5 Reacties

10 maanden geleden

Wissel je die oefenmomenten steeds af met het dragen van luiers overdag? Zo ja, dan zou je kunnen overwegen daarmee te stoppen. Dan bedoel ik echt cold turkey voor zolang het nodig is. Dan heb je in het begin vast behoorlijk wat ongelukjes maar dan merk je misschien wel wat voortgang na een aantal dagen (dat het soms wel lukt). Een andere optie is een paar maandjes wachten. Misschien dat dan het kwartje ineens valt.

10 maanden geleden

Misschien is hij er toch nog niet helemaal klaar voor? Als hij geen zin heeft, en de interesse er dus niet is, is het voor hem ook moeilijker om op tijd te voelen dat hij moet. Dus dan zou ik nog even wachten en het later opnieuw proberen, of misschien krijgt hij zelf ineens interesse. Wat je ook nog zou kunnen proberen, is zelf kijken of je een patroon kan vinden. Dus bijv een week lang bijhouden wanneer hij poept/plast. Als er vaste momenten zijn, kan je er voor zorgen dat je hem dan op een potje zet. Als hij succeservaringen opdoet, kan dat erg motiverend voor hem zijn. Ik lees ook dat hij zelf aangeeft dat hij moet, misschien er voor zorgen dat hij een eigen potje heeft waar hij makkelijk bij kan of die hij zelf weet te vinden? Dan kan hij er gelijk heen gaan waardoor hij misschien wel op tijd is (wat ook motiverend is).

10 maanden geleden

Hier nog niet veel ervaring mee hoor. Wij zijn net begonnen. Wij hebben ons kindje de hele dag buiten achterhuis is de blote kont lopen. Met een potje buiten. Het is warm genoeg. Wat ook hielp is dat een vriendje ook met zindelijkheidstraining bezig is en ons kindje hem een paar keer heeft zien plassen op het potje. See monkey do monkey.

10 maanden geleden

Ik heb in de zindelijkheidsperiode veel het boekje bobbi op het potje gelezen. Mijn dochter vond dit heel leuk. Ik heb vanaf dat ze twee jaar was meerdere keren een paar dagen geprobeerd haar zindelijk te maken. Maar vlak na haar derde verjaardag was het pas gelukt. De laatste keer was ze ook direct zindelijk de eerste dag, op wat kleine plas vlekjes in haar onderbroek na. Daarna alleen nog af en toe een keer een ongelukje gehad als we van huis waren en niet snel genoeg bij een wc konden komen. Ik ben er daarom van overtuigd dat een kindje echt pas zindelijk wordt als het dat zelf wilt. Hoeveel moeite je er als ouder ook in stopt.

10 maanden geleden

Reactie op DiamondR

Ik heb in de zindelijkheidsperiode veel het boekje bobbi op het potje gelez ...
Daar ben ik het ook mee eens, we kunnen als ouder veel willen, maar als het kind er nog niet aan toe is, lukt het ook niet. Onze dochter van april 2020 is vanaf afgelopen zaterdag ineens bezig met het potje. En dat gaat verbazingwekkend goed. Vooral met plassen. De ontlasting is nog een beetje een drama, want ze "perst" t er niet uit. Dus elke 2 tellen moest ze weer op het potje. Tot vanmiddag, toen kreeg ze het voor elkaar, dus ben benieuwd hoe het nu gaat. Maar zelfs afgelopen nacht werden we geroepen dat ze moest plassen. Pampers zijn ook steeds droog nu.