13 Reacties

9 maanden geleden

Deel 2

9 maanden geleden

Deel 2
Ik ben bang dat wij je niet kunnen zeggen wat zij denkt. Ik zou zelf even contact leggen met het cb en hierover een gesprek hebben.

9 maanden geleden

Reactie op MarijkeYoshi

Ik ben bang dat wij je niet kunnen zeggen wat zij denkt. Ik zou zelf even c ...
Dank voor je antwoord. Ik denk dat ik dit ook zeker zal gaan doen. Maar had ze dit niet benoemen? Is zij niet verplicht om dit soort vermoedens uit te spreken?

VRIEND

9 maanden geleden

Heeft de jeugdverpleegkundige of jeugdarts uitgesproken dat er zorgen zijn? Zo niet dan zou ik je geen zorgen maken. Sowieso nog veel te jong voor eventuele diagnoses. Maar sommige gedag kan wel opvallen, zo zijn wij (op ons verzoek) doorverwezen voor extra hulp hoe om te gaan met bepaald gedrag van onze dochter. Cb heeft geen enkele reden niet te benoemen wat ze denken over de ontwikkeling van jou kindje. Elk kind is anders. Als het niet lekker zit zou ik gewoon even een mailtje sturen of je een telefonisch consult kan krijgen om het even uit te spreken. Waarschijnlijk lucht dat op.

9 maanden geleden

Als ik haar reactie lees haal ik er niet uit dat ze autisme vermoedt… Het is hartstikke normaal dat een kind nog geen voorkeurshand/voet/been heeft. Dat is nog in ontwikkeling. Denk dat ze gewoon wat oefeningen uitprobeerde om na te gaan of gehoor in orde is en hij wel een taalontwikkeling doormaakt, omdat hij de opdrachten begrijpt en uitvoert. Als je je toch onzeker blijft voelen, zou ik gewoon bellen of mailen en vragen naar de achterliggende gedachte van de opdrachten.

9 maanden geleden

Reactie op 2020mama

Heeft de jeugdverpleegkundige of jeugdarts uitgesproken dat er zorgen zijn? ...
Dank voor je antwoord. Fijn dat jullie doorverwezen zijn voor jullie dochter🙏🏻.Ergens denk ik ook dat ik beren op de weg zie die er niet zijn…maar ik zal zeker even bellen om het toch even te bespreken met haar.

9 maanden geleden

Een kind van 18 maanden betrekt je echt nog niet bij het spel! Die speelt voornamelijk alleen, pas vanaf 3 jaar kun je dit een beetje gaan verwachten. En dat links/rechts: ze wisselen nog continu, pas met een jaar of 4 weet je of je kind links of rechts is. En het is al helemaal veels te vroeg om aan autisme te denken! Ik als logopedist maak me nog totaal geen zorgen bij jouw verhaal!

9 maanden geleden

Met 18 maanden kunnen ze echt nog geen diagnose stellen, dus daar zou ik me geen zorgen over maken. Voor mij klinkt het ook echt niet zorgelijk! Werk in de kinderopvang (dus zie ook veel kindjes) en die kunnen lang nog niet allemaal 3 woordjes zeggen, dat je zoontje al kan bouwen/stapelen met blokjes is al super knap! Vind het ook logisch dat je zoontje niet geconcentreerd gaat zitten met de bal als er nog meer speelgoed voor hem staat, hij wil dat ook even ontdekken! Ieder kindje ontwikkelt zich op zijn eigen tempo. Heb vaker het idee dat ze consultatiebureau echt zoeken naar dingen… bij mijn zoontje was altijd wel iets verkeerd, hij is nu bijna 2 en echt helemaal niks mis mee

9 maanden geleden

Ik lees niks bijzonders in jouw verhaal, zeker niet omdat er niks is uitgesproken. Ik heb veel kennis over autisme maar ik heb niet direct alarmbellen die gaan rinkelen hoor! Hij is nog hartstikke jong, niks aan de hand!

9 maanden geleden

Reactie op Logootje

Een kind van 18 maanden betrekt je echt nog niet bij het spel! Die speelt v ...
Dank voor je geruststellende bericht😊!

9 maanden geleden

Reactie op kikiSalvador

Met 18 maanden kunnen ze echt nog geen diagnose stellen, dus daar zou ik me ...
Precies dit! 😊

9 maanden geleden

Er kan zo weinig worden gehaald uit een zo’n observatie in een vreemde setting. Onze dochter wilde op die leeftijd geen blokje aannemen omdat ze de arts eng vond (mijn vriend vond hem ook onaardig dus geef haar eens ongelijk 🤭) terwijl ze thuis al maanden hele torens kon bouwen. Ook kreeg hij de vraag of ze kwam als hij haar zou vragen: kom, dan gaan we een boekje lezen. Mijn vriend antwoordde heel terecht: ja ze zou komen maar niet omdat ik die vraag stel, maar ze komt sowieso naar je toe als je ergens anders staat 😂 nou… dat zou betekenen dat haar taalbegrip onvoldoende is 🤦🏻‍♀️ Weet je, het is heel goed dat men alert is op mogelijke problemen. Soms is het een reden voor een extra vinger aan de pols. Zo moest onze dochter nog een keertje extra terugkomen. Er bleek niks aan de hand. Ik snap best dat ze niet meteen allerlei enge vermoedens/mogelijkheden gaan uitspreken want meestal is het niks. Gewoon een oogje in het zeil. En als het je toch onzeker maakt moet je gewoon vragen wat er in ze omgaat en wat de observaties volgens hen betekenen.