19 Reacties

2 jaar geleden

Ontbijtje met brood en ontbijtkoek Fruit Biscuitje Lunch met brood en zoet beleg zoals pindakaas, jam, chocopasta, stroop. Plakje worst en kkomkommers Minicrackers / rijstwafel/ cracotte Soepstengels Avond eten wat wij eten anders eet meneer niet. Dus ook frietje inderdaad, pannenkoek of wat. Weet ik dat hij het echt niet eet heb ik die kleine potjes groente v (wortel/sperziebonen/spinazie etc) aardappelschijfjes in de vriezer en hamburger/vissticks in de vriezer. Kwark na Hij mag ook soms: knijpfruit, rozijntjes, chippies (die beertjes) en als wij lekker een borrelplankje hebben dan eet hij mee. Ik weet eigenlijk niet wat het cb aanraadt 😅

2 jaar geleden

Onze 2-jarige eet in principe gewoon met ons mee. En we proberen zelf ook wel redelijk gezond te eten, maar ze krijgt ook zeker af en toe wel pannenkoeken of een patatje. Hier heeft CB daar overigens verder geen commentaar op.

2 jaar geleden

Hier eet de 2jarige ook alles met ons mee. Al varieer wel iets als hij het niet lekker vind. Dus wat meer van de dingen die hij lekker vind, minder wat hij niet graag eet. En we bieden wel eens alles apart aan, terwijl we het zelf door elkaar mengen. Echt niet allemaal gezond.

2 jaar geleden

Hier eten ze gewoon met ons mee 3 jaar en 1 jaar wij eten ook zeker niet altijd gezond en hun eten dan gewoon mee met een patatje etc

2 jaar geleden

Ochtend een boterham Fruit Voor t slapen boterham Middag tussendoortje ligt eraan is elke dag wel wat anders Avond eet hij met ons mee sinds hij 1 is Wat raad de cb eigenlijk aan dan? Af en toe patat kan geen kwaad lijkt mij😄

2 jaar geleden

Reactie op Merve

Ochtend een boterham Fruit Voor t slapen boterham Middag tussendoortje ligt ...
Hier bij mij zijn ze zo tegen vette en zoute dingen. Tuurlijk kijk ik uit met te veel zout, maar het cb is wel extreem. Kwa drinken zeggen ze ook, alleen water en thee en anders diksap, maar dan maar echt een heel klein drupje.. 😅

2 jaar geleden

Reactie op nienke1995!!

Hier bij mij zijn ze zo tegen vette en zoute dingen. Tuurlijk kijk ik uit m ...
Ow serieus. Maar dat is toch ook logisch. Qua drinken heb ik wel eens alles vergeleken. Slimpie zit niets in zeggen ze, maar ruikt heel chemisch vind ik. Diksap zat nog best veel suiker in. Ik gebruik nu karvan cevitam 0% suiker.

2 jaar geleden

Reactie op nienke1995!!

Hier bij mij zijn ze zo tegen vette en zoute dingen. Tuurlijk kijk ik uit m ...
Oh nou. Wij krijgen toch ook gewoon vet en zout binnen. Kan onszelf ook kwaad? Water is tenslotte wel de beste natuurlijk maar af en toe een pakje drinken kan ook geen kwaad... Te extreem hoeft ook weer niet . Althans als je zelf ook goed oplet op je voeding dan is het normaal dat je dat zo overbrengt aan je kinderen.

2 jaar geleden

Mijn peuter eet bijna niets en vind dr best magertjes dus ben allang blij als er iets in gaat, daarom krijgt ze van mij gewoon koekjes en eens in de week patat of pizza 😅 Ochtend pap (250ml melk met brinta) Middag 1 boterham Avond dus niks.. tenzij we patat eten, soms eet ze wel spaghetti of andere pasta (kaal..) Tussendoor ook weinig tot niets, soms wat nootjes, een banaan of paprika of koekje. Limonade ook ipv altijd maar dat water, ga zelf ook niet de hele dag saai water drinken.

2 jaar geleden

Reactie op Rebecca-1994

Mijn peuter eet bijna niets en vind dr best magertjes dus ben allang blij a ...
Oh ja, dan ben je allang blij dat er wat in gaat ja.😅 Hier drinken de kinderen ook t liefst geen water, tenzij ze het erg warm hebben haha.

2 jaar geleden

Ontbijt pap, boterham of cracker. Beker melk er bij. Tussendoor fruit en water. Lunch, boterham. Vaak 2 halve, 1 met hartig beleg en 1 met zoet. Qua hartig krijgt ze ook gewoon kaas en vleeswaren, ze eet verder nauwelijks zout dus laat haar zelf kiezen. Qua zoet hebben we sinds ze 2,5 is ook wel pasta of hagelslag. Voorheen alleen fruitbeleg (jam maar dan veel minder suiker) of appelstroop. Tussendoor vaak weer fruit, soms een koekje of nog soepstengel of cracker ofzo. Als ik ga koken krijgt ze vaak een stukje paprika of tomaatje oid. Avondeten eet ze met de pot mee al vanaf 1 jr maar ik kook wel vrijwel zoutloos, niet eens speciaal voor haar, de meeste volwassenen krijgen ook veel te veel zout binnen. Als we iets eten wat zij niet lust dan heb ik vaak een extra groente ofzo die ze wel eet. Toetje is vaak yoghurt maar ook wel eens lekker vla of pudding en af en toe een ijsje. Qua vet maak ik me niet druk, als je gezond en gevarieerd eet krijg je daar niet snel te veel van binnen. Suiker probeer ik wel op te letten maar af en toe fristi of limonade vind ik echt geen probleem, alleen niet dagelijks.

2 jaar geleden

Reactie op nienke1995!!

Hier bij mij zijn ze zo tegen vette en zoute dingen. Tuurlijk kijk ik uit m ...
Suiker en zout snap ik wel. Probeer er zelf ook wel op te letten, maar ja, kopieergedrag hè. Dus val ik meestal zelf door de mand met mijn koekjes 🤭 Maar vet vind ik eigenlijk best vreemd. Mijn peuter had enorme last van peuterdiarree, dus we moesten juist veel meer vetten toevoegen aan zijn dieet. Maakt heel veel verschil. Kinderen zijn blijkbaar niet gemaakt voor al dat magere eten. Olijfolie, roomboter, volle melk, etc dan he. De frituurpan bedoelden ze daar waarschijnlijk niet mee 😉.

2 jaar geleden

Bedankt voor al jullie berichtjes!😇😄

2 jaar geleden

Reactie op Nora-28

Suiker en zout snap ik wel. Probeer er zelf ook wel op te letten, maar ja, ...
Ook volwassenen zijn trouwens niet gemaakt voor dat mager eten! De volle producten (bv. Melk, yoghurt) zijn vaak een betere keuze dan de magere producten. Het vult beter en uit onderzoek blijkt dat je dan op het einde van de dag vaak minder calorieën binnen hebt dan wanneer je voor de magere varianten kiest. Omdat je gewoon sneller terug honger hebt en dan gaat snaaien..

2 jaar geleden

Reactie op Schaakmeisje

Ook volwassenen zijn trouwens niet gemaakt voor dat mager eten! De volle pr ...
Klinkt inderdaad wel logisch.

2 jaar geleden

Ons kindje van 1 eet alles met ons mee. Heb een potje staan voor als hij iets echt niet wil, maar doorgaans eet en drinkt hij wat wij eten/drinken. En ja, ook dat frietje en die frikandel vliegt er goed in. Volstouwen met snoep en ongezonde dingen is écht wat anders dan “gewoon” mee-eten met papa en mama. Mijn kereltje groeit goed en ontwikkelt zich prima! 🤗

2 jaar geleden

Reactie op Schaakmeisje

Ook volwassenen zijn trouwens niet gemaakt voor dat mager eten! De volle pr ...
Ohja, dat klinkt inderdaad wel logisch!

2 jaar geleden

Reactie op De Krullevaar

Ons kindje van 1 eet alles met ons mee. Heb een potje staan voor als hij ie ...
Helemaal mee eens!!

2 jaar geleden

Wij lieten m ook altijd met de pot mee eten. Ook wel eens patatjes. Maar dan wel patatjes zonder zout. Die kleintjes kunnen daar echt nog niet goed tegen, het zout is veel te belastend voor de nieren.