ondanks dat hij zocht was er geen alternatief meer te vinden. Daarna uitgelegd dat hij nu slaapt zonder speen en mama dus geen nieuwe koopt. Na drie dagen vroeg hij er niet meer om en nu kijkt hij niet eens meer om naar spenen. Past het begraven en bloemetje op planten voor jouw kind, probeer het. Maar het belangrijkste bij stoppen met de speen is volgens mij je eigen instelling. Houd eraan vast, geef gewoon echt geen speen meer. Het is ff verrot maar daarna ben je er voor altijd af.

één jaar geleden

Hier precies het zelfde verhaal! Nu al een week zonder speen.. hij was ook echt verslaafd aan dat ding en heb hem steeds verteld als de speentjes op zijn dan koopt mama geen nieuwe meer.. de laatste is hij vorige week zondag kwijt geraakt en is dus zonder speen naar bed gegaan.. uiteindelijk is hij in slaap gevallen zonder speen en de volgende ochtend was het eventjes drama maar ik heb continu tegen hem gezegd dat ik zo ontzettend trots op hem ben!! Heel af en toe vraagt hij er nog eens om maar het gaat hier super goed

één jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Ik verwacht ook niet dat het makkelijk zal gaan inderdaad maar het voelt zo dubbel om zijn geliefde speen af te pakken in een periode dat hij het al wat moeilijker heeft door alle veranderingen. Maar inderdaad, ik wil ook voorkomen dat we straks met het probleem zitten dat de baby er al is en die de speen wel mag… dat gaat gegarandeerd gebeuren denk ik. Nou donderdag de speen er dan maar uit en we gaat het wel zien!

één jaar geleden

Hier hetzelfde. Wij gaan periodiek naar de dierentuin en daar geven we een speen aan de ooievaar. Die keijgt babies en die hebben toch écht een speen nodig. Zo 'foppen' we haar een beetje. Ik weet niet of elke dierentuin het heeft, maar in Amersfoort heb je een hele muur met speentjes die kinderen achterlaten. Ze is er dan ook super trots op en verteld het aan iedereen. 3 spenen weg, 2 to go! 🙋🏼‍♀️

één jaar geleden

Hahah fijn dat je even benadrukt dat je de speen weg wil doen en niet je peuter😂 Het is voor zoiets nooit het perfecte moment. Even door de zure appel heen bijten dus. Dat van de speen begraven is wel een goed idee en idd een bloemetje planten op diezelfde plek en de speen dan weghalen.

één jaar geleden

Hier hetzelfde. Wij gaan periodiek naar de dierentuin en daar geven we een ...
Dit! Is het ook een leuk uitje en ziet hij dat heel veel kindjes hem voor zijn geweest.

één jaar geleden

Laatst las ik hier een reactie van iemand die met haar kindje naar de speelgoedwinkel was gegaan en dat het kindje dan iets mocht "kopen" met zijn eigen speen. Misschien is zoiets een idee? Dan is het iets wat je kindje echt zelf doet/kiest en houdt hij er ook nog iets tastbaars aan over waarvan jullie dan kunnen zeggen "je hebt je speen geruild voor .... ga daar maar lekker mee spelen/knuffelen".

één jaar geleden

Onze peuter van net 3 is er dinds een week vanaf 🎂🎂🎂 Ook zwaar verslaafd aan zijn speen, kreeg hem ook alleen met slapen. We hebben wat langer gewacht omdat hij een nieuwe kamer kreeg en daarna een broertje. Nu was het moment beter en hij beet 1 of 2 speentjes per week kapot dus dat was ook een ding. Ik hen hem vorige week een nieuwe gegeven en gezegd dat dit echt de laatste was, dus niet kapot bijten. Dat deed ienatuurlijk wel en toen was het helaas speentje weg. 2 avonden lastig en daarna al geen probleem meer 💪💪

één jaar geleden

Hier dachten we dat het drama ging worden met een klein broertje. Hij wilde zo graag in een peuterbed, waarbij we aangaven dat een speentje niet in een peuterbed hoort. Wonder boven wonder was het toen klaar. Hij probeert het wel van de baby te stelen, maar dat is ook alweer minder. Het is inderdaad nooit een goed moment. We hadden nog het 'stoppen met foppen' boek, maar daar was hij nog te klein voor (2 jaar)

één jaar geleden

Hier hetzelfde. Wij gaan periodiek naar de dierentuin en daar geven we een ...
Geweldig! Denk dat daar ook het woord fop-speen vandaan komt ;)

één jaar geleden

De speen, niet de peuter 🤣🤣🤣

één jaar geleden

Bij ons ging het echt per ongeluk goed 😂 2 jaar en ook verslaafd. Op een ochtend was z’n speen stuk. Heb reserves, maar dacht laat ik het proberen. Speen kapot dus in prullenbak. Hij om vragen, wij in prullenbak kijken. Totdat prulllenbak vol was en toen elke keer naar lege zak kijken. Heeft week geduurd en nu vraagt die er sporadisch om… echt meevaller dit😂 Nu op naar zindelijkheidheid!

één jaar geleden

Hier was hij er vanaf toen zijn zusje werd geboren. Hij was toen 3 jaar en 3 maanden. Ik heb gewoon gezegd dat een speen echt voor baby’s is en dat hij zijn speen aan zijn zusje moet geven. Dit is zonder problemen gegaan!

één jaar geleden

Reactie op Arixx

De speen, niet de peuter 🤣🤣🤣
Ik zou toch die peuter overwegen😉🤣🤣🤣

één jaar geleden

Reactie op Dame

Ik zou toch die peuter overwegen😉🤣🤣🤣
Haha wel een stuk rustiger. En wie weet haal ik ook zoveel voldoening uit een speen als dat hij doet! Maar on topic. Mijn zoontje heeft het zowaar al de hele dag over dat zijn speen een bloem gaat worden en lijkt ook te snappen dat het slapen zonder speen betekent. 🤞 we gaan het merken, stel me maar gewoon in op een aantal nachten drama.

één jaar geleden

Door de zure appel heen. Bijna 3, dan kan je het goed uitleggen. Ik zou het vervangen door een fijne knuffel of mooi nachtlampje. Misschien ben ik hard, maar cold turkey werkt het best.

één jaar geleden

Misschien is zo'n machouyou is voor hem? Zelf nog niet geprobeerd... ik heb ook nog genoeg excuses om het uit te stellen, vliegen, vakantie, ziek etc. 🙈 Maar deze houd ik in gedachte mocht het niet lukken 🙃

één jaar geleden

Wij zijn plotseling gestopt na een bezoek aan de tandarts vlak voordat ze 3 werd. Uitgelegd dat het beter was voor haar tandjes, een filmpje over spenen wegdoen gekeken op youtube en stickers plakken na ieder slaapje zonder speen. Na 10 stickers samen ijs halen. Ze had zelf bedacht dat de speen voor haar broertje is en kwam steeds trots vertellen dat ze als grote meid zonder speen had geslapen. Het viel mij echt alles mee 😅😉