74 Reacties

2 jaar geleden

Oh wauw, dit is een moeilijke. Toen ik de titel las dacht ik: jee tuurlijk mogen ze met kinderen met een andere opvoeding spelen maar dit is wel iets heel anders. Het komt erop neer dat het buurmeisje gewoon een slechte invloed heeft op jou zoon in een periode waarin je zoon veel bijleert. Niet het allerbeste voorbeeld dus. Ik zou het contact ook indammen om je zoon te beschermen. Dat is natuurlijk heel vervelend tov het buurmeisje maar dat lijkt me voor de ontwikkeling van je zoon wel beter. Ik zou wellicht ook eens met de ouders spreken, ik weet niet of je ze al eens gesproken hebt? Gezien de achtergrond lijkt me dat ook spannend en wellicht niet wenselijk omdat je toch vlak bij elkaar woont. Anders altijd kiezen voor het welzijn van je zoon en het contact afkappen. Succes!

2 jaar geleden

Ik vind dit ook wel een heel moeilijke. Ik denk dat ikzelf de bel zou afleggen 😅 dan zal ze wel eens ophouden. Veel succes!

2 jaar geleden

Reactie op Moes1990

Oh wauw, dit is een moeilijke. Toen ik de titel las dacht ik: jee tuurlijk ...
Is gezien t beroep van mijn man ook een beetje een lastige situatie om daar even t gesprek aan te gaan. Daarbij ben ik 34 weken zwanger en onze naaste buren hebben t gesprek 2 jaar geleden gevoerd en hebben de ruiten er uit gehad en worden nog steeds lastig gevallen middels spijkers in banden enzv. Ik zit daar wat dat betreft dus helemaal niet op te wachten. Anderzijds vind ik het wel oprecht echt sneu voor t meisje. Ze heeft gewoon opvoeding nodig en ik denk ergens ook dat ze hier zo vaak aanbelt omdat ze zich hier wel gezien voelt maar wat je zegt… ze is echt een heel slecht voorbeeld voor mijn alles overnemende zoontje.

2 jaar geleden

Reactie op Proudmom123

Ik vind dit ook wel een heel moeilijke. Ik denk dat ikzelf de bel zou afleg ...
Hahahah 😂

2 jaar geleden

Lastig. Aan de titel dacht ik idd wat stel jij je aan, maar pfoe! Normaal ben ik wel voorzichtig met meldingen maken etc, maar het klinkt echt als foute boel in dat gezin, arm meisje. Zij kan er natuurlijk niets aan doen en die wil gewoon spelen.. Maar goed, hoef jij niet op je te nemen met je zoontje die dat niet gewend is. Ik zou denk ik wel oppassen hoe je het aanpakt, straks krijg je gedonder met je buren en ze klinken niet als gezellige mensen. Misschien kan je hier iets mee? Gaat eerst over tieners daarna over jongere kinderen. https://www.volkskrant.nl/beter-leven/opvoedvraag-wat-als-een-vriendinnetje-een-slechte-invloed-heeft-op-jouw-kind~bb239bfd/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

2 jaar geleden

In dit geval zou ik er voor kiezen dat ze niet meer samen spelen. Inderdaad dneu voor het meisje maar ik denk beter voor je zoon op deze leeftijd.

2 jaar geleden

Hele lastige dit. Kun je wellicht advies vragen bij het consultatie bureau voor zoiets? Geen idee hoor. Ik zou bijna geneigd zijn te verhuizen denk ik 🙈

2 jaar geleden

Is het mogelijk om het gesprek aan te gaan met het meisje? Hoe jong ook, ze begrijpt wel wat stomme en leuke voorden zijn. En hierin aangeven dat welke woorden jij leuk vind en welke jij stom vind. Hierin kan je ook consequenties meegeven, hier.in huis wil ik geen stomme woorden horen, hoor ik die wel, dan mag je de stomme woorden mee naar huis nemen. Je bent weer welkom als.je zonder stomme woorden hier kan komen spelen. Je kan het contact proberen te beperken tot één/enkele keren per maand. Misschien helpt het.

2 jaar geleden

Reactie op Supermommm

In dit geval zou ik er voor kiezen dat ze niet meer samen spelen. Inderdaad ...
Ik ga hiermee akkoord. Het is heel jammer voor dat meisje natuurlijk maar ik zou mijn kind er ook van weghouden. Je kunt de situatie in haar gezin niet veranderen maar je kunt er wel voor zorgen dat je zoontje op deze leeftijd, nog niet met zo’n dingen in contact komt.

2 jaar geleden

Begrijp in hetgoed dat jouw zoon en dit meisje in dezelfde klas zitten? Dan zou je het ook met de juf kunnen bespreken. En dan vooral wat jouw zorgen zijn van haar gedrag mbt jouw zoontje. Misschien kan de juf hem stimuleren om met andere kinderen te spelen en vindt hij het dan minder leuk om met haar te spelen.

2 jaar geleden

Nee, ik zou het meisje niet weghouden. Zij kan er niets aan doen. Waar je wel wat aan kan doen zijn de regels uitleggen die bij jullie gelden. Dus als ze binnenkomt eerst zeggen: “je mag hier spelen, maar… deze woorden wil ik niet horen en dit en dit gedrag mag hier niet, want dan is het spelen voor vandaag over.” Dit is een duidelijke regel, met een duidelijke consequentie. Dat is wat ik met m’n dochter van 3 doe als we bv boodschappen doen en ze mag zo’n winkelwagentje. Voordat we de winkel inlopen krijgt ze te horen: “ je mag dit wagentje, als je bij mama blijft en als je alleen spulletjes erin legt die ik aanwijs”. Super duidelijk en werkt hier goed in elk geval. Het zal bij haar misschien wel op uitdraaien dat je haar er een keer (of misschien een paar keer) uit moet zetten. Maar kinderen hebben zulke regels nodig, dat meisje ook en dit is gelijk een goed voorbeeld voor je kind. Niet zij moet een goed voorbeeld zijn voor hem, maar jij als ouder. En ik zou eens navragen bij Veilig Thuis wat er nog meer te doen is in deze situatie voor dat meisje. Klinkt heel zielig.

2 jaar geleden

Ik zou sowieso gewoon eens bellen met veilig thuis! Niet om een melding te doen, maar puur om de situatie uur te leggen! Ik werk in de ggz en bel regelmatig om eens wat te sparren met hun! En eerlijk gezegd als t om mijn kind zou gaan zou ik het contact wel afhouden…. Krijg er een beetje kriebels van

2 jaar geleden

Foei foei, heftig zeg.. Ik zou niet meer willen dat mijn zoontje met haar speelt... Sneu maar ik kies toch eerst voor mij eigen kind ipv die van een ander..🤷🏻‍♀️ Je wilt niet dat jouw zoontje straks door woorden blijft gebruiken (thuis of op school). Nu lukt het misschien nog om hem terug in het gareel te krijgen maar op den duur lukt dat misschien ook niet zo snel meer... Als ik lees wat ze met jouw buren doen na een gesprek zou ik die optie ook lekker laten voor wat het is. Ik denk dat als je verschillende keren tegen het meisje zegt dat je zoontje niet komt spelen "Nee, hij komt vandaag niet spelen" misschien komt de hint dan vanzelf binnen.. En ik zou er ook over denken en melding te maken bij een instantie... Dit is ook zeker geen gezonde omgeving voor haar.

2 jaar geleden

Dat meisje kan er niks aan doen en triest dat je kind er niet mee zou mogen spelen. Je kunt juist een veilige haven bieden voor haar door haar bij je te laten spelen. Je kunt zeker de regels bij jullie thuis duidelijk maken aan haar! Maar je kind er van weg houden zou ik niet doen. Wellicht vindt ze bij jullie wat gezelligheid.

2 jaar geleden

Reactie op Zwemster

Begrijp in hetgoed dat jouw zoon en dit meisje in dezelfde klas zitten? Dan ...
Nee hij is net 4 geworden in januari en zij zit in groep 2. Dus 1 klas verschil. Wel voegen ze groep 1 en 2 soms samen. Ik ben heel erg van wat op school gebeurd is voor school en als school of ik iets merk dan is t logisch dat we dat met elkaar bespreken maar t gaat er om dat deze meid hier ook nog eens 5 huizen verderop woont en nu bijna dagelijks aan de deur staat om ons zoontje op te halen om te spelen 🙈. Mijn zoontje vind dat heel leuk allemaal. Soms vraagt hij ook aan mij of hij haar op mag halen maar ik wil hem daar niet aan de deur of binnen hebben.

2 jaar geleden

Reactie op Angela29LW

Nee hij is net 4 geworden in januari en zij zit in groep 2. Dus 1 klas vers ...
Dan loop je toch met hem mee om haar op te halen?

2 jaar geleden

Reactie op Ditte_

Dat meisje kan er niks aan doen en triest dat je kind er niet mee zou mogen ...
Ja wat jij zegt zit wat in. Anderzijds wil ik niet dat mijn kind een scheldende en vloekende peuter word met slechte manieren, ben ik 34 weken zwanger met zwangerschapscholestase en vind ik mezelf niet de persoon om andermans kind op te gaan lopen voeden op dit moment. Maar wat jij zegt is ook zo en het is ook super triest voor dit meisje, dat is een feit.

2 jaar geleden

Reactie op Ditte_

Dan loop je toch met hem mee om haar op te halen?
En wat ga ik hem uitleggen dan als er een volledig onder invloed boze man of half naakte vrouw open doet? Kan goed gaan kan fout gaan maar hoe leg ik t uit aan mijn 4 jarige als t fout gaat

VRIEND

2 jaar geleden

Zou het voor je zoontje heel simpel houden... Ze gebruikt woorden die niet oke zijn en haar gedrag is ook niet netjes (dingen slopen), hij neemt het gedrag over zie je en daarom mag hij niet meer met haar spelen.

2 jaar geleden

Lastig.. wij hadden echt asociale tokkies bij ons in de buurt wonen vroeger. Ik mocht er gewoon niet mee spelen🤷🏻‍♀️ Aan de ene kant denk ik: laat ze lekker samen bij jou spelen, maak jouw regels duidelijk (als je gaat schelden is het spelen afgelopen en moet je naar huis), jouw huis jouw regels. Aan de andere kant: het is niet jouw taak om andermans kind zowat dagelijks over de vloer te hebben en op te voeden. Ik zou er op een gegeven moment gek van worden. Zo is het niet "leuk samen spelen". Ik zou niet willen dat mijn zoontje zulke dingen overneemt van een ander kind..