17 Reacties

9 maanden geleden

Waarom wil je dit eigenlijk niet? Ik zou me hier zelf niet zo druk om maken, ook hier zijn leeftijdsgenoten en leert ze ook omgaan met/zorgen voor kleinere kinderen..wellicht zie ik jouw zorg over het hoofd?

9 maanden geleden

Let it go, er is meer waar ze rekening mee moeten houden. 0-4 groep is gewoon prima. Wist je dat er personeeltekort is in het kdv?

9 maanden geleden

Persoonlijk zou ik het belangrijker vinden welke leidsters op de groep van mijn kind zouden staan, dan de wijze waarop de groep is ingericht. Op onze opvang werd ook ‘opeens’ een verticale groep opgericht en toen ik zag welke leidsters op die groep stonden, vond ik het geen enkel probleem. Juist met die leidsters hebben m’n kinderen een goede klik en voor mij zou die klik belangrijker zijn.

9 maanden geleden

Onze dochter zit in de verticale groep sinds ze anderhalf is (dat is bij ons wanneer de babygroep stopt) en vind het echt helemaal prima. Zie er echt geen probleem in en ze heeft het hartstikke naar haar zin. Leuke leidsters, leuke kinderen en ze leert juist enorm veel. Ben wel blij dat het pas vanaf anderhalf was, want echt als kleine baby had ik spannender gevonden Ik doe ook peutergym met haar met kinderen tussen de 1,5 en 4 en ook dat is echt prima! Dus ik zou het persoonlijk loslaten en eerst maar eens aan kijken. Bij ons werd overigens duidelijk gezegd bij de intake dat we best onze voorkeuren aan mogen geven, maar dat ze er niet altijd rekening mee kunnen houden.

9 maanden geleden

Op onze locatie van de opvang is er maar 1 groep, en dat is dus een verticale groep. Alleen maar positieve ervaringen mee. De kindjes vinden/vonden het er super. De oudste twee zijn er nog graag, al zijn ze er al lang niet meer natuurlijk. Ze leren veel van elkaar en ook omgaan met verschillende leeftijden. Ik zou juist niet de voorkeur hebben voor een horizontale groep, dan mieten ze met twee jaar gaan wennen aan een nieuwe groep qaar ze ineens 'klein' zijn.

9 maanden geleden

Thanks allen! Ja ik denk dat ik vooral boos ben over dat ik al bij plaatsing mijn voorkeur heb doorgegeven voor het doorstromen (dus dik 2 jaar geleden). Dus eigenlijk vind ik dat het beleid zou moeten zijn dat de kinderen die doorstromen vanuit de baby's voorrang krijgen. Maar goed. Ik laat het voor nu los, is vast ook een fijne groep. En mocht ze toch op de peuters geplaatst worden is dat alleen maar fijn!

9 maanden geleden

Reactie op Bijnametznviertjes

Thanks allen! Ja ik denk dat ik vooral boos ben over dat ik al bij plaatsin ...
Snap ik wel hoor, maar het kan natuurlijk ook zijn dat het dan nog niet lukt. Wellicht veel andere kindjes later ingestroomd, dus niet vanaf babyleeftijd. Ze zien idd al 2 jaar aankomen dat jouw kindje 2 wordt, maar daar kunnen ze dan niet een jaar lang een plekje voor vrijhouden als er ook een kindje binnenkomt dat nu al geplaatst kan worden

9 maanden geleden

Ik denk dat jouw kleine de mini’s juist super leuk gaat vinden 🥰

9 maanden geleden

Hee, ik werk zelf in de opvang en ik zou me niet zo’n zorgen maken als ik jou was. Er zitten veel voordelen aan een 0 tot 4 groep. Peuter groepen zijn vaak grote groepen van 16 kinderen op 2 leidsters. Het is altijd ontzettend druk op die groepen en dit werkt vaak best overprikkelend voor de kinderen. In een 0-4 groep zitten vaak minder vanwege de ratio. Als de baby’s op bed liggen hebben de peuters de groep vaak voor zich zelf en is het heerlijk rustig groepje. Dan heb je echt even tijd om samen te knutselen bijv. Naar mijn mening veel fijner als 16 peuters die allemaal tegelijk wakker zijn.

9 maanden geleden

Reactie op decemberbaby23

Hee, ik werk zelf in de opvang en ik zou me niet zo’n zorgen maken als ik j ...
Veel peuters vinden het trouwens heerlijk om te tutten met de baby’s, helpen met flesjes geven. Zo leren ze weer van elkaar 😊

9 maanden geleden

Mijn beste vriendin haar kleine van 1,5 vindt mijn kleintje van 5 maanden helemaal geweldig 🩷

9 maanden geleden

Oke ik ga me niet meer druk maken. Thanks allemaal!🥰

9 maanden geleden

Reactie op Bijnametznviertjes

Thanks allen! Ja ik denk dat ik vooral boos ben over dat ik al bij plaatsin ...
Tja, een voorkeur opgeven wil natuurlijk niet zeggen dat het gaat lukken en ze geven het netjes 2 maanden vantevoren aan. Op onze opvang zitten kindjes van bijna 3 nog in de dreumesgroep, omdat er geen plek is op hun dagen bij de peuters... Je zou nog even kunnen informeren hoe het besluit tot stand is gekomen en vragen of ze je dochter alsnog in de peutergroep kunnen zetten als er plek is. Wellicht is er wel plek als jullie van opvangdagen wisselen, maar dat moet maar net kunnen met je werk. Maar eerlijk gezegd zou ik er geen energie in stoppen. Ze redt zich vast ook wel ik de verticale groep. :)

9 maanden geleden

Ik verbaas me er echt over wat ouders wel niet allemaal denken te kunnen bepalen tegenwoordig. Wees blij dat je kind een plekje heeft. En anders staat het je natuurlijk vrij om een andere opvang te kiezen waar ze dat soort groepen niet hebben.

9 maanden geleden

Ik zou mij hier echt niet druk om maken. Als je dochter er zit en je merkt dat ze er niet op haar plek zit vind ik het iets anders, dan kijken wat mogelijk is. Maar waarom zou je het niet willen? Wij hebben niet eens zekerheid of we plek hebben als onze dochter 2 wordt: je krijgt toewijzing voor een groep en geen garantie op doorstroom vanwege de grote tekorten. Dat naast de reguliere groepsluitingen. Andere kdvs zijn minimaal 20 minuten rijden. Dus vanuit mijn perspectief snap je hopelijk dat ik dit wat overtrokken vindt.

9 maanden geleden

Reactie op Tafellamp

Ik zou mij hier echt niet druk om maken. Als je dochter er zit en je merkt ...
Haha nee ik snal het hoor. Zoals ik al zei, denk ik momenteel niet helemaal helder😅 Ik hoop dat jouw kindje een plekje krijgt!

MOD

9 maanden geleden

Op verzoek van TS topic gesloten.