6 Reacties

3 jaar geleden

Ik merk ook dat ik jaloerse gevoelens ervaar tegen over zwangeren vrouwen..

3 jaar geleden

Je zit nog vol in de hormonen hé? Wees lief voor jezelf! Wilde ik je toch even meegeven. 🥰

3 jaar geleden

Wow ik vind het bijzonder herkenbaar wat je schrijft. Ik had ook nooit verwacht dat de gevoelens om terug zwanger te worden zo snel zouden terug keren. Ik heb namelijk absoluut niet van mijn zwangerschap kunnen genieten want ik ben 40 weken misselijk en beroerd geweest. En ergens zit die angst er dat ik het bij een volgende zwangerschap weer zo ga ervaren maar ervaar nu dus inderdaad ook jaloerse gevoelens op vrouwen die wel van hun zwangerschap genieten en echt stralen. Ik zeg zelf ook tegen iedereen dat ik eigenlijk 40 weken ziek ben geweest. De klap kwam twee maand na de bevalling, ik ben naar een coach en verloskundige op consult geweest. Mij heeft het geholpen mijn gedachte op een rijtje te zetten. (Klein nadeel maar wil het toch benoemen, kreeg het niet vergoed van mijn zorgverzekering) Tip die ik van haar kreeg was om het op te schrijven hoe ik alles hebt ervaren, schijnt goed te zijn om het te verwerken.

3 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie’s dames ❤️

3 jaar geleden

Reactie op KellyJonne

Wow ik vind het bijzonder herkenbaar wat je schrijft. Ik had ook nooit ve ...
Ik heb hetzelfde. 9,5 maand zware HG gehad. Kotsmisselijk en blijven overgeven. Ik zou graag een tweede willen, maar geen idee of die er ooit komt. Ik kijk ook met gemengde gevoelens naar zwangere of gezin met meerdere kindjes. TS: Fijn dat je zo bewust bent van je gedrag. Je kan altijd hulp zoeken bij de huisarts, het is zo logisch allemaal. Doe rustig aan met jezelf.

3 jaar geleden

Een vriendin van mij is ook obsessief en ook zij leeft van test naar test. Het lukt niet zwanger te blijven. Heeft al 5 miskramen gehad. Erg triest maar zij gaat er ook aan kapot. En na een goed gesprek met haar heb ik mijn zorgen geuit en is zij naar de huisarts gegaan. Inmiddels een doorverwijzing gekregen. Voor een psycholoog die hierin is “ gespecialiseerd “ ik hoop dat t haar gaat helpen, want haar leven bestaat alleen maar uit testen en zwanger worden...... ik persoonlijk vind het heel ziekelijk en vooral heel triest voor haar zelf. Je hebt er namelijk geen invloed op en zo leven is gewoon niet oke. Misschien werkt het voor jou ook om met een professional er over te hebben om er anders mee om te leren gaan? Zo dat het minder je leven beïnvloed en je niet nu al bezig bent met zwanger worden ipv genieten van je baby. ze zijn maar zo kort klein! Geniet van je baby😘🤗