19 Reacties

3 jaar geleden

Mijn ervaring is dat je kindje bepaald 😬 Over de bibs spenen lees ik wel meer negatieve verhalen, dus die zou ik niet gauw aanbieden! De spenen die ik aanbied zijn de spenen die ik hier wel om de hoek bij de etos kan kopen. Ik ga niet stad en land af voor nieuwe spenen (je moet toch om de 6 weken een nieuwe) en op het kdv raken ze ze nog wel eens kwijt. Of wil ik ze zelf niet meer gebruiken als de speen onder het bedje vandaan komt 😉

3 jaar geleden

Bibs spenen vind ik aanvoelen als speelgoed.. echt van plastic. Wij hebben dr browns en avent ingeslagen. Onze zoon moet nog geboren worden dus verder advies kan ik niet geven.

3 jaar geleden

Onze dochter wilt alleen de spenen van avent.

3 jaar geleden

Onze dochter pakt alleen die van avent. Hadden verschillende gekocht en gekregen dus konden het mooi eerst even uitproberen

3 jaar geleden

Wubbanub

3 jaar geleden

Als je maar lang genoeg een speen gebruikt, gaan de tanden er altijd naar staan..

3 jaar geleden

Mijn zoontje wil alleen maar spenen van bibs. Heb vanalles geprobeerd maar uiteindelijk dus uitgekomen bij bibs spenen. Ik weet niet wat er mis mee zou zijn en ik bestel ze gewoon online :)

3 jaar geleden

Onze zoon kreeg bij een ziekenhuisopname de shootie. Meteen helemaal weg van dat ding! Niet zo fashionable als de BIBS, maar volgens zijn fysio wel een hele fijne/goede speen. Zag in de topic ook al Wabbanub, die is nagenoeg hetzelfde alleen met een lief knuffeltje eraan. Deze hebben wij ook aangeschaft. En idd.. het beste is stoppen met de speen zodra ze tandjes krijgen. Want elke speen zorgt ervoor dat de tandjes naar voren gedrukt worden.

3 jaar geleden

Ach jah, duimen is ook niet goed. Toen ik wilde stoppen met de speen deed meneer 2 vingers in de mond. Toen maar weer speen gegeven. Dan heb ik er nog een beetje controle over. Met duimen heb je dat minder voor mijn gevoel.

3 jaar geleden

Na 5 verschillende geprobeerd te hebben kom je er wel achter 😀. Was bij mij toch het geval. Is ook bij elke baby anders. Bij mij werkt de 1 2 3 speen het beste. Kan ik aanpassen aan zijn behoefte.

3 jaar geleden

Iemand ervaring met de Hevea fopspeen?

3 jaar geleden

Wij gebruiken een bibs. Elke speen kan er voor zorgen dat de tanden naar voren gaan staan, dit kan ook gebeuren door duimen of in mijn geval (ik heb nooit een speen gehad en ook nooit geduimd) door een slechte slik/drink techniek. Ik maak me om de stand van die tanden dus niet zo heel veel zorgen.

3 jaar geleden

Hier alleen de spenen van avent andere wil ze niet

3 jaar geleden

Elke speen zal uiteindelijk het gebit vervormen. En welke speen een kindje fijn vindt hangt heel erg af van het kind zelf. Mijn oudste vond Bibi fijn en zij pakte ook wel de Difrax. Mijn jongste vond de Difrax niks en die heeft nu Avent ultra air. Die twee heb ik gewoon uitgeprobeerd omdat die beiden gratis in een baby box zaten. 😅

3 jaar geleden

Ik kreeg het advies om bibs speen te gebruiken omdat ik bv geef en je moet kijken naar de vorm van de tepel en dan de vorm van de speen. Geen idee of dit advies goed is, maar ik had de bibs speen al liggen en die pakt ze goed :)

3 jaar geleden

In het begin Difrax geprobeerd maar ze hield het niet vast. Snel overgegaan op Bibs naar aanleiding van verhalen en ze is tevreden. Om de 4-6w speen vervangen. Ze heeft nou eenmaal een sterke zuigbehoefte, met name in de nacht. Er komt vanzelf een moment dat we het rustig af zullen bouwen.

3 jaar geleden

Je moet op tijd stoppen met het geven van de speen, dat is het beste voor het gebit. Het maakt dus niet uit welk merk je gebruikt, alle merken kunnen het veroorzaken als je je kindje te lang de speen laat gebruiken.

3 jaar geleden

Reactie op Marije1819

Je moet op tijd stoppen met het geven van de speen, dat is het beste voor h ...
Wat is jouw advies qua afbouwen?

3 jaar geleden

Reactie op Lotte29

Wat is jouw advies qua afbouwen?
Mijn dochtertje heeft helemaal geen speen, dus ik hoef het niet af te bouwen. In de eerste maanden hebben ze een ontzettende zuigbehoefte, ik gaf altijd mijn pink, maar nu ook niet meer. Volgens mij is het verstandig om af te bouwen na een paar maand al, zodat het nog geen gewenning wordt. Hoe langer je er mee wacht, hoe moeilijker het wordt.