8 Reacties

11 dagen geleden

Waar zit je zorg precies? Ben je bang dat ze helemaal niet gaat lopen? Komt echt goed hoor. Gewoon in haar eigen tempo. Die interesse komt echt wel weer 👍

11 dagen geleden

Ik herken de snelle lichamelijke ontwikkeling zeker. Bij onze dochter zette dit door. Ze liep met haar 1e verjaardag al redelijk los, viel nog wel regelmatig, maar stond ook zelf weer op om verder te lopen. Ik heb wel eens gehoord dat het kan helpen als je iets in de handen van je kindje geeft. Bijvoorbeeld limoenen of speelgoed. Niet te groot, moet in 1 handje passen. Dit zorgt voor een soort illusie dat ze iets vast hebben bij het lopen.

11 dagen geleden

Komt goed hoor! Ons zoontje was ook met sommige dingen heel snel, 6 mnd zelfstandig zitten, met 14 maanden op een loopfiets door het dorp. Maar ook pas met 18 maanden lopen.

11 dagen geleden

Waarschijnlijk is ze nu gewoon druk met andere dingen ontwikkelen. Meestal hebben ze dan opeens na een tijdje wel weer de interesse in lopen en gaan ze het vanzelf weer oefenen. Dat ze andere dingen snel deed, zegt niet zo veel is mijn ervaring iig. Ze doen het als ze er aan toe zijn en gemiddeld is los lopen rond de 18 maanden. En zelfs als ze dat dan nog niet doet, is dat geen reden tot zorgen. Dat is pas bij 2 jaar, dus dat is echt nog wel lang!

11 dagen geleden

Hier ongeveer hetzelfde. Met alle dingen was hij redelijk vroeg alleen het echt los lopen deed hij met 15 maanden. Tussen het gaan staan en los lopen zat ook een hele periode, ook dat hij er af en toe wat minder interesse in leek te hebben. Geeft niks en komt vanzelf! Geen zorgen maken, ze is misschien met andere ontwikkelingen bezig en ze kunnen niet alles tegelijk.

11 dagen geleden

Hier precies hetzelfde met mijn zoontje. Elke motorische mijlpaal (ver) voor het ‘gemiddelde’, maar lopen ho maar. Het kruipen vond hij zelf ook heel comfortabel, waardoor hij denk ik de noodzaak ook niet zo voelde omdat hij zich toch wel heel snel van a naar b kon verplaatsen. Uiteindelijk liep hij net iets voor hij 17 maanden werd, maar dan ook gelijk héél goed. Valt nu maar heel sporadisch en hij zet vanaf het begin echt heel beheerst en gecontroleerd zijn stappen. Nu is hij 19 maanden en kan zelfs (bijna) rennen, dus hij heeft denk ik gewoon gewacht tot hij zeker wist dat het kon. Het komt goed!

11 dagen geleden

Hier hetzelfde. Tot we toen ze exact 1,5 jaar was, naar de Ikea gingen en mevrouw daar besloot de hele bestekafdeling rond te lopen. Sta je daar bijna te janken in de Ikea 😂.. Misschien helpt dat wel? Zet je kind in een super interessante omgeving met zoveel zooi, dat ze spontaan gaat lopen 🤪

11 dagen geleden

Mijn dochtertje heeft nooit gekropen en was uiteindelijk gewoon echt lui, omdat het mijn eerste was maakte ik mij toen ook zorgen en heb ik ook disciplines ingeschakeld maar er was niks mis, ieder kindje ontwikkeld zich op zijn of haar eigen manier, de een sneller als de andere, mijn dochtertje liep toen uiteindelijk pas met 19 maanden!