11 Reacties

één maand geleden

1,5 jaar

één maand geleden

De arts op ons CB zei dat zij zich hierom zorgen zou maken vanaf 2 jaar. Dat zei ze toen onze zoon 15 mnd was. Ze vond het toen wel erg belangrijk dat hij alles begreep, en dat doet jullie kindje dus wel.

één maand geleden

Gezien je laatste zin niet heel snel. Anderhalf/ twee?

één maand geleden

Ik vind deze fijn als hulpmiddel: https://www.kindentaal.nl/snel-test

één maand geleden

Waarschijnlijk heb je rond de 2 jaar een consult bij het CB en dan checken ze ook de woordenschat. Volgens mij is dat dan ook het logische moment om te kijken of je kindje eventueel wat extra aandacht nodig heeft. Maar zoals je het beschrijft klinkt het vrij normaal! Het ene kind is gewoon wat fysieker dan de ander.

één maand geleden

2 jaar

één maand geleden

Onze zoon zei met zijn tweede verjaardag alleen papa. Hij is nu 3 en praat volle zinnen. Hij ging van 0 naar 100 zeg maar. Ik zou me er niet te druk om maken. Tussen 2 en 3 jaar maken ze zo’n grote ontwikkeling weer door.

één maand geleden

Hier een dochter die 2,5 is en in februari is verwezen van cb naar logopedie. Merk nu wel dat er ineens per week paar woordjes bijkomen.

één maand geleden

Vanaf 2 jaar. En hangt er natuurlijk wel vanaf of hij/zij wel 'klets' (mag onverstaanbaar) of er helemaal gene geluid uitkomt... En wat al gezegd is, tussen 2 en 3 kan er heeeeel veel gebeuren, maar als een kind met 2 echt nog niets zegt zou ik wel even navragen of extra controle willen.

één maand geleden

Kinderarts van ons gaf aan dat het vanaf 2 jaar pas iets is om je zorgen om te maken, mits je kind de dingen wel snapt en een eigen taal heeft.

één maand geleden

2,5 - 3 jaar. Oudste praatte nauwelijks tot die tijd en en daarna meteen volzinnen. Jongste is ruim 2 en brabbelt er op los. Zolang ze opdrachten snappen zou ik mij niet druk maken .