20 Reacties

10 maanden geleden

Dit kan idd n lastige fase zijn. Het is heel erg verschillend per kind! M’n dochter sliep nog n uur tot ze 4 was. M’n zoontje met 2,5 eraf. Maar kwam ook omdat wij het bij hem zelf onhandig vonden qua ritme met z’n zus 🤭. Ik zou het gewoon eens uittesten! Je kunt ook proberen het dutje eerder te doen. De slaapdrank neemt af na half 2. Keer om half 1 proberen? Zou wel n rust moment erin houden! Ook lekker voor jezelf. Bijv je kindje in bed leggen met een wekker. En dan ook zeggen dat het tijd is om te rusten Dat ze eruit mag als de wekker gaat. Ze zal soms ook wel in slaap vallen nog dan ws!

10 maanden geleden

Reactie op Besje87

Dit kan idd n lastige fase zijn. Het is heel erg verschillend per kind! M’n ...
Slaap drang ;)

10 maanden geleden

Mn dochter van 2,2 jaar slaat haar middagdutjes regelmatig over laatste 2 week. Als ik merk dat ze echt moe is eind vd ochtend dan leg ik haar wel in bed. En soms slaapt ze dan wel uurtje tot 1,5 uur. Maar dat ligt er aan hoe laat ze smorgens wakker is geworden. Ze kan nogal een vroeg vogeltje zijn. Maar laatste 2 dagen was ze nog erg energiek rond de middag. Dan krijg ik haar dan echt niet op bed. Verbouwd ze haar hele bed🙈. En ze houdt het heel goed vol. Eind vd middag begint ze wat mopperig te worden. Eten wel optijd voor haar. En leg haar dan ook wat eerder op bed. Eerder was het vaak 19:30 naar boven, maar ga nu 18:45 met dr naar boven. Tegen 19 uur valt ze vaak in mn armen tijdens boekjes lezen al in slaap. Kan ik haar in bedje leggen en slaapt ze zo verder tot volgende ochtend half 7. Misschien gewoon even proberen of het werkt om middagdutje er af te laten.

10 maanden geleden

Het lijkt mij geen oververmoeidheid hoor, ze pakt toch lekker wat slaap op een dag. Hier is dochter bijna 2,5 en tja, wat zal ik zeggen. Een fan van slapen is ze nooit geweest. Hier bekijk ik echt per dag of ik probeer haar een dutje te laten doen, afhankelijk van de dagplanning, hoe vroeg ze is opgestaan, hoe moe ze lijkt enz. Dut ze pas laat dan maak ik haar wakker, is ze vroeg dan laat ik haar liggen. Ze heeft hierdoor geen vaste bedtijd, dit valt altijd ergens tussen half 8 en half 10 en 's ochtends wordt ze wakker ergens tussen 6 en 8. Heel wisselend dus.

10 maanden geleden

Dit lijkt me de overgangsfase! Zolang ze nog rustig in haar bed gaat liggen en meestal ook nog even een dutje doet, zou ik dat nog even in stand houden. Ons zoontje ging alleen maar schreeuwen en stampen in bed. Als ie wel eens sliep, viel hij s avonds pas rond 21uur in slaap. Ik zou haar smiddahs wel wakker maken, nu de nachten korter worden.

10 maanden geleden

Mijn oudste zoon was 2 jaar en 3 maanden en hij wilde niet meer slapen in de middag. Mijn middelste zoon die heeft tot bijna 4 jaar een middag slaapje gedaan. Dit is echt heel erg verschillend per kind.

10 maanden geleden

Ik zou eerst beginnen met wakker maken.. proberen nog 30-45 minuutjes max te slapen. Dan gaat ze savonds ook eerder slapen waarschijnlijk en vermoedelijk ook iets langer slapen smorgens. Kijken of dat werkt! Gewoon op bed leggen rond 12.45. Slaapt ze niet voor half 2 dan er weer uit. Heeft ze evengoed eventjes gerust. En anders max tot 14.00 laten liggen..

10 maanden geleden

Mijn zoontje is nu drie en gaat elke middag nog even naar bed om te ‘chillen’. De ene keer ligt hij lekker in bed liedjes te zingen, de andere keer slaapt hij wel. De fase waar jij in zit, hebben wij ook gehad en ben echt blij dat we de ritmiek erin hebben gehouden want nu slaapt hij soms echt weer wel (en toen in die fase wilde hij echt niet). Ik denk dat ze het nog wel even nodig hebben, dus mijn advies is om nog even door te zetten.

10 maanden geleden

Vroeg wakker kan heel goed oververmoeidheid zijn ja. Maar dit is een lastige leeftijd. Doordat ze smiddags slaapt gaat ze savonds later slapen. Was hier ook zo, ze lag soms wel eens tot 22 uur wakker. Wij zijn toen idd wel het middagdutje gaan overslaan. Sindsdien slaapt ze weer direct om 19.30 als ze naar bed gaat. Smiddags gaan we vaak even lekker naar buiten om het inkakmoment te overbruggen.

10 maanden geleden

Hier komt en gaat het. De ene dag wil hij in de middag niet slapen en kan dat ook aan en slaapt dan gelijk als hij naar bed moet in de avond. De andere dag wil hij niet slapen, maar kan het niet aan of wil het wel en dan leggen we hem op bed om 1 uur lang te slapen, maar nooit later dan 14.00 uur eruit (dus om 13.00 uur max ligt hij in bed). Anders is de avond een ramp. Hij is dan vaak nog een kwartiertje wakker in de avond. Hij slaapt meestal om 20.00 uur. Voor de ochtend maakt het hier geen verschil het wel of niet slapen. Hier bekijken we dus per dag wat kan. Hij heeft het een keer een week lang volgehouden zonder middagslaap en daarna was hij helemaal op. Zonder middagslaap eten wij wel uiterlijk om 17.15 uur en ligt dan vaak om 19.00 uur al in bed. En we stellen ons in op een flinke dip rond 16.00 uur. Dan gaan we nog even naar de speeltuin ofzo of in ieder geval 1 op 1 spelen. Om 14.00 uur heeft hij dan soms toch dat hij zegt dat hij moe is. Dan gaat hij een paar minuten liggen op de bank en is het weer goed.

10 maanden geleden

Misschien wat later naar bed ‘s avonds? Onze dochter (bijna 3) slaapt tot 15u en dan gaat ze om 20u naar bed. Ze wil ook niet altijd maar slaapt wel snel op deze manier.

10 maanden geleden

Hier ook zoekende in wat te doen. Dochtertje word volgende maand 3. Slaapt hier nog elke middag, meestal zo'n 2 uur. Sinds het weekend heeft ze een groter bed, maar de laatste weken duurt het ook lang voordat ze in de avond in slaap valt. Ze ligt doorgaans om 13.00u in bed en slaapt dan gerust tot 15:00u. Dat betekend in de avond dat ik haar niet voor 20.30u in bed krijg. Veel te druk en nog veel te wakker. Ook gebeurt het regelmatig dat ze dan echt nog wel een half uur tot uur wakker kan liggen. Dus ik denk dat wij eerst maar is gaan beginnen om het middag dutje gaan inkorten tot max 1 uur slapen. En dan kan ze hopelijk in de avond rond 19.30u naar bed. Maar miss dat jou dochtertje al toe is aan het middag slaapje eraf halen? Of een uurtje naar bed doen in de middag en dan kijken wat ze doet.

10 maanden geleden

Bij ons heeft ze nog echt baat bij haar dutje. Ze is ook 2,5 en dan maak ik haar wakker om 14.30, maakt niet uit of ze om 13.00 sliep of om 14.00. En ik leg haar tussen 19.30 en 20.00 in bed. Merk dat ze dan vlot in slaap valt en slaapt dan door tot 07.30.

10 maanden geleden

Hier ook net 2 maar slapen doet ie nog zelden. Hij moet wel uitrusten van mij (want zwangere mama heeft rust nodig😅) ene keer in bed als ie wel echt moe is, andere keer.op de bank en kijkt hij tv en lig ik ernaast. Hij gaat savonds wel eerder nu, uiterlijk half 7 naar boven want hij is dan wel op.

10 maanden geleden

Reactie op DecemberGirl92

Hier ook zoekende in wat te doen. Dochtertje word volgende maand 3. Slaapt ...
Dit klinkt wel als middag slaap inkorten. Hier ook gedaan en dat werkte heel goed!

10 maanden geleden

Onze dame slaapt volgens mij vanaf 2 jaar niet meer... we chillen wel aangezien ik NAH heb... dan ga ik in bed liggen en kijkt zij een filmpje... en nu ze drie is gaat ze ook in haar kamertje spelen. En in het begin deden we het ook om en om.. ene dag wel slapen... andere dag in bed filmpje kijken....

10 maanden geleden

Reactie op DecemberGirl92

Hier ook zoekende in wat te doen. Dochtertje word volgende maand 3. Slaapt ...
In gaan korten naar bijv ander half uurtje of uurtje. Merk het ook aan mijn zoontje die word 14 februari 3 en hij deed altijd z'n om half 1 1 uur tot half 3 wel en hij sliep dan saavonds ook pas half 9 of later.. en nu maak ik hem vaak wakker om 2 uur max en Dat werkt wel merk ik wel hij slaapt gelijk eerder. 😊 gewoon in korte zou ik proberen dan heeft ze toch nog wat slaap. En uiteindelijk als dat een tijdje niet werkt het slaapje er af halen dan heeft ze het blijkbaar niet meer nodig.

10 maanden geleden

Reactie op Lilaaa

Misschien wat later naar bed ‘s avonds? Onze dochter (bijna 3) slaapt tot 1 ...
Dit dus gisteren (verplicht) geprobeerd aangezien m’n schoonmoeder haar 1,5 uur tot 15.00 heeft laten slapen. Dus madame lag om 8 uur in bed, sliep iets over half 9 en was om half 6 alweer paraat.. hoe dan

10 maanden geleden

Denk persoonlijk met deze fase dat je dagelijks naar je kindje moet kijken. Heeft ze wel of geen behoefte aan een slaapje. Ene dag wel, andere dag niet. In het begin echt een uitprobeerfase, hoe doet ze het zonder een dutje. Wat kan je dan voor rustmoment gebruiken? Hier gaat ze standaard nog steeds in bed liggen, maar gaat zelf boekjes lezen, met haar knuffels spelen, liedjes zingen. Half 3 uit bed en dan de rest van de middag rustig aan omdat ze vaak wel rond 17.00 extra geprikkeld en moe is. En wel lekker om 19.00 slapen waar ze normaal pas 20.00 slaapt. Hier slaat ze nog maar 1x in de week haar dutje over. Als ze wel een dutje heeft gedaan haal ik haar ook 14.30 uit bed. Schijnt een ideale tijd te zijn tot aan het bedtijd. Maar kan me voorstellen dat bijv om de dag een dutje aanbieden een goeie eerste stap is, gewoon geleidelijk afbouwen en kijkend naar je eigen kind.

10 maanden geleden

Het is echt een zoektocht….. ik weet gewoon niet meer wat ik met dat slapen aan moet 😆 zelf 22 weken zwanger en ben zoooo moe…. Zaterdag van 13:00-14:00 geslapen, sliep om 19.00 meteen en was om 06.00 wakker. Gisteren vanwege Sinterklaas van 12:15 tot 13:45 geslapen, sliep pas om 19:30 en om 05.45 wakker. Geen pijl op te trekken, dutje er af halen is nog geen doen want dan is ze echt te moe….maar een uur zet ook geen zode aan de dijk 😐