13 Reacties

3 jaar geleden

Ongeruste dame, Hier ook PCOS. 8 maanden geleden gestopt met de pil en heeft een halfjaar geduurd voordat ik ongesteld was. Naar de dokter gegaan. Toen diagnose gekregen. Gynaecoloog zei dat ze niks met mij zouden doen in het ziekenhuis omdat ik te zwaar ben. Ik denk dat ze boven een bmi van 35 niks doen. Ik vond afvallen altijd moeilijk. Ik heb veel op internet gelezen en las ook over een koolhydraatarme leefstijl. Ik ben in 2 maanden 8,7 kilo kwijt en mijn cyclus slaat voortaan 1 maand over. Nog niet best, maar meer als voorheen. Lees je even daarover! Je hoeft geen honger te lijden alleen moet je gewoon weten wat je wel mag en wat niet. Of volg lowcarbcheffin op instagram. Daar staan leuke recepten!! Vandaag begin ik met acupunctuur. Lees daar ook nog even over op internet Als je vragen hebt mag je mij altijd een bericht doen!! Tevreden dame 😇

3 jaar geleden

Bij mij is in april 2019 pcos vastgesteld. In juni mocht ik naar de fertiliteitskliniek. Eerste wat ze me zei is dat ik moest afvallen. Mijn bmi mocht niet hoger zijn dan 35 dus er moest 20 kilo af. Ben toen begonnen met koolhydraat arm te eten. Geen brood, pasta, rijst, aardappelen en toegevoegde suikers. Langzaam gingen de kilo's eraf. Augustus 2019 bleek ik spontaan zwanger te zijn. Ik was toen 5 kilo afgevallen. Helaas geëindigd in een miskraam. Begin Maart 2020 had ik 20 kilo eraf. Zouden het traject bij de fertiliteitskliniek starten maar een week later kwam een email dat vanwege corona er geen nieuwe trajecten meer gestart werden. Ik had inmiddels wel een redelijk regelmatige cyclus. Eind maart begon een nieuwe cyclus en ik ben rectaal gaan temperaturen in de hoop zo mijn eisprong te vinden. Op 10 april zag ik een stijging in mijn temperatuur. Dus we hebben het die dagen lekker gezellig gemaakt. Eind april voelde ik me wat raar.... maar ik wou testen op moederdag. En die test was knalpositief. Afspraak gemaakt bij de vk en toen bleek ik al 8 weken zwanger. Klopte dus precies met mijn berekening. Inmiddels is mijn zoon bijna 4 maand oud. Ja het afvallen is zwaar maar ik be en daardoor wel spontaan zwanger geworden en is mij de hele hormonen ellende bespaart gebleven.

3 jaar geleden

Ook hier PCOS. December 2019 gestopt met de pil. Daarna hele wisselende cyclussen. Juli 2020 huisarts en september 2020 gynaecoloog. Ik heb geen overgewicht, dus hoef niet af te vallen voordat een traject kon worden gestart. Na het stoppen met de pil wel aangekomen en het gaat er enorm lastig af. Hormonen helpen er niet bij. In oktober/november 2020 begonnen met Clomid 50 mg. Daardoor kreeg ik weer een eisprong en een normale cyclus. Maar wel veel bijwerkingen. Na 4 rondes gestopt met Clomid en begonnen met FSH-injecties (ovaleap). Dat gaat een stuk beter! Alleen wel heel vaak echo's in het ziekenhuis. Zit nu in ronde 2 ovaleap en heb daarbij een pregnyl injectie gekregen. Dan weet je precies wanneer de eicel gaat springen. Dus kan ik al de ovulatietesten links laten liggen. Nu weer op het wachtbankje... Het is raar zo'n fertiliteitstraject. Ook wel slopend soms. Inmiddels zijn we er een beetje aangewend, maar leuk is anders. Hopelijk is het snel raak. Want al die extra hormonen zijn ook niks.

VRIEND

3 jaar geleden

Precies wat de andere dames al zeiden, met een bmi boven de 35 helpen ze niet. Ik heb jankend in de stoel gezeten toen de super slanke mevrouw mij vertelde dat ik moest afvallen. Ja dat weet ik ookwel, dat probeer ik al heel mijn leven. En zeker met PCOS is het enorm lastig. Een aantal processen in ons lichaam werkt niet naar behoren. Waar bij normale mensen stoffen uit voeding goed wordt omgezet gaat er bij ons wat fout. Koolhydraat beperkt werkte voor mij in combinatie met supplementen. De stoffen die niet meer door het lichaam omgezet moet worden. Veel vrouwen met pcos die overgewicht hebben, hebben IR. Insuline Resistentie, vaak trek in zoet, dipjes na het eten, verschikkelijk als we te laat eten. Dat komt omdat de glucose niet goed opgenomen wordt door de cellen, het lichaam denkt dag er nog gegeten moet worden want er zit te weinig glucose in de cel. Glucose in het bloed blijft hoog waardoor het lichaam meer insuline gaat aanmaken. Affijn het houdt zichzelf in stand. Want er wordt weer gegeten. Inositol heeft mij hierbij erg geholpen. In 7 weken 7kg verloren en spontaan zwanger geraakt maar dat heeft helaas maar 10 weken mogen duren. Denk dat het mede is doordat ik een vitamine met foliumzuur had wat nog omgezet moet worden naar de actieve vorm... Wat bij sommige dus ook fout gaat. Voeding, ontspanning doet heel veel voor je. Oh er is zo veel wat je zelf kan doen en ze je in het ziekenhuis niet zullen vertellen.

3 jaar geleden

De groep PCOS Nederland/België op Facebook heeft mij iig heel erg geholpen.

3 jaar geleden

Hoi ongeruste dame, Sinds 3 jaar de diagnose PCOS, tevens heb ik 5 jaren geleden een maagverkleining moeten ondergaan om af te vallen. Ik zie ook steeds meer "normale/slanke mensen" met PCOS.. laat je de kop niet gek maken dat het door je overgewicht komt. Ik zou als ik jou was niet zomaar lukraak aan een dieet of iets dergelijks beginnen. Ik zou contact zoeken met een diëtist, leefsttijlcoach om een gezondere leefstijl aan te nemen. Moet dit in verwijzing van je huisarts, dan vraag je er niet om maar je zegt dat je verwijzing wil. Ik kom zelf uit een morbide obesitas familie met drankverlaving waar baby's te pas en te onpas geboren werden. En ik na duizenden hormoonkuren later eindelijk een positieve test heb nu 5 weken. Het is ook de media wat je gek probeert te maken.. Succes!!!

3 jaar geleden

Hier ook PCOS, binnen rondes proberen zwanger te worden was het al raak. Heb mij zo enorm druk gemaakt. Ik heb overgewicht BMI van 28 en was echt bang dat ik lastig kinderen kon krijgen. Mijn cyclus is ook apart die heb ik eigenlijk niet. We dachten laten wij het proberen ;)

3 jaar geleden

Hier ook PCOS. In het zh mag je BMI niet hoger zijn dan 35, in een privé kliniek (word met doorverwijzing ook gewoon volledig vergoed) mag je tot 40 zelfs. Ik wist al langer van mijn pcos en heb via koolhydraatarm eten mijn gewicht omlaag kunnen krijgen naar een bmi van 32. Ik ben zelf bij een privékliniek geweest, omdat ik slechte ervaring heb in het zh en ze daar alleen maar naar mijn gewicht keken en mij als een nummertje behandelde. In de kliniek was dat een totaal andere ervaring. Ik ben uiteindelijk gestart met Provera om mijn cyclus op te wekken (was maar 1/2 keer per jaar ongesteld) en heb daardoor een cyclus van +/- 32 dagen gekregen. Daarbij heb ik Clomid gehad om de eisprong op te wekken. Bij de derde ronde Clomid was het raak en ondertussen ben ik mama van een kerngezonde jongen van 3 weekjes nu 🥰 Ja, een gezonde leefstijl is iets wat je zeker nodig hebt en belangrijk is bij zwanger worden (en zijn) en door je PCOS is afvallen een nog grotere uitdaging. En afhankelijk van waar je behandeld word is je gewicht helaas vaak wel het eerste waar ze naar kijken.

3 jaar geleden

Hallo, Ik heb ook PCOS, ik weet het nog niet zo lang. Ik ben in december 2019 gestopt met de pil. Na een jaar naar de huisarts gegaan, zij heeft mij gelijk doorgestuurd naar de gynaecoloog vanwege mijn onregelmatige cyclus. Tussen de 14 en 73 dagen. Bij de gynaecoloog kreeg ik een inwendige echo, waaruit ze kon zien dat ik PCOS heb ( veel blaasjes) . Voor de bevestiging moest ik ook nog bloedprikken. Hierna kreeg ik Provera, om mijn menstruatie op te wekken. Nu sinds twee maanden slik ik Letrozol. Spannend is dit allemaal! Ik ben heel benieuwd of je al wat hebt ontvangen van de gynaecoloog? Het duurt wel allemaal lang hoor, voordat je een afspraak mag maken, wanneer je afspraak plaats vind. Ben ook benieuwd naar het verloop van de anderen 🍀

3 jaar geleden

Ik heb ook PCOS en had overgewicht ik ben wel 10 jaar bezig geweest om zwanger te worden, Ik kon ook veel afvallen maar bij 16 kg blee ik elke keer teken het kwam er vervolgens weer aan. Ik heb uiteindelijk bij onze eerst ICSI poging hebben ze het traject stil gezet omdat mijn BMI boven de 35+ en in 2017 bij BMI van 39,9 een aanvraag gedaan voro eem aag operaite en heb een maag verkleining gehad. Enorm veel afgevaleln van ene BMI van 39,9 na 24,5 gegaan. Daarna zwanger geraakt via ICSI en meteen bij poging 1. Ik heb een gastic bypass!

3 jaar geleden

Hey! Ik heb zelf ook diagnose pcos. Ze zeiden idd ook dat ik moest afvallen.. Daarna zou ik beginnen met medicatie om m’n eitjes op te wekken. Ben inmiddels bijna 10kg afgevallen, 2 maanden terug mn menstrustie terug gekregen en ja ja... Gister positief getest 2-3 weken zwanger!!!! Dus wat ik je zou aanraden, eetpatroon veranderen helpt echt! Gezonder eten, kleinere porties en natuurlijk mag je jezelf afentoe belonen! Het komt echt goed, wens dat jij ook binnenkort het goede nieuw ontvangt!

2 jaar geleden

De groep PCOS Nederland/België op Facebook heeft mij iig heel erg geholpen. ...
Dankjewel, ik ben toegevoegd aan de groep inderdaad heel erg fijn!

2 jaar geleden

Lieve Dames, Ik ben bijna 25 jaar en al 2 jaar bezig om onze kinderwens te vervullen. Dit jaar 2021 is er in maart vastgesteld dat ik PCOS heb. Natuurlijk verklaarde dit een hoop en waren de onregelmatige cyclussen daar ook de reden van. Nadat ik 6 maanden niet menstrueerde heb ik aan de bel getrokken en kregen wij het verdrietige nieuws dat natuurlijk zwanger worden er niet in zit. Als vrouw en vrouwelijke willen zijn en voelen brak me hart. Mijn vriend begreep de pijn niet zoals ik dat ervaarde. Maar goed ik dacht maar het is mijn lijf dus logische dat ik er kapot van ben. Uiteindelijk gingen wij het traject aan in het AMC ik kreeg een echo waarop PCOS werd bevestigd. Mijn vriend kreeg ook een onderzoek voor de kwaliteit van zijn zaad. Deze was gelukkig goed. Ik starte met 100 gram Clomid en deze sloeg op de 20ste cyclus dag aan. het verbaasde me dat er geen echo's en bloedafnames waren in tussen tijd. Ik moest alleen elke ochtend de temperatuur meten rectaal. Na een cyclus van 35 dagen werd ik ongesteld helaas weer een teleurstelling. De hormonen zorgen voor opvliegers en sterke emoties. Ik kon wel janken elke dag. Nu zit ik in mijn 2de ronde clomid op mijn 23ste cyclus dag en is mijn temperatuur nog steeds niet gestegen zoals bij de eerste maand. de eerste maand heeft clomid gewerkt al had ik een lange cyclus ik snap niet waarom het deze maand niet aanslaat. of ben ik miss te ongeduldig. Herkend iemand dit ? Dat je eitje in de eerste maand rijpt en de 2de ronde het af laat weten? De verpleegkundigen zei maar maak de temperatuur curve af en we kijken aan het eind van de maand weer wat we gaan doen en of we jou medicatie naar 150mg op gaan hogen dat is de laatste stap met clomid. Ik voel me ontzettend verdrietig en vraag me vaak af waarom dit nou weer zo moet gaan bij ons. Ik hoop graag over jullie ervaringen te horen!