7 Reacties

één jaar geleden

Volg!

één jaar geleden

Ik lees mee

één jaar geleden

https://www.groep1-2.com/post/thematisch-onderwijs-bij-kleuters Misschien is deze link een handig hulpmiddel

één jaar geleden

Misschien kan je ergens een boek met de methode van de peuterspeelzaal vinden? Misschien kunnen ze je in de bibliotheek ook laten zien waar de thema voorlees boeken staan.

één jaar geleden

ik ben pm'er en heb zelf een vve opleiding gehad, je zou themas kunnen verzinnen bv. zomer en daarbij kleurplaten, knutsel werkjes etc opzoeken en maken met je kindje. je kan bij de thema elke week passende woordjes aanbieden bv week 1 warm, strand, ijsje etc 2e week, zee, vakantie, zonnebril en dan die gedurende week oefenen en vaak herhalen. je kan boekjes lenen bij de bieb die met de thema te maken hebben. een speelhoek maken met spullen die erbij passen.

één jaar geleden

hie heb je een site met vve methode van uk en puk. zitten gratis downloads bij zoals woordkaarten is wel handig als je het wilt gebruiken https://www.ukpukvve.nl/materialen/gratis-downloads.

één jaar geleden

Ik werk in het basisonderwijs en vind dit ook interessant! Ik probeer boekjes/kleurplaten/ knutselwerkjes/sensorisch spel aan te passen aan een thema. Ik doe het niet echt met speelgoed, tenzij we toevallig veel van een onderwerp hebben.. want ik merk dat je dan toch wel heel veel speelgoed in huis moet gaan halen om bijv een speelhoek in 1 thema op te zetten (bijv veel brandweerspullen). Dat vind ik te duur worden.