21 Reacties

één jaar geleden

Ik zou voor je gevoel gaan.

één jaar geleden

Ik zou die dichter een kans geven Waar ging het nare gevoel over? Ik zat ook op een christelijke school. Naast kerkbezoek, 2 keer geloof ik per jaar, en godsdienst les heb ik er niets van gemerkt. En die mis en uurtje les overleef je ook. Als je kindje het er niet fijn heeft kan je nog steeds veranderen later? Ik ben van mijn 1e school ook veranderd toen ik 8 was, vriendjes maken en je aanpassen doe je zo jong heel snel. Als je kindje zo ver van huis naar school gaat wordt het inderdaad moeilijk met vriendjes zien buiten school, wonen die bijvoorbeeld 20 minuten vanuit de andere richting, dan is het al 40 minuten tussen jullie huizen. Zelfstandig naar school leren gaan zit er dan ook helemaal niet in?

één jaar geleden

Lastig, wij zijn ook niet gelovig maar onze zoon gaat straks wel naar de christelijke/katholieke school. Dit is gewoon de betere school van de 2. Maar in ons geval zitten de scholen naast elkaar en is het een 600 meter. Ik vind 20 min met de auto best ver, is het te combineren met jullie banen? Dus ligt het op de route? Waarom heb je geen fijn gevoel bij de school gekregen?

één jaar geleden

Ik zou het een kans geven in de buurt te kiezen. Dan kun je altijd nog naar die andere school gaan. Je baseert het momenteel op jullie eigen verleden. Wie weet zijn de tijden nu wel heel anders. Ik snap dat het lastig is qua gevoel, maar wie weet pakt je dochter het heel goed op 👍

één jaar geleden

Ik ben opgegroeid in een afgelen plek in Schotland waar we ook minstens 20 min met de auto moesten naar school. Als kind vond ik het toen wel soms een beetje vervelend, maar dit was eigenlijk pas in de pubertijd - maar mijn ouders deed er heel makkelijk over om me ergens heen te brengen of op te halen, moeder bracht ons vaak naar de speeltuin en ging dan lekker een tijdschrift lezen in de auto, en ze zaten zelf in een flexibele positie (1 werkte niet en de andere was baas en hoefde niet verplicht 9-5 ergens zijn). Als jullie ook flexibel kunnen zijn - denk aan mogelijke omstandigheden (auto kapot, kind ziek, iets vergeten dus later weer heen en weer rijden) en hoe jullie het zouden oplossen - dan zou ik zeker voor de school gaan waar je een fijn gevoel kreeg. Ik zou ook even in de spits rijden naar de scholen om te checken of het misschien niet langer zou kunnen duren.

één jaar geleden

Reactie op M_1986

Lastig, wij zijn ook niet gelovig maar onze zoon gaat straks wel naar de ch ...
Het slechte gevoel kwam dat ze best hard waren tegen de kinderen. Ik vond het een beetje ouderwets aanvoelen als in grote mensen hebben gelijk en kinderen moeten altijd naar hun luisteren. Ze konden geen goede voorbeelden geven hoe ze met pesten omgingen (een school zei zelfs dat pesten vaak door het kind zelf komt), daarbij nog elke dag bijbel lezen en de manier van lesgeven is nog precies als toen ik op de basisschool zat. Terwijl de andere school wat moderner is, een kind echt kind mag zijn en je kreeg daar echt het gevoel dat je oke bent zoals je bent en dat had ik vroeger graag zelf gehad op de basisschool. Ik werk niet en mijn man werkt vanuit huis. Dus dat is geen probleem het halen en brengen.

één jaar geleden

Reactie op ChaChaTango

Ik zou het een kans geven in de buurt te kiezen. Dan kun je altijd nog naar ...
Ja hier ben ik dus bang voor dat we onze eigen vervelende herrinneringen vergroten en te bang zijn dat het nu weer zo zal zijn.

één jaar geleden

Zelf doen wij onze zoon straks wel naar de buurtschool. Vind het fijner voor ze dat vriendjes in de buurt zijn. Wij zijn zelf ook niet christelijke, maar wel christelijk opgevoed. En zelf heb ik er helemaal geen nare herinneringen aan. Ik vind het juist wel fijn dat hij naar een christelijke school gaat. Wij wonen ook in de bible belt en ik denk dat het hier in de omgeving wel handig is om basis kennis te hebben van het christelijke geloof. Misschien ook goed om na te denken waar je kind straks naar de middelbare school kan gaan. Dat zijn bij ons ook christelijke middelbare scholen, waar je bijbelkennis en godsdienst hebt als vak. Als ze hier op de basisschool niks van hebben meegekregen hebben ze op de middelbare gelijk een achterstand. Kwamen alle Christelijke scholen die zoveel mogelijk in de buurt zijn zo streng over? Uiteindelijk moet je je gevoel volgen, maar ik zou zelf niet te ver uit de richting mijn kind op school willen doen.

één jaar geleden

Wij hebben niet zo'n reistijd maar religie speelt mee met onze schoolkeuze. De dichtstbijzijnde school is hervormd. Wat verderop een katholieke en openbare. Zelf geen prettige herinneringen aan mijn katholieke basisschool. "waar was jij zondag" etc. Voor mij speelt de mate van hoe het wordt ingevuld mee. Bijbelverhalen lezen, prima. Maar mogen er ook boeken worden gelezen over 2 pappa's twee meisjes die verliefd zijn? Zo niet dan gaat mijn kind daar niet naar school. Dat vind iets zo essentieel over dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Denk dat voor jullie ook van belang is dat jullie de tijd en rust hebben/kunnen maken om heen en weer te rijden, ook met spelen bij vriendjes enzo als dit allemaal wat verder weg is.

één jaar geleden

Dat klinkt idd niet als een fijne school. Ik zou jouw intuïtie volgen. Kies voor de school waar jullie een goed gevoel bij hadden.

één jaar geleden

Reactie op Roos-Roos

Wij hebben niet zo'n reistijd maar religie speelt mee met onze schoolkeuze. ...
Dit. Er is wel een verschil met Christelijke scholen in de biblebelt en die in de randstad. In de randstad zou ik er geen problemen mee hebben. Waar ik woon is het toch echt anders (echt hartje biblebelt, op het station hier hebben alle scholieren meisjes een rok aan die in de trein stiekem wordt ingewisseld voor een veel te korte broek buiten het zicht van de ouders). Ik ga mijn kind ook heel bewust niet naar een Christelijke school doen, tenzij ik echt een goed gevoel heb bij die school. Tot nu toe hebben ze allemaal "God's schaping en God's regels" boven aan de website staan. Ik heb geen enkele problemen met religieuze ideeën en blootstelling, maar de maatschappelijke waarden die daarbij ook worden ingegoten ben ik echt fel op tegen. Stel je toch voor dat mijn kind later op hetzelfde geslacht valt maar al die jaren in de kindertijd te horen heeft gekregen dat dat niet acceptabel is en er daarna in het leven met zijn/haar zelfbeeld worstelen. Zou ik mezelf nooit vergeven. Ik hekel ook het seksisme dat ik hier echt in de buurt terugzie, de bizarre kledingvoorschriften, de exclusieve nadruk op de vrouw bij de opvoeding van de kinderen, etc. Ik wil niet dat mijn dochter dat internaliseert als "de normaal" meer dan toch al in de maatschappij gebeurt.

één jaar geleden

Ik schrik wel van die schoolbeschrijvingen. Een christekijke/ katholieke school hier is puur godsdienstles en naar de kerk, meer niet. Heb op 3 verschillende gezeten en overal ging het op die manier. Zelf de leerkracht zat wat verveeld te lachen in de godsdienstles😅 Dan snap ik je overweging wel om zo ver te gaan als ze heel overtuigend volgens de bijbel handelen.

één jaar geleden

Een oprechte vraag en geen veroordeling, waarom blijf je daar wonen als de overtuigingen binnen die regio niet de jouwe zijn? Je geeft aan een prettig gevoel te hebben bij een school 20 autominuten verderop. Is verhuizen dan wellicht een optie? Ik stel mij zo voor dat de overtuigingen (nogmaals geen veroordeling) in die regio niet stoppen buiten het schoolterrein. Ik ben zelf helemaal niet religieus en mijn kind gaat ook naar een openbare basisschool. Wat basis godsdienstles op school heb ik totaal geen moeite mee, maar hoe jij het omschrijft zou ik mijn kind ook niet naar school willen laten gaan.

één jaar geleden

Reactie op Lon205

Ik ben opgegroeid in een afgelen plek in Schotland waar we ook minstens 20 ...
Fijn om jouw ervaring te lezen! Bedankt voor het delen! Ik werk niet dus ben heel flexibel en kan idd net als jouw moeder heeft gedaan elke keer halen/brengen en ben dus heel flexibel. Idd ik wilde nog in de spits een paar keer gaan proefrijden.

één jaar geleden

Mijn ouders woonde vroeger in Duitsland en ik ging naar een Nederlandse basisschool, ook ongeveer 15 min met de auto. Ik vond het verschrikkelijk, zeker toen ik een jaar of 8/9 was. Nu woonde wij ook echt in een gat met welgeteld 3 kinderen. Al mijn vriendinnetjes niet in de buurt en ik mocht niet zelf met de fiets. Ik heb er dan ook bewust voor gekozen ergens te gaan wonen waar school op max 10 min met de fiets is, waardoor er veel meer kinderen in de buurt wonen. Het ligt gewoon echt aan een aantal factoren. Zijn er andere kindjes in de buurt? Vinden jullie het geen probleem om jullie dochter wat meer die kant op te brengen? Dan vooral doen. Je zit (idealiter) 9 jaar vast aan een school, je moet wel vertrouwen erin hebben.

één jaar geleden

Reactie op Chanschaap

Een oprechte vraag en geen veroordeling, waarom blijf je daar wonen als de ...
Goeie vraag. We zijn hier gaan wonen voordat we een kinderwens hadden (wellicht hadden we een andere keus gemaakt als we wisten dat we voor een kindje zouden gaan). Maar we waren verliefd geworden op het plekje en het huis. Het is verder heel fijn wonen, alleen de keuzes voor scholen zijn niet ideaal.

één jaar geleden

Reactie op HetRodeSchaap

Dit. Er is wel een verschil met Christelijke scholen in de biblebelt en die ...
Precies dit. Mooi omschreven. Dankjewel voor jouw verwoording!

één jaar geleden

Andere situatie, maar toch wel herkenning. Wij wonen een halfuurtje van de bonuskinderen af (50/50 regeling) de bonuskinderen zitten daar dus ook op school. Het is wel elke dag dat je met de tijd zit te kijken, vooral op woensdagen heb ik het zelf lastig (je brengt ze naar school (30 min rijden) gaat naar huis (30 min rijden) je moet ze weer halen weer een uur reistijd in totaal) Dus voor mij voelt de woensdagochtend heel nutteloos omdat ik om 12u weer op school moet staan. Nu hebben wij zelf 1 kindje (bijna 2) en in augustus word de volgende geboren. Ik kies er bewust voor om mijn eigen kinderen hier op school te doen ivm de reistijd. Daarnaast hebben de bonuskinderen hun vrienden dus ook op minimaal een half uur rijden.. praktisch is het niet zeg maar...

één jaar geleden

Ik zou in jullie geval de school die goed voelt kiezen. Biblebelt christelijk kan best heftig zijn. En het is nou ook niet zo dat die andere school naast de deur is, dus je zal toch al moeten reizen.

één jaar geleden

Ik zou altijd voor goed voelen gaan, en ja dan maar reizen, basisschool heeft een super groot aandeel in t wel en wee van je kind!