17 Reacties

9 maanden geleden

Geef het tijd. Zindelijkheid gaat in veel gevallen met een hoop ups en downs! Spannende momenten, veranderingen en ontwikkelingen kunnen soms zorgen voor een dip. Nu, als peuter zijnde maar ook later als kleuter nog. Vaste momenten op de wc zetten wil nog wel eens helpen; voornamelijk vlak na het eten(dat stimuleert de blaas en darmen) en voordat je ergens heen gaat is ook wel handig. Soms helpt het ook om weer even een beloningssysteem in te stellen met stickers oid.

9 maanden geleden

Reactie op Sevyfay

Geef het tijd. Zindelijkheid gaat in veel gevallen met een hoop ups en down ...
We zitten nog midden in het beloningssysteem. De eerste 3 dagen (naakt van onderen) geen enkel ongelukje, direct alle poep en plas op de wc. Nu de onderbroek aan, en de hele dag al alleeeeen maar ongelukjes. Ik dacht dat de goede stap was gemaakt.

9 maanden geleden

Hoe oud is jouw zoontje? Misschien dat hij er nog niet helemaal klaar voor is. Onze zoon leek er eerst ook wel klaar voor, maar had nog veel ongelukjes. Toen hebben we het even gelaten voor wat het was. Een paar maanden later gaf hij zelf aan dat hij het weer wilde en toen ging het eigenlijk wel meteen goed. Vanaf toen in een keer zindelijk, natuurlijk af en toe nog wel een ongeluk maar dat is sporadisch.

9 maanden geleden

Reactie op Happy—

We zitten nog midden in het beloningssysteem. De eerste 3 dagen (naakt van ...
Oke, het klinkt alsof je echt nog maar net begonnen bent? Hoe oud is je zoontje? Soms kan een pauze helpen. Gewoon weer even terug naar de luiers en binnenkort opnieuw proberen. Elk kind is anders dus standaard zindelijkheidsmethodes werken lang niet voor elk kind.

9 maanden geleden

2,5 jaar we volgen een cursus van Snuggles en dreams. We zijn nu 3 dagen bezig. Het advies bij deze cursus is absoluut geen luier.

9 maanden geleden

Wij hebben nooit een training gedaan. Onze zoon had dit precies zo. Toen gewoon de luier weer aangedaan en 2 maanden later weer geprobeerd. Ging weer mis, dus weer luier aan. 2 maanden later weer, en toen ging het direct goed. Toen was hij net drie. Ik vind beloningssystemen ook zo niet nodig. Een kindje moet eraan toe zijn. Maar dat is mijn mening als moeder van 2 zindelijke kinderen 😉

9 maanden geleden

Ja maar goed, hij kan het toch heeft hij laten zien? Dus dan is hij er mi aan toe.

9 maanden geleden

Reactie op Happy—

Ja maar goed, hij kan het toch heeft hij laten zien? Dus dan is hij er mi ...
Maar hij kan het dus niet 😉 Niet met het gevoel van iets (stof, luier) tegen zijn billen aan. Dat is echt anders dan bloot zijn. Vraagt veel meer concentratie en een brein dat in staat is zich te realiseren dat hij niet moet plassen, ondanks dat hij stof/luier voelt.

9 maanden geleden

Maar joh, dan ga je lekker zo door? Want de tips die je krijgt, wuif je weg. Terwijl wij allemaal hetzelfde zeggen. Niet lullig bedoeld, maar wat wil je precies horen?

9 maanden geleden

Ik zou er eerlijk gezegd geen cursus voor volgen, kijk naar je zoontje. Toont hij interesse in de wc/potje? Is hij er aan toe denk je? Zo niet, dan kan het voor hem frustrerend worden en voor jou is het dat denk ik al. Dat maakt het er niet gemakkelijker op. Je hebt echt nog alle tijd

9 maanden geleden

Reactie op Happy—

We zitten nog midden in het beloningssysteem. De eerste 3 dagen (naakt van ...
Ik lees nu dit, joh je kindje moet iets leren wat hij in 2.5 jaar niet gewend is. Zindelijk worden gaat gepaard met heel veel poetsen, gaat wel weer over

9 maanden geleden

Reactie op MamaVanBijnaDrieMoppies

Maar joh, dan ga je lekker zo door? Want de tips die je krijgt, wuif je weg ...
Hahaha! Nou bedankt hoor. Dus als ik een weerwoord geef wuif ik te tips weg. Lekker zwart-wit maar bedankt!

9 maanden geleden

Je zou als tussenoplossing nog kunnen proberen om geen onderbroek aan te doen maar wel een wat lossere broek, misschien voelt het voor hem dan minder als luier idee (de onderbroek) en kan je over een week ofzo kijken hoe het gaat met een onderbroek erbij

9 maanden geleden

Reactie op Happy—

Hahaha! Nou bedankt hoor. Dus als ik een weerwoord geef wuif ik te tips we ...
Nou, een beetje wel? Als iedereen hetzelfde advies geeft en jij het er niet mee eens bent (je zegt zelf: “hij kan het wel”), dan wuif je toch de adviezen weg? Waarom een weerwoord geven als je advies wil? Ik vind jou juist niet zo vriendelijk tegen mensen die de tijd nemen hun tips te geven. Maar graag gedaan voor mijn nuttige advies en je komt er vanzelf achter dat ik en alle andere reageerders gelijk hebben.

9 maanden geleden

Reactie op MamaVanBijnaDrieMoppies

Wij hebben nooit een training gedaan. Onze zoon had dit precies zo. Toen ge ...
Hier sluit ik me bij aan. Onze dochter had er eerst ook totaal geen interesse in en was er nog niet klaar voor. Ook op het potje gezet, plasje gedaan , sticker.. aantal keer geprobeerd. Tijdje niks mee gedaan en net voor afgelopen zomervakantie was ze er zelf klaar voor. Binnen een week dag en nacht zindelijk. Dit was vlak voordat haar zusje werd geboren. Totaal geen terugval gehad.

9 maanden geleden

Mijn ervaring is dat kinderen die echt toe zijn aan zindelijkheid binnen een paar dagen zindelijk zijn met heel weinig ongelukjes. Als je voor die tijd begint is het wellicht te trainen maar kost het een hoop tijd, moeite en energie van schoonmaken.

9 maanden geleden

Als hij het in de blote billen kan, kan hij het ook leren met onderbroek. Maar waarschijnlijk voelt het voor hem als luier en is dan te laat. Dat kwartje moet even vallen. Als het nog positief allemaal gaat, kan je gewoon doorgaan. Blijven belonen voor droge broekjes en ieder plasje op het potje. Op jonge leeftijd leren ze het niet in een week, eerder paar weken. Maar het kan zeker wel, mijn dochters waren net 2 en net 2,5 dat ze het ook in de blote billen konden, een maand later met broek, weer een maand later helemaal zelf. Gewoon doen wat je gevoel zegt, als je denkt dat ie nog even in blote kont moet oefenen omdat dit succes creëert, prima toch.