20 Reacties

één jaar geleden

Ik lees mee

VRIEND

één jaar geleden

Zeker doorzetten, onze zoon was 2 jaar en 2 maanden, wilde het zelf en was even oefenen, maar na 5 dagen zonder luier was hij zindelijk. Hij was helemaal trots en snapte het prima. Was dan opnieuw weer even oefenen bijvoorbeeld bij de opvang, daar dan wel eens te laat op de wc, maar ging ook heel snel goed.

één jaar geleden

Reactie op NSK

Zeker doorzetten, onze zoon was 2 jaar en 2 maanden, wilde het zelf en was ...
Top! Je deed het dus cold turkey. Plaste hij ook in huis?

VRIEND

één jaar geleden

Reactie op fietsertje

Top! Je deed het dus cold turkey. Plaste hij ook in huis?
Ja wij waren begonnen in huis, zette hem op het potje en las een boekje over plassen en poepen op het potje. Verder zonder luier laten lopen en steeds helpen om te gaan als hij aangaf te moeten plassen/poepen. Ging de eerste dagen nog niet meteen helemaal goed. Hij heeft ook een keer op de grond gepoept toen ik even onze andere zoon in bed leggen was. Daarna ging dat ook goed. Ik maakte er een klein feestje van als het lukte, maar niet een heel beloningssysteem. Na 5 dagen oefenen op het potje over gegaan op de wc met een brilverkleiner, dezelfde bij mijn ouders voor als zij gingen oppassen en daar ging het ook goed.

één jaar geleden

Ik zou zeker doorzetten want hij begrijpt de eerste stappen al. Maar hem iets meer helpen. Dus zodra je ziet dat hij gaat plassen (en hem echt goed en continu in de gaten houden de eerste dagen) hem snel op het potje zetten. En belonen! Sticker, kaart vol is grabbelen. Denk echt dat je hem dan binnen een week zindelijk hebt.

één jaar geleden

Super bedankt voor de tips! Ja ook een beetje lastig omdat ik een kindje van 2 mnd ook nog heb. Dus vandaar ook dat ik benieuwd was naar het verloop van de zindelijkheidstraining. Dank voor de ervaringen en tips!

één jaar geleden

Denk in mijn man zijn vakantie binnenkort eens proberen een weekje. Dan hebben we vier handen en vier ogen haha

één jaar geleden

Ik zou indd doorzetten zet thuis het potje op een vertrouwde plek waar hij zich veilig voelt of gewoon op de wc en let heel goed op je kindje als hij moet plassen wij hebben van de ene op de ander dag de luier uit gedaan en ging meteen goed maar natuurlijk hier en daar een ongelukje maar zij ging in het begin erg moeilijk en angstig naar ons kijken en dat was voor ons het seintje mama/papa ik moet plassen dus steeds op het potje of bril verkleiner gezet en bij opa kan ze zelf op de wc klimmen en wil ze niet met een bril verkleiner ze voelt zichzelf super stoer en groot al haha en zorg dat je genoeg reverse setjes bij je hebt hahah als je eens uit huis moet en een backup luier broekje dan kan die wel gewoon naar de wc maar is een ongelukje niet zo erg

één jaar geleden

Even vraag. Hij doet het goed zonder kleren aan maar met plast hij in. Soms geeft ie het aan dat hij moet plassen maar vaak ook niet. Hij wil nu ook steeds in zijn volledige blootje rondlopen want plassen etc is leuk. Dus hoe van nakie naar kleding?

één jaar geleden

Reactie op fietsertje

Even vraag. Hij doet het goed zonder kleren aan maar met plast hij in. Soms ...
Dat is een goede vraag ik heb geen antwoord maar wel een tip wat misschien kan helpen doe hem eerst zijn boven kleding met deze warmte is het vast de koelte die hij daar voelt prettig en dat wil hij niet verpesten door warme plas

VRIEND

één jaar geleden

Reactie op fietsertje

Even vraag. Hij doet het goed zonder kleren aan maar met plast hij in. Soms ...
Leuke onderbroekjes (samen) uitzoeken en koppelen aan het naar de wc gaan! Onze zoon was helemaal trots dat hij deze aan mocht. En onthoud dat je pas een paar dagen bezig bent, elke nieuwe situatie is ook weer even wennen.

één jaar geleden

Gewoon zo doorgaan, hij lijkt het nog leuk en interessant te vinden. Met deze jonge leeftijd kan je wel meer dan een week rekenen hoor, dat zijn alleen maar marketing praatjes van de zindelijkheidsboxen. Onze dochter is net twee en helemaal plaszindelijk, zonder enige vorm van stickers/cadeautjes, wel auplausjes en enthousiasme.

één jaar geleden

Reactie op NumberTwoOnTheWay

Ik zou zeker doorzetten want hij begrijpt de eerste stappen al. Maar hem ie ...
Ja precies, een dag of 3 fulltime super close in de gaten houden en/of zelfs om het kwartier op het potje zetten en heel goed communiceren met hem dat hij het zegt of hulp vraagt als hij het aan voelt komen. Een soort code-woordje wat hij misschien kan roepen als het voelt aankomen. Denk dat het stukje communicatie op die leeftijd nog het lastigste is. Maar op zich prima om te proberen 🤷‍♀️

één jaar geleden

Nou hier schiet het echt niet op. Kind is ruim drie en een zijn al zeker een half jaar bezig. Bij vlagen gaat het goed, maar vaak te eigenwijs/druk om op het potje te gaan, hoe vaak we het ook aangeven en erop zetten etc. Echt al veel geprobeerd... Dus reken er niet teveel op dat het in een weekje gefikst is 😉 kan het alleen maar meevallen. Maar zou er wel mee doorgaan zeker!

één jaar geleden

Reactie op Steranijs

Nou hier schiet het echt niet op. Kind is ruim drie en een zijn al zeker ee ...
Same here…🙄

één jaar geleden

Hier nu 2 jaar en 10 maanden, hij moest niks van potje/wc weten.. tot 2 weken geleden.. ineens zei hij, ik moet plassen, dus hup, op de wc gezet. En sindsdien gaat het plassen op de wc super, 1 ongelukje gehad thuis. Poepen vond hij heel spannend, maar toch al paar keer met succes gelukt. Dus echt qua trainen weinig aan gedaan, ik heb gewacht tot hij het zelf aan begon te geven. Wel gedurende de dag vraag ik af en toe even of hij moet plassen/poepen. Thuis loopt hij in zn onderbroek, als we weg gaan/op opvang wel een luierbroekje (vind het sneu als hij een ongelukje heeft als er geen wc in de buurt is).

één jaar geleden

Misschien als tip binnen de wc met verkleiner proberen? En buiten gewoon het potje? Is het toch net even anders. Zou proberen thuis gewoon met onderbroek, en geregeld even vragen of hij moet plassen.

één jaar geleden

We waren na een dag even gestopt ondanks dat het goed ging. Ivm drukte met het andere (nieuwe) kindje. Maar na twee dagen luieren zei hij luier uit! En loopt sindsdien bloot. Ik heb geen sec er op hoeven letten hij gaat naar het potje. Vanmorgen onderbroek aan, dawrin stond hij doodleuk naast het potje te plassen, hij voelde het wel aankomen en was naar het potje gegaan. Maar de tweede keer zelf onderbroek uit gedaan, naar potje gerend, potje verplaatst, er op gaan zitten, gebeurde niets, twee min later weer gaan zitten en toen wel geplast. Dus dat gaat goed. Alleen de (onder)broek aanhouden en plassen ermee nog niet dus. Idd misschien wel een goeie om binnen de wc verkleiner te gebruiken en buiten het potje(hij sleept het potje nu naar buiten voor hij wat doet haha) Thanks!

één jaar geleden

O ja hij krijgt zijn inderbroek dus wel aan maar trekt het zelf uit

één jaar geleden

Reactie op fietsertje

We waren na een dag even gestopt ondanks dat het goed ging. Ivm drukte met ...
Knap hoor! Ook zelf de onderbroek aan kunnen!