19 Reacties

10 maanden geleden

Tja, nadat ik die strijd te vaak verloren had heb ik het losgelaten hoor. Kies je strijd zou ik zeggen... dus liever een vrolijk in een combinatie die ik niet mooi vindt dan een driftbui en een gechagerijn in een top outfit. Heb je het jurkje al? Bij ons hielp het bijvoorbeeld wel als ze zelf mee mocht naar de winkel om het uit te kiezen. Dan wilde ze het juist graag aan!

10 maanden geleden

"Vrolijk kind" moet het zijn

10 maanden geleden

Is het probleem dat ze hoe dan ook omkleed? Of dat ze geen jurk aan wil? In het laatste geval: er zijn superleuke kerstoutfits met rokjes en mooie nette broekjes.

10 maanden geleden

Hahaha, zo herkenbaar. Het ligt vast ook aan het karakter van het kind, maar dit is mijn truc; ik kies 2 outfits en daar mag zij 1 van kiezen. Maar als ik eigenlijk voorkeur voor outfit A heb, stil ik outfit B voor. 😅 Dus zeg maar ik leg een paarse trui met spijkerbroek neer en wil graag dat ze die aandoet (omdat we buiten gaan spelen ofzo) en dan heb ik een groene jurk vast en zeg; "welke wil je aan vandaag? Zullen we de groene jurk doen?" 95% kans dat mijn peuter dan regelrecht tegen mij in gaat en zegt; "Neeeeee, ik wil dieeeee!" En dan grijpt ze de paarse trui en spijkerbroek en gaat die aantrekken. 🤭 I'm evil. Sowieso is het hier wel echt nodig om 2 of 3 outfits te pakken en daar mag ze uit kiezen. Als we samen voor de kast gaan staan kan ik er wel een kop koffie bijpakken want dan kan ze niet kiezen.

10 maanden geleden

Misschien loslaten dat ze perse dat jurkje aan moet? Het is kerst he, ze gaat niet trouwen 😉

10 maanden geleden

Reactie op Karindg

Misschien loslaten dat ze perse dat jurkje aan moet? Het is kerst he, ze ga ...
Oh ja, deze tip uiteraard ook. Soms ook loslaten en haar maar laten kiezen. Zeker als ze zich anders toch weer gaat omkleden. Mijn dochter wil op het moment ook overal een rokje bij. Soms echt de meest bijzondere combinatie daardoor. Maar dat laat ik meestal maar gewoon. Als zij er blij mee is.

10 maanden geleden

Herkenbaar! Hier worden alleen nog maar prinsessenjurken gedragen ongeveer. En dan een pyjamabroek eronder. Ik heb het losgelaten… als ik beperkte opties aanbied, wordt het drama en loopt ze zelf wel naar boven om iets te pakken. Of ze blijft gerust de hele dag in haar luier/romper rondlopen. Misschien kan je alvast bepaalde jurken “hypen”? “Ohhhh kijk wat mooi!” Dat wil hier nog weleens werken. Hoewel ze tegenwoordig gewoon zegt: “Nee hoor mama, dat vind ik echt niet mooi hoor…” Acceptatie. Dat is het denk ik🤣🫶

10 maanden geleden

Reactie op Jolanda 2501

Tja, nadat ik die strijd te vaak verloren had heb ik het losgelaten hoor. ...
Haha ja, ik ga ook niet de strijd met haar aan. Ze mag aan wat ze wil. Of de combinatie nu afschuwelijk is Of niet. Het jurkje heb ik al idd. Misschien eens proberen het te hypen 😆 ach en als ze niet een jurkje aan wilt ook prima. Maar iets in kerst trant groen/rood zou ik dan wel weer proberen aan te moedigen die dag 😆

10 maanden geleden

Reactie op MarijkeYoshi

Is het probleem dat ze hoe dan ook omkleed? Of dat ze geen jurk aan wil? ...
Neuh het is geen probleem. Als het jurkje niet aangaat ook prima, zou het voor de familie gewoon leuk vinden als het iets in kerst style is. En nu ik dit tik heb ik zoiets van laat ook maar. Ik moet meer dochter volgen en niet "wat de familie leuk vindt gedachtes hebben"

10 maanden geleden

Reactie op Prana

Hahaha, zo herkenbaar. Het ligt vast ook aan het karakter van het kind, maa ...
Whahahhaha man en ik hebben hier even hard om moeten lachen. Ik denk dat ze zo zussen kunnen zijn 🤣 Bedankt voor de tip. Want de koffie kan er tegenwoordig ook wel bijgehaald worden s ochtends. 😅 die had ik ook even nodig.

10 maanden geleden

Ik heb geen tip, maar moet heel erg denken aan hoe ik altijd allerlei trucs uit de kast haal om mijn zoon uit zijn hoofd te praten om WEER die drukke paarsblauwe eekhoorntuinbroek aan te willen met een totaal vloekende trui met schreeuwende print eronder. No way dat ie daar dan intrapt trouwens. Ik moet die eekhoorn eens gaan verduisteren denk ik.

10 maanden geleden

Als ik een bepaalde outfit graag bij haar aan wil voor een bepaald moment dan verzin ik er iets bij waardoor ze het wel wil. Pas bijvoorbeeld een jurkje met een zakje voorop, wat ik had omgedoopt tot ‘speciaal eikelzakje om de eikeltjes die je onderweg vindt in te bewaren’.

10 maanden geleden

Reactie op Roos | 24Baby

Herkenbaar! Hier worden alleen nog maar prinsessenjurken gedragen ongeveer. ...
Hihihi wat kunnen ze ook leuk zijn kinderen 😆 dankje voor de tip ach weetje we zien wel hoe het gaat.

10 maanden geleden

Ik heb een dochter van bijna 4. Vanaf de 3 jaar heeft ze een sterke eigen mening over wat ze wel en niet aan wil. Bij ons hielp niks, ze pakte gewoon een stoel en ging de kast in en pakte wat ze aan wilde. Ik heb me er inmiddels volledig aan overgegeven en ze loopt iedere dag in zelf gekozen creaties, liefst zo veel mogelijk hysterische vloekende prints 😂 ik kan inmiddels waarderen dat ze zo eigengereid is.

10 maanden geleden

Reactie op Ovenkoekje

Neuh het is geen probleem. Als het jurkje niet aangaat ook prima, zou het v ...
Of haar gewoon helemaal de vrije hand geven: trek aan wat jij het allermooiste outfitje vindt voor Kerst. Reken maar dat iedereen er dan van geniet hoe trots ze rondloopt omdat ze zichzelf zo mooi vindt.

10 maanden geleden

Samen uitkiezen in de winkel/online, en pas mogen dragen met kerst. Mijn dochter kijkt er dan echt naar uit om het te mogen dragen. En als het dan op het moment niet wil zou ik 1 of 2 andere opties geven, die ook wel geschikt zijn.

10 maanden geleden

Als je het persè wilt: op de ochtend van de dag dat je wilt dat ze het draagt een jurkje cadeau geven? Misschien wel mee laten 'uitkiezen' door vooraf samen naar wat jurkjes te kijken en te vragen wat ze er van vind en dan 1 van de jurkjes te geven die zij ook mooi vond?

10 maanden geleden

Hoe het met een dochter gaat moet ik nog ervaren. 🙃 Wel 2 eigenwijze jongens. Ze hebben alleen effen broeken en wat voor shirt of trui ze daarop aantrekken zal me dus een worst wezen. Waar ik bij mijn oudste wel snel achter ben gekomen is dat ik kleding per seizoen in de kast moet leggen. Hij wil sinds een week zijn winterjas aan (maar het is nog geen winter!) en in oktober hadden we een toestand over sandalen😬 Als ik het aan hem overliet ging hij tot 21 december in zijn zomerjas naar school🥶

10 maanden geleden

Wat een fantastische ideeën hier, ik probeer ze te onthouden voor als het hier ook zo ver is. Als sinterklaascadeau geven met een briefje van Piet: speciale jurk voor Kerst, de pieten komen kijken of je ‘m draagt!