13 Reacties

één jaar geleden

Hier hetzelfde probleem qua

één jaar geleden

Hier hetzelfde probleem qua
Koken jullie apart of moet jullie kindje eten wat de pot schaft?

één jaar geleden

Ik zie dat je kindje 2 jaar is. Dan is het heel normaal dat ze (wel eens) weigeren. Ik volg rolinde_opdegroei op instagram, erg fijn account. Hier een dochter van 2.5, eet ook niet bijzonder goed. Tips: - niet dwingen (ik dwing jou ook niet om iets te proeven wat je eigenlijk niet wil of durft) - hou het gezellig aan tafel - als je je druk maakt om groente-inname: zet eens wat groenten op tafel rond 15u: komkommer, tomaatjes, rauwe wortel o.i.d. Dat haalt de druk van het avondeten af - ga niet chanteren met bijvoorbeeld een toetje. Geef gewoon altijd een toetje (of nooit, net wat jullie gewend zijn) en ga ook niet extra veel toetje geven als ze niets eet Misschien kun je hier iets mee! Overigens zijn deze tips ook voor mij lang niet altijd werkend hoor. Mijn dochter proeft zelden iets nieuws. Wat nog wel eens helpt hier is dat ze mee helpt groenten snijden. Vaak geef ik haar dan wat komkommer, paprika o.i.d. en dan mag ze dat met haar eigen botte mesje op mama's snijplank snijden. Dan snoept ze nog wel eens wat op :)

één jaar geleden

Je zou kunnen proberen om gedurende de dag wat tomaatjes en komkommer enzo neer te zetten waar ze van kan 'snoepen'. Dan krijgt ze wel de groenten binnen ook al is dat niet bij het avondeten. Ik denk verder dat het een fase is en dat je gewoon alles moet blijven aanbieden en dat ze vanzelf wel weer meer verschillende dingen gaat eten. Hier eet ze eerst een tijd alleen maar groenten, dan ineens alleen maar aardappel en dan ineens alleen maar vlees. Soms van alles een beetje. Je weet het nooit.

één jaar geleden

Reactie op MamavanEm

Ik zie dat je kindje 2 jaar is. Dan is het heel normaal dat ze (wel eens) w ...
Onze dochter eet overdag best wel goed vind ik. Ongeveer 2 broodjes in de ochtend en 2 in de middag. 1 a 2 stuks fruit. Was hiervoor ook anders. Als zij niet eet dan is dat prima en wil zij daarna een toetje dan is dat ook goed en soms vraagt zij ook om fruit en dan mag zij dat ook. Maar de laatste tijd kijkt zij naar het eten en zegt dan nee! Eet wat vlees en klaar is ze.

één jaar geleden

Hier helpt het om haar een gebaksvorkje te geven. Zodat ze zelf kan prikken en eten. Meestal krijgt ze eerst aardappels en groente. En als wij gaan eten het vlees. Verder gebruiken wij de groente rondjes van bonduelle. Gewoon rösti rondjes van groente.

één jaar geleden

Reactie op Daisy16

Onze dochter eet overdag best wel goed vind ik. Ongeveer 2 broodjes in de o ...
Hier ook een vleesfan, ik laat dat gewoon in de pan zitten en serveer eerst alleen de aardappel- en groentecomponent. Dat helpt vaak wel wat.

één jaar geleden

Reactie op Ang6

Hier helpt het om haar een gebaksvorkje te geven. Zodat ze zelf kan prikken ...
Dit ga ik morgen even proberen 😊 Dankje voor de tip.

één jaar geleden

Reactie op MamavanEm

Hier ook een vleesfan, ik laat dat gewoon in de pan zitten en serveer eerst ...
Ojaa misschien ook een goed idee, zal dit ook eens even proberen.

één jaar geleden

Ik verwacht over een maandje pas ons eerste kindje, maar toen ik nog veel oppaste op moeilijke eters maakte ik vaker roze prinsessenpannekoeken (met bieten) of groene shrek-pannekoeken (met broccoli). Google even op pannekoeken en de groente die je die dag wilt verstoppen ☺️

één jaar geleden

Hier alleen een prak-eter. Gaat erin zolang er appelmoes op zit ...

één jaar geleden

Reactie op Daisy16

Koken jullie apart of moet jullie kindje eten wat de pot schaft?
Beide …

één jaar geleden

Onze dochter van 2 eet beter dan onze zoon van 4, dat is echt een broodfanaat (net als zijn pa). Wij dwingen ook niks en laten ze lekker vissen wat ze wel willen eten. Vaak gaat het vlees ook wel het hardst. Gerechten die hier werken: 1. Macaroni. Je kunt een deel van de groenten aanfruiten en pureren (paprika, courgette, geraspte wortel, diepvrieserwten) met tomatenblokjes uit blik/tomatenpuree. Ik doe hier grove stukjes gebakken gehakt en paprika doorheen, die vist madammeke eruit. En ipv elleboogjes, meerdere soorten pasta (fusili/farfalle/penne of rendierpasta van ikea). Dit is zowel met de hand als vork makkelijker te eten dan elleboogjes, spaghetti of lasagna en de saus blijft er wel een beetje aan hangen. Gewoon lekker laten vissen wat ze lekker vinden. 2.macaroni ham-kaas met broccoli erdoor 3. Ovenschotel witlof en hamreepjes. Beetje kerriekruiden. Even voorbakken en 2 eetlepels bloem toevoegen die later de saus binden. Sausje: 2 eitjes en een scheut melk, koud in de ovenschotel gieten. Bovenop voorgekookte aardappelschijfjes en geraspte kaas. 3.Wraps zelf vullen. 4. Quiche 5. Zelf pizza maken.