16 Reacties

één jaar geleden

Onze dochter is bijna 2. Ze eet crackers, beschuitjes, brood en fruit. Ook geen aardappelen, groente enz. Ze krijgt ‘s avonds nog een fles. Anders gaat ze met een lege maag naar bed.

één jaar geleden

Reactie op Love3

Onze dochter is bijna 2. Ze eet crackers, beschuitjes, brood en fruit. Ook ...
Hier hetzelfde …

één jaar geleden

Hier ook hoor, zoontje is 2,5 en de laatste week eet ie weer "goed" maar daar voor kwam zijn bord op tafel en zei ie al "klaaaar" voor ie er naar had gekeken. Wij volgen 'Jij bepaald wat je kind eet en wanneer en je kind bepaald hoeveel' Wij leggen er ook geen druk op dus je hoort ons niet zeggen "nog een hapje" Ook hielp bij ons een hele kleine portie op zijn bord, zodat ie het kon ervaren om zijn bord leeg te eten en te vragen om meer. Soms worden kindjes een beetje overvallen door de hoeveelheid.

één jaar geleden

Hier een meisje van 1,5 jaar. Maar laatste week eet ze bijna niks.😅 avondeten niet maar ontbijt lunch ook erg weinig. Beetje wanhopig omdat ze al een kleintje is en heel licht. Daarvoor een paar weken goed gegeten (ontbijt en lunch, avond eten ook weinig) Terwijl voordat ze 1 jaar werd was was ze dol op avondeten? 🤷‍♀️

één jaar geleden

Ons dametje eet vrij goed. We dwingen niks, ook niet een extra hapje. En 9 van de 10 keer eet ze goed. Wat we wel merken is dat ze voorkeur geeft voor papperig eten, zacht eten. Een aardappelpureetje is toch favoriet. Verder eet ze graag warm / lauw en niet te heet. Misschien kun je dat proberen. En doe eens een leuke lepel, een ander bordje, eet in de tuin of aan een eigen tafeltje. Als het nieuw is gaat haar bordje leeg 😎 oja en creaties... daar wordt ze blij van 😂😂 dit is haar favoriet 😊 en dan de worteltjes oom lekker zacht 😉

één jaar geleden

Bijna 2 en hier wisselt het heel erg. Overdag eet hij prima (yoghurt, havermoutpap, fruit, brood, ander tussendoortje), maar avondeten vaak maar een paar happen of niets. Ik ben echt al blij als hij wat van de groente oid proeft. Het helpt soms als hij bij ons op schoot van ons bord mag eten (met onze vork nog het liefst), maar helpt niet altijd. Meneer zegt dan heel snel: klaaaar en wil vervolgens van tafel. Eerder mocht dat wel (kon niet lang stilzitten), maar nu moet hij er vaak nog wel even bij blijven zitten. En soms eet hij dan toch nog iets. Ik wil wel binnenkort actief aan de slag met verbeteren, ik heb zo'n cursus van Kidsvoeding heet het volgens mij.. en boeken lezen erover. Op het moment druk met het afronden van de studie, maar daarna daar mee aan de slag. Ben bang dat het anders steeds 'erger' wordt, als dat te voorkomen is is het mooi!

één jaar geleden

Reactie op regenboog000

Hier een meisje van 1,5 jaar. Maar laatste week eet ze bijna niks.😅 avonde ...
Wil ze nog een fles? Of toetje?

één jaar geleden

Hier hetzelfde …
Is de groei verder goed? Zo lastig soms.

één jaar geleden

Reactie op Love3

Is de groei verder goed? Zo lastig soms.
Ja dat wel

één jaar geleden

Reactie op Love3

Wil ze nog een fles? Of toetje?
Ja s ochtends 150 fles die gaat leeg en avond knijpdanoontje en 150 fles die drinkt ze niet leeg

één jaar geleden

Hier een dochter van 2,5. Extreem gevoelig voor smaken en structuren en een eigen zin. Heel herkenbaar van mij van vroeger, en nu soms nog ik kan van eten ook echt snel kokhalzen of zelfs braken als ik de structuur vervelend vind. Als onze dochter 1x in de maand 1 doperwt eet is het veel. Ze eet geen enkele soort groenten. We zijn bij haar heel netjes begonnen met groenten als jong kind en alles volgens het boekje gedaan. Ze eet wel goed brood en fruit en is een gezond meisje. Ik denk maar het kan altijd nog slechter.. onze dochter zal dus de komende jaren en waarschijnlijk de rest van haar leven steeds wat leren eten. We bieden haar eten aan, ze kiest zelf wat ze eet maar wij kiezen wat we haar geven. We maken er geen strijd van en dat werkt ook echt niet. Ik heb haar pas ipv een knijpfruitje een zakje met groenten proberen te geven en sinds dien weigert ze ook d’r knijpfruitjes

één jaar geleden

Reactie op Mama van Eva 🥰

Hier een dochter van 2,5. Extreem gevoelig voor smaken en structuren en een ...
Dus heel herkenbaar. Groeit je dochter wel goed? Dan denk ik toch aan blijven bieden en waar mogelijk loslaten. Als ze iets ouder zijn kan je dingen beter uitleggen en afspraakjes maken als ze 1 soort bijvoorbeeld wel weer leren eten.

één jaar geleden

Hier precies hetzelfde! Eet bijna niets. Groenten vooral niet en fruit soms. Zit verder wel prima op gewicht en volgt eigen lijntje. Probeer me er niet druk om te maken maar vind het wel moeilijk om te zien dat er zo weinig gegeten word als een dag weg moet of gaat of zonder eten naar bed gaat.

één jaar geleden

Hier 2,5 en al eeeeeuwen weinig avondeten. Overdag gaat meestal goed, fruit etc ook wel. Maar aardappelen en groenten moet ie niks van weten. Hij eet wel graag pasta dus ik doe altijd stiekem veel groenten in de saus. Het word langzaam ietsje beter, hij proeft nu wel maar alles word met een IEWL BAH uitgespuugd. Hij krijgt wel altijd een toetje, of hij nou eet of niet. Het is een faaaaaseeeeeee 😭😂

één jaar geleden

Tja, en de een is meer een broodeter (zoals mijn man en zoon) en de ander een warm-eter (zoals ik en mijn dochter). Wat zijn bij ons favorieten (2 jaar en 4 jaar): -wraps, zelf vullen met parpika-komkommer-burritovulling (kip, mais, paprika). En natuurlijk geraspte kaas! - macaroni (eigenlijk mix van farfalle, fusilli em penne of rendiermacaroni van ikea). Die zijn makkelijker te eten (met zowel vork als handjes) dan elleboogjes. Ik maak een saus van gepureerde verse en diepvriesgroentes (paprika, wortel, erwtjes, en tomatenblokjes uit blik) (eerst even kort aanfruiten) en daarin grove stukken gehakt en parpika, zodat ze eventueel ook kunnen vissen naar lekkere dingen. Ovenschotel met prei of witlof en hamreepjes. Even kort voorbakken, 2 eetlepels bloem erdoor bakken en wat kerriekruiden. In ovenschaal. Mix van 2 eieren en scheut melk eroverheen, dan voorgekookte aardappelschijfjes en geraspte kaas. Even in de oven en klaar! De een eet alleen de aardappels, de ander eet ook de groentes. -zelf pizza maken met veel paprika en mais erop. Ik noem de bodem dan het brood en dan wordt er of wat lekkers afgesnoept, of alles wordt opgegeten... Als ze helpen met klaarmaken, snaaien ze ook al allerlei groentes naar binnen 😉 Dat zijn zo wat ideetjes. Ik probeer af en toe wat nieuws, en soms valt het in de smaak, en soms absoluut niet 🤷🏼‍♀️ Ik maak er geen strijd van, want die win je toch niet.

één jaar geleden

Bedankt iedereen blij te horen dat er nog mensen met een slechte eter zitten